Sistemi ilk başta toplayıp güç verdiğimde ekran gelmedi ve anakart üzerinde DRAM ışığında kaldı. Sonrasında B2 slotundaki RAM'i çıkartıp sistemi yeniden açtığımda sistem görüntü verdi ve X3D Turbo modu aktif edip etmemek istediğimi sordu ve ben de aktif ettim. Sistem kendini yeniden başlattığında anakart yine DRAM ışığında takılı kaldı (yaklaşık 1 saat falan). Sonrasında anakartımın BIOS'unu güncelledim ve sistem açıldı, masaüstüne kadar gidebildim. İkinci RAM'i takmak için bilgisayarı kapattım ve ikinci RAM'i taktım. Bilgisayar sorunsuz bir şekilde açıldı ve BIOS ayarlarını yapmak için bilgisayarı yeniden başlattım fakat bilgisayar yine DRAM ışığında takılı kaldı. B2 slotundaki RAM'i tekrar söktüm ve sistem sorunsuz açıldı. Bu şekilde BIOS'a girebilmek için sistemi kapatıp yeniden açtım fakat tekrar DRAM ışığında takılı kalıyor ve bu yüzden yıldım. Nasıl bir süreç izlemem gerektiği hakkında desteğinizi rica ediyorum, CMOS sıfırlaması da yaptım.
@X99 Sistemin çalıştığını görmek için eski tip gtx 1070 ti takılıydı onu ve ramin b2 slotunu çıkarttım. Görüntüyü şu an işlemciden alıyorum zen timing görselini ekledim.
Revize: Ekran kartını iptal ettikten sonra sistem mistik bir şekilde 2x16 olarak çalışmaya başladı eke ayrıca 2x16 olarak telemetri görselini ekliyorum.
@X99 Sistemin çalıştığını görmek için eski tip gtx 1070 ti takılıydı onu ve ramin b2 slotunu çıkarttım. Görüntüyü şu an işlemciden alıyorum zen timing görselini ekledim.
Revize: Ekran kartını iptal ettikten sonra sistem mistik bir şekilde 2x16 olarak çalışmaya başladı eke ayrıca 2x16 olarak telemetri görselini ekliyorum.
EXPO Boot ediyor mu? Görüntüyü işlemciden alın, ekran kartı devre dışı kalsın. Belki ekstra UEFI, CSM kaynaklı bir sorun olabilir. EXPO açarsa A2-B2 tekrar iletin.
@stormhawks47 evet anakartım bu mesajı okuduğumda nasıl sevindim anlayamazsın hemen deneyeceğim. @Ayhan Dönmez bu biosu şimdi deneyeceğim eğer bir çözüm olmazsa senin tavsiye ettiğin ayarlar ile f12 sürümüne geri döneceğim işlemi bitirdikten sonra durum güncellemesi yapacağım.
@stormhawks47 evet anakartım bu mesajı okuduğumda nasıl sevindim anlayamazsın hemen deneyeceğim. @Ayhan Dönmez bu biosu şimdi deneyeceğim eğer bir çözüm olmazsa senin tavsiye ettiğin ayarlar ile f12 sürümüne geri döneceğim işlemi bitirdikten sonra durum güncellemesi yapacağım.
Son BIOS deneyin, CXMT optimizasyonu uygulanmış. Akabinde görüntüyü anakarttan alın, ekran kartı takmayın eğer elinde güncel marka model yoksa. Belki UEFI, CSM kaynaklı bir sorun var diyeceğim ama DRAM sarı ışık takılı kalıyor. İşleri karmaşıklaştırmaya gerek yok, görüntüyü işlemciden alıp düz EXPO açın sadece BIOS güncelledikten sonra. Boot ederse A2-B2 iletin. @ogzhnslck
Son BIOS deneyin, CXMT optimizasyonu uygulanmış. Akabinde görüntüyü anakarttan alın, ekran kartı takmayın eğer elinde güncel marka model yoksa. Belki UEFI, CSM kaynaklı bir sorun var diyeceğim ama DRAM sarı ışık takılı kalıyor. İşleri karmaşıklaştırmaya gerek yok, görüntüyü işlemciden alıp düz EXPO açın sadece BIOS güncelledikten sonra. Boot ederse A2-B2 iletin. @ogzhnslck
GTX 1070 ile görüntü alamıyorsun ama diğer türlü Boot ediyor gibi. Sarı ışıkta takılı kalıyor ama, Gigabyte klasiği. BIOS güncellemesi sonrası bakarsın, daha sağlıklı olur.
GTX 1070 ile görüntü alamıyorsun ama diğer türlü Boot ediyor gibi. Sarı ışıkta takılı kalıyor ama, Gigabyte klasiği. BIOS güncellemesi sonrası bakarsın, daha sağlıklı olur.
Merhaba ufak tefek gelgitler ile sistemi boot edebildim expo açık ve kapalı şekilde verileri eke ekledim. BIOS üzerinden değiştirmem gereken bir ayar var mıdır? Dün bank mode için dediğiniz ayar yapılı ve memory context restore kapalı.