EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Gigabyte Windforce 2070s 3X ekran kartım var ve kendisi resmen bağımsızlığını ilan etmiş durumda. Fanları kendi kendine birden hızlanıp birden yavaşlıyor hem de sıcaklığı yüksek olmamasına rağmen! Gigabyte Control Center denedim, MSI Afterburner denedim ama nafile. Ekran kartı asla benim belirlediğim değerlerde fanları döndürmüyor, uygulmadan fan hızını %100 yapınca Max 3100RPM oluyor ama kendisi kafasına göre birden RPM hızını 4000RPM'e kadar çıkarıyor hem de böyle bir seçenek olmamasına rağmen. Bu 4000RPM çıkışının ise belirli bir aralığı yok, ekran kartı 60 derecedeyken de birden hızlanıyor, 70 derecedeyken de. DDU ile ekran kartı driver sil yükle yaptım ama nafile, hiçbir şey değişmedi. Bir ara bu sorunu çözmüştüm ancak tekrar başladı.

Hotspot sıcaklığınız kaç derece?
1721655062953.webp
1721655072191.webp
.

Şimdi fark ettim genelde hotspot 105 derece olduğunda böyle hızlanıyor ama hotspot o kadar yüksek olmasa bile arttığı oluyor.

Belli olmuyor, bazen 103 olunca da hızlanıyor 105 olduğunda da.
Yani temel sorun hotspot. Kartın garantisi varsa garantiye yollayın. Normal sıcaklık ile arasındaki fark kabul edilemeyecek kadar yüksek.

Eğer garanti yoksa repaste gerekiyor düzelmesi için.

Undervolt işlemi denediniz mi?

Yani temel sorun hotspot. Kartın garantisi varsa garantiye yollayın. Normal sıcaklık ile arasındaki fark kabul edilemeyecek kadar yüksek.

Eğer garanti yoksa repaste gerekiyor düzelmesi için.

Undervolt işlemi denediniz mi?
Garantisi yok, kartın termal macununu zaten 2 3 ay önce yenilemiştim.

Pad değiştirmedim, Thermal Grizzly hydronaut kullandım, aslında çok iyi performans verdi ama neden böyle oldu bilmiyorum.
Pedler hasarlı olabilir, verimliliğini yitirmiş olabilir. Macun doğru sürülmemiş veya sürme işlemi sonrası montajı doğru yapılmamış olabilir. Sök tak işleminde yapılmış eksik bir müdahale de olabilir.