Termal hamur akması hariç diyelim.
Evet diğer modellere kıyasla termal iletken jel kullanmalarından ötürü yaygın bir durum olmasa da nadiren akma gibi problemlerle karşılaşanlar var ama bu durum genellikle yatay değil dikey kullanımlarda meydana gelebilen bir problem. Öyle çok kafaya takacak bir durum değil bana kalırsa.

Bizim millet hemen her konuda ne kadar pimpirikli. Gigabyte 9070XT kullanıcısıyım gayet memnunum, kart yük altında 330 watt güç tükettiği halde 60-61 dereceyi geçmiyor gayet serin çalışan bir model.

Ne üretici partnerlerden ne de AMD'den kaynaklanan herhangi bir kronik bir probleme sahip değil 9070 ailesi grafik kartları. Dolayısı ile hangisi daha uygun fiyatlı ise onu tercih etmekte yarar olduğu düşüncesindeyim zira Asus Tuf'dan XFX'e Pulse modellerine kadar hepsi başarılı.

Sizin memnun olmanız kartın iyi olduğu anlamına gelmez. Kaç RPM'de bu değerleri görüyorsunuz?

Soğutmayı geçtim build kalitesi olarak Reaper ve Swift modelleri daha önde. Sapphire Pulse'nin kalite kontrolü ilk başlarda kötü bile olsa şu an o bile daha iyi.

Gigabyte savunucusu olarak görünmek istemem ama alma sorunu dikey kullanımda mevcut sadece. Ama evet, var. Yazılım olarak da sadece RGB'sini kontrol edebiliyoruz başka bir şeyi yok. Tabii her zamanki gibi RGB programı kötü. SignalRGB kullanmak istedim ama hiçbir AMD kart destekli değil nedense.

PowerColor biraz daha uzun bir kart. soğutması daha iyidir muhtemelen. Daha ince bir kartmış, daha kötü muhtemelen. PowerColor daha ucuzmuş zaten. PowerColor alınır. Gigabyte'da buhar odası da var. Gigabyte tercih ederdim ben muhtemelen.

ASUS Prime ve Reaper modeli diğer modellere kıyasla biraz ince yapıda soğutmaya sahip modeller. Ayrıca 2x8 pin güç girişine sahip biraz daha az güç çekiyor diğer bazı modeller 3x8 pin ama yabancı kaynaklardan da incelediğim kadarı ile işini gayet iyi yapıyor her modelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet diğer modellere kıyasla termal iletken jel kullanmalarından ötürü yaygın bir durum olmasa da nadiren akma gibi problemlerle karşılaşanlar var ama bu durum genellikle yatay değil dikey kullanımlarda meydana gelebilen bir problem. Öyle çok kafaya takacak bir durum değil bana kalırsa.

Nadir? Kafaya takılacak bir durum değil?

Gigabyte yeni jenerasyon kartlarda batırdı. Düz kullanımda bile akma problemi yaşayanlar oldu, yeni paketlerde bunu düzeltti sayılırlar.

Sizin memnun olmanız kartın iyi olduğu anlamına gelmez. Kaç RPM'de bu değerleri görüyorsunuz?

Soğutmayı geçtim Build kalitesi olarak Reaper ve Swift modelleri daha önde. Sapphire Pulse'nin kalite kontrolü ilk başlarda kötü bile olsa şu an o bile daha iyi.

Ben burada bu model iyidir şu model kötüdür gibi bir eleştiride bulunmuyorum, isteyen istediği modeli tercih etmekte özgür en nihayetinde mübalağa etmeye lüzum yok diyorum. Sanki Gigabyte 9070 XT tercih eden kullanıcıların kart elinde patlayacakmış gibi bir algıya sebebiyet veriyor bazı arkadaşlar ister istemez oysa kart işini gayet iyi yapıyor.

Gigabyte, dün piyasaya çıkıp bugün kart üreten bir firma değil, yıllardır ekran kartı ve anakart tarafında NVIDIA ve AMD'nin resmi iş ortaklarından biri.

Nadir? Kafaya takılacak bir durum değil?

Kafaya takılacak bir durum değil derken düşük bir risk demek istemiş ve evet, nadir sayılır.

Soğutmayı geçtim Build kalitesi olarak reaper ve Swift modelleri daha önde. Sapphire Pulse'nin kalite kontrolü ilk başlarda kötü bile olsa şu an o bile daha iyi.

Hocam, tüm saygımla, Build kalitesi diye bas bas bağırıyorsunuz ama o kadar da önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kasanın içinde sabit duracak aksanlar bunlar. En kötü ihtimalle takarken bir yeri çizilir. Kullanılmayacak bir kalitesi olduğunu düşünmüyorum. Tabii isteyene reaper seçer ama benim tercihim gaming OC'den yana olurdu. Bu arada FurMark 2K'da 60 dereceyi yaklaşık 1500 RPM'de görüyor.

Ben iyidir kötüdür demiyorum, isteyen istediği modeli tercih etmekte özgür en nihayetinde mübalağa etmeye lüzum yok diyorum. Sanki Gigabyte 9070XT tercih eden kullanıcıların kart elinde patlayacakmış gibi bir algıya sebebiyet veriyor bazı arkadaşlar ister istemez oysa kart işini gayet iyi yapıyor.

Bu algı destekleniyor maalesef. Benim kasa fanlarım daha çok ses yapıyor bu arada.

Aslında 9070XT tercih edecek olanlar için en kritik husus güç kaynağı. Kart NVIDIA'nın benzer performans sunan 5070 Ti hatta önceki nesilden 4080 SUPER gibi modellerine kıyasla güç tüketimi konusunda biraz verimsiz bir kart.

Anlık milisaniyelik pik değer olarak kartın 400-460 watt güç çektiği anlarda olabiliyor. Sağlam bir güç kaynağı ile kullanmakta yarar. Emin olun tercih edeceğiniz modelden daha da önemli ve kritik bir husus güç kaynağı.

Ben iyidir kötüdür demiyorum, isteyen istediği modeli tercih etmekte özgür en nihayetinde mübalağa etmeye lüzum yok diyorum. Sanki Gigabyte 9070xt tercih eden kullanıcıların kart elinde patlayacakmış gibi bir algıya sebebiyet veriyor bazı arkadaşlar ister istemez oysa kart işini gayet iyi yapıyor.

Kart işini yapmıyor diye kimse bir şey demedi zaten. Bunu nereden çıkardığınızı anlayamadım. Başka bir konuda veya forumda böyle bir fikir varsa bilemem.

PowerColor Reaper ve Gigabyte arasından hangisi tercih edilir sorusuna Reaper cevabı verildi sadece. 🙂

İsteyen istediğini alabilir zaten, biz burada öneri sunuyoruz.

Hocam, tüm saygımla, Build kalitesi diye bas bas bağırıyorsunuz ama o kadar da önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kasanın içinde sabit duracak aksanlar bunlar. En kötü ihtimalle takarken bir yeri çizilir. Kullanılmayacak bir kalitesi olduğunu düşünmüyorum. Tabii isteyene reaper seçer ama benim tercihim gaming OC'den yana olurdu. Bu arada FurMark 2K'da 60 dereceyi yaklaşık 1500 RPM'de görüyor.

Düşünmeyebilirsiniz, saygı duyarım. Ancak Reaper hem denk fiyatta iken hem de bir tık önde iken benim bu kartı diğerine karşı önde tutmamam için hiçbir sebep yok.
Gigabyte 2.000 TL daha ucuz olur o zaman derim ki: "Bütçe çıkmazsa Gigabyte, çıkarsa PowerColor'u alabilirsiniz..." derim ve gerekli açıklamayı yaparım ancak öyle bir durum da yok.

Bu arada görülen değer iyi. Reaper ile fark yok desem yeridir. Reaper testlerde 1500 RPM civarında 58 derecelerde takılıyor.

Anlık milisaniyelik pik değer olarak kartın 400-460 watt güç çektiği anlarda olabiliyor. Sağlam bir güç kaynağı ile kullanmakta yarar. Emin olun tercih edeceğiniz modelden daha da önemli ve kritik bir husus güç kaynağı.

Bazı testlerde 453W, bazılarında 447W değerlerini görmüş katılıyorum. 🙂

Son düzenleme: