Alfistalha

Gelişen
Merhaba. Gigabyte 3080 Turbo ekran kartım var ve FurMark, OCCT gibi testlerde 90 dereceyi buluyor (3 adet bilgisayarda test edildi) ve 91’e doğru ilerliyor. Bakımı yeni yapıldı ve değişen hiçbir şey yok. Ek fan taktım, hâlâ aynı. Bunu nasıl çözebilirim? Arada sistem kapanıyor, hatta donuyor bile. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. Gigabyte 3080 Turbo ekran kartım var ve FurMark, OCCT gibi testlerde 90 dereceyi buluyor (3 adet bilgisayarda test edildi) ve 91'e doğru ilerliyor. Bakımı yeni yapıldı ve değişen hiçbir şey yok. Ek fan taktım, hâlâ aynı. Bunu nasıl çözebilirim? Arada sistem kapanıyor, hatta donuyor bile. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kac yıllık.

Dosya Ekleri

• IMG-20250326-WA0000.webp
    IMG-20250326-WA0000.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 56
O model blower fanlı değil mi? O değerler normal gibi. Aynı modeli kullanan başka kullanıcı da aynı şekilde 90 derecelerde çalıştığını söylemiş başka bir forumda. O modelin soğutma bloğu da ince ve kartın boyutu normalden küçük. 3. parti soğutma bloğu ve fan ile çözebilirsin gibi o da masrafa değmez.

O zaman normaldir pedler macunları değişmesi gerekiyor artık islevsiz.
Macun,Temizlik 2 gün önce yapıldı toz kir bir şey kalmadı temiz .Macun değişmesine rağmen 1 derece düşmedi,sadece padler 1 yıllık.

O model blower fanlı değil mi? O değerler normal gibi. Aynı modeli kullanan başka kullanıcı da aynı şekilde 90 derecelerde çalıştığını söylemiş başka bir forumda. O modelin soğutma bloku da ince ve kartın boyutu normalden küçük. 3. parti soğutma bloku ve fan ile çözebilirsin gibi o da masrafa değmez.

Evet blower. Diğer forumlarda ayni ekran kartiyla konu açanda benim 🙏. Aldığımdan bu yana aynı derecelerde çoğu yerde normal denildi ancak testlere baktigimda 90 dereceyi bulan başka kimse bulamadim. Ek fan taktim 2 adet nereye taksam işe yaramadı.

Macun, temizlik 2 gün önce yapıldı toz kir bir şey kalmadı temiz. Macun değişmesine rağmen 1 derece düşmedi, sadece padler 1 yıllık.

Evet blower. Diğer forumlarda ayni ekran kartiyla konu açanda benim 🙏. Aldığımdan bu yana aynı derecelerde çoğu yerde normal denildi ancak testlere baktigimda 90 dereceyi bulan başka kimse bulamadim. Ek fan taktim 2 adet nereye taksam işe yaramadı.

Pedleri de değiştirin öyle bakalım ama 90 derece çok fazla.

Diğer forumlar derken Reddit'teki yabancı kişilerden bahsettim hocam sizden değil. O modelin soğutucusu o karta yetmiyor. Mini ve OEM sistemler için küçük tasarlanmış bir kart gibi.