1.000 TL daha verip bu model alınmalı. Bütçe hiç çıkmıyorsa alabilirsiniz ama ilk üretimlerin dikey kullanımda macunu akıyor. Ben kullanıyorum memnunum. Ama seçecek olsam Challenger alırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldıysan patlamaz ancak tercih edilmesini önermiyorum, kendince saçma bir model. Fiyatının çok uygun gelmesi veya hazır sistemde bulunuyor olması gerek.

Gigabyte Gaming OC :
Off...! Yine canım sıkıldı. Bu kartı forumdan birkaç kişiye "Gaming OC iyi olması lazım" diyerek önermiştim. Kaldı ki bazı kullanıcılar ya fandan ya da iç sıcaklıklardan şikayetçiydi.
RX 9070 modeli Reaper'dan daha iyi ancak 9070 XT'de batırıyor.
Hotspot ve Core sıcaklıkları, fan RPM'ine nazaran çok yüksek. Sadece güç beslemesi ve VRAM sıcaklıkları iyi ama 2000 RPM diye bir gerçek var.
Bir de RTX 50 serisinde olduğu gibi bazı kullanıcılarda jel akması sorunu meydana geliyor. Bildiğim kadarıyla Gigabyte geri çağırmış.
Eğer iyi bir 9070 XT alma planın varsa bu o model değil. 9070'ler ise daha kabul edilebilir.

1.000 TL daha verip bu model alınmalı. Bütçe hiç çıkmıyorsa alabilirsiniz ama ilk üretimlerin dikey kullanımda macunu akıyor. Ben kullanıyorum memnunum. Ama seçecek olsam Challenger alırdım.
Hocam aslında bilgisayar toplamıyorum almayı düşündüğüm hazır sistemde bu model var. https://www.incehesap.com/genesis-b...ZDPgh6IWH7pBWoxAaXxVSs4DacSZROdUNAQLfOENv5QaV

Gigabyte'ın termal macun sorununu çözdüğünü okudum o sorun olmaz. Asıl merak ettiğim kısım sıcaklık, ses ve coil whine. Özellikle ses. Ses durumu nasıl, ne kadar ses çıkıyor? Çok mu gürültülü?

Ben en son Challenger hakkında data bulamamıştım. SteelLegend biliyorum da Challenger'dan hiç emin değilim.

Bu arada 2000RPM diye bir gerçek yok bende. 1500-1600'de tavan yapıyor reis.
1771624831245.webp

Airflow muhtemelen. Hazır sistemlerde de 2000 rpm görmüştüm.

Haklısınız. Pulse en iyi seçenek olur.

@Fine çözdü çözmesine ama size gelecek ekran kartının seri numarası önemli. Gerçi eski üretim de olsa dik kullanmadıkça bir şey olmuyor.

Ses olayı çok korkutuyor ya. Seçeneğim olsa Pulse alırdım ama Pulse olan hazır sistemler en az 4000 daha pahalı oluyor. Sırf ekran kartı modeli için de bilgisayar toplamak istemiyorum. Kararsız kaldım.

Eki Görüntüle 228590
Airflow muhtemelen. Hazır sistemlerde de 2000 RPM görmüştüm.

Hocam bu sistemlerdr kartı 4K çözünürlükte kullanmışlar ses ve sıcaklık ondan dolayı yüksek olabilir mi? Ben 2K'da kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör: