Kart işini yapmıyor diye kimse bir şey demedi zaten. Bunu nereden çıkardığınızı anlayamadım. Başka bir konuda veya forumda böyle bir fikir varsa bilemem.

PowerColor reaper ve Gigabyte arasından hangisi tercih edilir sorusuna reaper cevabı verildi sadece. 🙂

İsteyen istediğini alabilir zaten, biz burada öneri sunuyoruz.

Düşünmeyebilirsiniz, saygı duyarım. Ancak reaper hem denk fiyatta iken hem de bir tık önde iken benim bu kartı diğerine karşı önde tutmamam için hiçbir sebep yok.
Gigabyte 2.000 TL daha ucuz olur o zaman derim ki: "bütçe çıkmazsa Gigabyte, çıkarsa PowerColor'u alabilirsiniz..." derim ve gerekli açıklamayı yaparım ancak öyle bir durum da yok.

Bu arada görülen değer iyi. Reaper ile fark yok desem yeridir. Reaper testlerde 1500 RPM civarında 58 derecelerde takılıyor.

Bazı testlerde 453W bazılarında 447W değerlerini görmüş katılıyorum. 🙂

453W ne ya? ben niye görmedim hiç? 🤨

Bazı testlerde 453W bazılarında 447W değerlerini görmüş katılıyorum. 🙂

Ben de 9070XT'ye yükseltmeden önce 650 watt PSU vardı araştırmalarım neticesinde bu pik değerleri görünce PSU her zaman değişen bir bileşende değil biraz da geleceğe yönelik olması maksadıyla 1200 watt 80+ Gold güç kaynağı tercih edip kendimi güvenli limana attım :D

Kart ciddi manada güç tüketiyor watt başına performans anlamında biraz verimsiz bir kart şu ana dek tek şikayetim bu. Neyse ki genelde 4K'da 60FPS'e sabitleyip kullandığım için kart %100 yük altında çalışmıyor oyunlarda.

453W ne ya? ben niye görmedim hiç? 🤨
Modelden modele de değişkenlik gösteriyor, mesela 9070XT Red Devil OC modeli için önerilen güç kaynağı 900W ve pik değer olarak anlık 400W'a kadar güç çekebiliyor.

İşte bu nedenle söylüyorum bu kartı tercih edecek olanlar için güç kaynağı seçimi kritik bir husus. Genellikle 750 watt güç kaynağı öneriliyor ama her modelde yeterli değil iyi araştırmak lazım.

Modelden modele de değişkenlik gösteriyor, mesela 9070XT Red Devil OC modeli için önerilen güç kaynağı 900W ve pik değer olarak anlık 400W'a kadar güç çekebiliyor.

İşte bu nedenle söylüyorum bu kartı tercih edecek olanlar için güç kaynağı seçimi kritik bir husus. Genellikle 750 watt güç kaynağı öneriliyor ama her modelde yeterli değil iyi araştırmak lazım.

Sizinkiyle aynı. Şu an işi gücü bıraktım fan profili/uv denemesi yapıyorum. Fanları %20'ye çektim ve güç limitini fulledim. Kartın anası ağlıyor ama sesini çıkartamıyor gariban. 9070XT postu açmayın arkadaş ya heves edip kurcalıyorum 2 saatim heba oluyor :D

Ben güç kaynağı olarak @LH44 ve @michaelscofield tavsiyesi ile bu güç kaynağını aldım. https://www.akakce.com/power-supply...s2850gd-f12s-gen5-850-w-fiyati,806647168.html o yüzden kafam rahat 🙂

Red Devil'in eline Enermax D.F.X 1350W verdim. Bir kere kontrol edeyim dedim 403W'a peak atmıştı. Ben bir de %25 güç limitiyle kullanıyorum bu kartı. Ortalama 254W çekiyor. Her iki model RX 9070 XT için de sağlam PSU almak şart.