ahmetmelihalemdar

Becerikli
Hocam, verdiğiniz timing ayarları ile kullandığım Gigabyte X870E Aorus Elite İce Wi-Fi anakartım F10a BIOS sürümündeydi.

Yaklaşık 1,5 aydır sorunsuz kullandım, sıcaklıklarla alakalı sorun zaten yok. Şimdi kontrol ettim, F10 çıkmış. BIOS güncellemesi yapacağım, daha önce sorun olmaz demiştiniz ama BIOS sürümünün altındaki açıklamaya nazaran bize ekstra bir faydası olur mu?

@Ayhan Dönmez

Screenshot_20260602-141527.webp

Screenshot_20260602-141608.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO kullanmıyorsan onun bir önemi olacağını sanmam ama güncellemen daha iyidir. Yeni sürümde timingler BOOT ettirmezse Clear CMOS yapman gerekebilir.

Son düzenleme:
Hocam, verdiğiniz timing ayarları ile kullandığım Gigabyte X870E Aorus Elite İce Wi-Fi anakartım F10a BIOS sürümündeydi.

Yaklaşık 1,5 aydır sorunsuz kullandım, sıcaklıklarla alakalı sorun zaten yok. Şimdi kontrol ettim, F10 çıkmış. BIOS güncellemesi yapacağım, daha önce sorun olmaz demiştiniz ama BIOS sürümünün altındaki açıklamaya nazaran bize ekstra bir faydası olur mu?

@Ayhan Dönmez

Eki Görüntüle 254264

Eki Görüntüle 254265
Sistem stabil çalışıyor ve timingler ayarlanmışsa bence BIOS güncellemeye değmez. @Falconpolat da belirtmiş zaten, dediği gibi boot sorunu yaşayıp Clear CMOS yapmanız gerekirse de tekrar timing ayarlamayla uğraşmanız gerekiyor diye biliyorum.

Sistem stabil çalışıyor ve timingler ayarlanmışsa bence BIOS güncellemeye değmez. @Falconpolat da belirtmiş zaten, dediği gibi boot sorunu yaşayıp Clear CMOS yapmanız gerekirse de tekrar timing ayarlamayla uğraşmanız gerekiyor diye biliyorum.

Ayarları tutturdugum BIOS beta sürümü. Resmi surumde sorun olmaz demisti Ayhan abi. Bir deneyeceğim bakalim. BIOS'un betada kalması gıcık eder beni 😀 @Falconpolat

NVRAM'deki profillerin hepsi uçuyor galiba tekrar ayar yapmak lazım tek tek.

BIOS güncelleyince sıfırlanıyor ama ben zaten BIOS'tan önce kendim Defaulta alıp öyle güncelleme yapıyorum.
Stabil sürüme güncelledim. Bütün ayarları tek tek girmek çok gıcık bir şeyh olsa da şu an bir sorun yok şükür :)

Ekran görüntüsü 2026-06-02 172257.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-19 140719.webp