Bu gece bakacağım, bug sebebine, chipset sürücüsüne vs. Bir yerde illaki ipucu yakalarız hocam. Bizim X870 Aorus'ta sorun yok. Muhtemelen iOS gibi düzeltme yaparlar.
Merhabalar,
Uzun uğraşlar neticesinde problemi çözdüm. Google'a yapay zekaya aklıma gelen bütün ihtimalleri sordum.
Örnek verecek olursak, power yetersiz olduğunda da CPU ışık yakar mı? Ve buna benzer aklınıza ne gelirse işte.
BIOS pilini mi değiştirmedim? Q Flash işlemi mi yapmadım? Kısacası çok fazla yola başvurdum. Fakat sorunun bu kadar basit olabileceğini hiç düşünmemiştim. Her şeyi denedikten sonra sorunun CPU fanlarının dönmemesinden veya varsa sıvı soğutma RGB ışıklarının yanmamasından olabileceğini söyledi sevgili Google.
Fanlar çalışıyordu, problem yok fakat aldığımdan beri sıvı soğutmanın fanlarında RGB yoktu; daha doğrusu ben öyle biliyormuşum çünkü aldığımda bana bu bilgi verilmemişti ve ben aldığım günden beri RGB'siz kullanıyordum.
Hatta muhtemelen aldığımdan beri bu ışık yanıyor, sadece dikkat etmemişim. Konumuza dönecek olursak, Gigabyte'ın kendi sitesinde kullandığınız anakart modelinin destek kısmının uygulamalar bölümünde (aşağıya görselini eklerim) GIGABYTE IT5711 RGB lighting controller firmware upgrade package isimli bir uygulama gördüm. GCC zaten kullanıyordum fakat araştırdığım forumlarda da bunun tek başına yeterli bir yazılım olmadığını okumuştum. RGB controller'ı manuel olarak yüklememin sağlıklı olacağı kanısına vardım. Bu programı indirdikten sonra kurma işlemine geçtim.
Kurma aşamasındayken bir de ne göreyim, meğersem benim sıvı soğutmamın RGB'si varmış ve çalışmaya başladı ledler.
Daha sonrasında (program ismi vermek yasak mı bilmediğim için vermeyeceğim fakat Google'a ilk yazdığınızda çıkacak olan uygulamalardan en başlardaki diyeyim) programı çalıştırdım, RGB renklerini değiştirdim ve fanları kalibre et seçeneğine tıkladıktan sonra CPU ışığım söndü. Konuyla ilgilenen özellikle Ayhan hocama çok teşekkür ederim. Ben CPU ışığını söndürdüm, darısı tüm dostlarımızın başına. Eğer bu durumla alakalı detaylı görüşmek isteyen olursa da memnuniyetle yardımcı olurum.
Herkese iyi akşamlar.
Aşağıya CPU ışığı yanmayan görseli de ekliyorum