@Liguori

OLEDs are self-illuminated pixels and thus would require a very different system to operate in a way that resembles how Pulsar currently works.

IPS'de Pulsar üstten aşağı backlight'ı kapayıp açıyor. OLED'de ise CRT gibi pixel'leri üstten aşağı dizin olarak kapayıp açacak şekilde bir teknoloji geliştirebilirler ileride diye düşünüyorum.

Ama OLED'de halen VRR flicker olduğuna göre Pulsar nasıl olur bilmem.

Bu monitörü 26.000 TL'ye almadığımız için bir şey kaçırdık mı? Çünkü konuyu gördüğümde stok vardı ve alabiliyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu monitörü 26.000 TL'ye almadığımız için bir şey kaçırdık mı? Çünkü konuyu gördüğümde stok vardı ve alabiliyordum.
Ben kaçırdığıma üzgünüm şahsen. Uzun bir süredir bekliyordum.

Ama Pulsar opsiyonlar da var artık o yüzden tam emin değil.

Ben Linux ve AMD kullandığım için Pulsar teknolojisi desteklenmiyor şu an. Sadece NVIDIA ve Windows destekliyor.
OLED de GNOME üzerinde ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.

Çelişki içindeyim ama 26.000 TL bu monitör için güzel bir fiyattı bence.

Ben kaçırdığıma üzgünüm şahsen. Uzun bir süredir bekliyordum.

Ama Pulsar opsiyonlar da var artık o yüzden tam emin değil.

Ben Linux ve AMD kullandığım için Pulsar teknolojisi desteklenmiyor şu an. Sadece NVIDIA ve Windows destekliyor.
OLED de GNOME üzerinde ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.

Çelişki içindeyim ama 26.000 TL bu monitör için güzel bir fiyattı bence.

Siz en azından ne kaçırdığınızı biliyorsunuz ama ben bilmiyorum:)

Amazon'dan almak çok daha iyi bir ayrılacıktı, iade etme konusunda. Asıl önemli olan kısım, toksik insanlar. Güzel bir cihazı alamayan bir toksik insanın, kendi alamayacağı bir cihaza çamur atıp senin de almamanı sağlaması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz en azından ne kaçırdığınızı biliyorsunuz ama ben bilmiyorum:)

Amazon'dan almak çok daha iyi bir ayrılacıktı, iade etme konusunda. Asıl önemli olan kısım, toksik insanlar. Güzel bir cihazı alamayan bir toksik insanın, kendi alamayacağı bir cihaza çamur atıp senin de almamanı sağlaması.
Şu konuya bakabilirsin...

@michaelscofield @Teacher80 @Hamza Ensar Sağlam Bir arkadaşımız dönüş yaptı MO27Q28G için kötü bir ünite denk gelmiş. QD-Oled'den devam gibi gözüküyor, söyleyecek söz yok...

Desktop Screenshot 2026.02.06 - 23.56.09.49.webp

@2254, Monitörü satın aldım da VRR testi, ölü piksel testi falan yaptım. Başka OLED ekranlar için önerebileceğin test var mı?

Metin okuma dedikleri gibi sıkıntılı değil. Parlaklığı gayet iyi. VRR testi yaptığımda 50 FPS altına düştüğünde bulanıklaşma ve titreme oluyordu. Zaten OLED monitörler VRR olarak bu şekilde. Gri renklerde kumlanma gördüm.

Görüntü kalitesi ve parlaklığı çok iyi. Hoparlörleri de beğendim monitörün. 5*2: 10 Watt hoparlör var.

OLED monitör kullananların parlaklığı hangi düzeyde? %60 parlaklıkta kullanıyorum, fabrika çıkışlı %85 parlaklıkta geliyordu. 60'a düşürünce görüntü baya bir etkilendi.

@michaelscofield @Teacher80 @Hamza Ensar Sağlam Bir arkadaşımız dönüş yaptı MO27Q28G için kötü bir ünite denk gelmiş. QD-Oled'den devam gibi gözüküyor, söyleyecek söz yok...

Eki Görüntüle 225024
Bu hangi test nasıl yapabilirim?

@2254, Monitörü satın aldım da VRR testi, ölü piksel testi falan yaptım. Başka OLED ekranlar için önerebileceğin test var mı?

Metin okuma dedikleri gibi sıkıntılı değil. Parlaklığı gayet iyi. VRR testi yaptığımda 50 FPS altına düştüğünde bulanıklaşma ve titreme oluyordu. Zaten OLED monitörler VRR olarak bu şekilde. Gri renklerde kumlanma gördüm.

Görüntü kalitesi ve parlaklığı çok iyi. Hoparlörleri de beğendim monitörün. 5*2: 10 Watt hoparlör var.

OLED monitör kullananların parlaklığı hangi düzeyde? %60 parlaklıkta kullanıyorum, fabrika çıkışlı %85 parlaklıkta geliyordu. 60'a düşürünce görüntü baya bir etkilendi.

Bu hangi test nasıl yapabilirim?