Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serkan60

Uzman
AMD kartlarla yaklaşık 1 yıldır başım dertte ve bir sorunu çözerken başka sorunla karşılaşıyorum ve yaşadığım süreci anlatmak istiyorum.

27 Ocak 2024 tarihinde Sapphire Pulse 7900XTX ekran kartı aldım internetten, kartımdan memnundum sorunsuz kullandım şubat 2025 tarihine kadar. Kartım kafasına göre görüntü vermeyi kesiyordu bazen oyunda. Bazen de masaüstünde boşta dururken siyah ekran yiyordum. Sonrasında AMD yazılımı zaman aşımına uğradı raporu alıyordum.

Kartımı satın aldığım yerler görüşüp garanti kapsamında gönderdim, 1 hafta sonra kartımın WattMan arızalı olduğu ve ellerinde aynısının ya da muadilinin olmadığını söyleyerek para iadesi yapmak istediler (burada keşke kabul etseydim para iadesini sonradan çok pişman oldum). Ben de kabul etmedim muadili ya da mislini istedim, sağ olsunlar adamlar 1 hafta sonra Gigabyte RX 7900XTX OC Edition gönderdiler. Bu kartı da sorunsuz şekilde kullanıyordum. Sonralarında kartım aşırı derecede ısınmaya başladı, hotspot 112 derecelere çıkıyordu fanlar 3000RPM'de elektrikli süpürge gibi çalışıyordu.

Yaklaşık 10 gün önce tekrar garantiye yolladım. Termal bakımları yapıldı ve kart dün elime geçti. Kartı bilgisayara taktım sıcaklıklar olması gereken gibiydi ama sorun biter mi? Bitmedi. Kartım 1 saat kadar kullanamadan WattMan hatası verdi. İlk karta yaşadığım problemin aynısını yaşadım maalesef. İlk kartımda denemediğim çözüm kalmamıştı tekrardan uğraşmaya değer mi yoksa hemen garantiye tekrardan yollamalı mıyım? Yollasam gönderirken kargo kullanıcıya ait bir dünya para tutuyor ne yapacağımı şaşırdım. AMD kartlarla bu kadar problemli olan başka arkadaşlar var mı? Varsa ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
IGPU'yu kapatınca sürücüyü kaldırıp tekrar kurmak lazım, denemenizi tavsiye ederim, kaldırmak için AMD cleanup kullanın.
Pulse gerçekten aşırı dandik bende iade etmiştim 1 hafta sonra arızalandı ASUS'a yükselttim, Gigabyte ekran kartı 3090'da tecrübe etmiştim arızalamıştı iade etmiştim onun dışında, ASUS-MSI tarafında hiç sorun yaşamadım, 2. sistemde XFX 9070 XT kullanıyoruz ondada sıkıntı yok.

GPU Frekansını 2600'de sabitledim OC olmadan frekansı bu, hotspot 70-75 geziyor diğer türlü default bırakırsam otomatik OC yapıp gereksiz olarak 2900-3000 lere çıkıp 85-90 hotspot veriyor. 1 Sene falan olmuştur daha bir wattman hatası bir şey yaşamadım gül gibi kullanıyorum.

Bütün sistemim defaultta, işlemci gücü bile auto sadece;
Expo Açık
GPU Frekans 2600
Ekran görüntüsüde paylaşıyorum frekansı nasıl ayarlacağınıza dair, bir deneyin.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-03 181841.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-03 181841.webp
    139,3 KB · Görüntüleme: 92
Bence donanımsal olarak elinize gelen Gigabyte kart bozuk olduğunu düşünüyorum. Lütfen YouTube üzerinden 4K ve 8K 60 FPS video açmayı deneyin ve 3-4 dk bekleyin eğer takılırsa veya donarsa kartınız fabrika çıkışlı donanım hızlandırma sorunu var. Bu durumda yapmanız gereken tek şey kartı iade etmek. İsterseniz MPO disable yaparak günü kurtarabilirsiniz.

Eğer incelemek istersen rehber mevcut;

PCI gen 3 ile olan adımı gen 4 olarak da deneyebilirsin.

Garantiden döndükten sonra sorun başladıysa yazılımsal değil, donanımsal bir sorun var gibi. Yazılımsal olsa önceden de olurdu diye düşünüyorum. Yine de bi' PRO 24.Q4 driver sürümünü kurmayı deneyebilir misiniz?

Garantiden döndükten sonra sorun başladıysa yazılımsal değil, donanımsal bir sorun var gibi. Yazılımsal olsa önceden de olurdu diye düşünüyorum. Yine de bi' PRO 24.Q4 driver sürümünü kurmayı deneyebilir misiniz?
Kart garantiden dönmüyor. Sıfırı ile değişiyor.

Son durum güncellemesi: DDU ile driver silip yeniden yükledim 3 gündür test ediyorum arıza vermedi şimdilik sorun çözülmüş gibi duruyor. Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Son durum güncellemesi: DDU ile driver silip yeniden yükledim 3 gündür test ediyorum arıza vermedi şimdilik sorun çözülmüş gibi duruyor. Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Hocam bu konuma https://techolay.net/sosyal/konu/3333-rpmde-80-derece-calisan-rx-7900-xtxe-ne-yapilmali.132752/ bakar mısın bende Sapphire pulse modeli var sıcaklık ve rpm değerleri konudaki şekilde. Sizde şuan ki Gigabyte modeliniz ile PUBG'de test yapıp görselini atar mısınız?

Siz bu arada Sapphire Pulse'yi garanti kapsamında Endeks'e mi gönderdiniz? Kargo ücreti verdiniz mi?