Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Inflect

Çalışkan
Merhaba,

Gigabyte anakartıma BIOS güncellmesi gelmiş. Güncelleme yapmak istediğimde "Not able to update BIOS file successfully" diye hata alıyorum. Anakartın sitesinden yüklediğim mevcut BIOS sürümü 17e ise gözükmüyor. Düzelmesi için ne yapmam gerekiyor?

https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z890-EAGLE-WIFI7/support#dl

IMG-20251005-WA0000.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Problemim devam ediyor ARGB başlıklarını sökmeme rağmen güncelleme yapamadım. @Recep Baltaş

Sonunda harflerin olduğu BIOS sürümler beta sürümler diye biliyorum güncellemenizi önermem sisteminiz stabil çalışıyorsa tam sürüm çıkana kadar güncellemeyin bazı sistemlerde sorunlara neden olabiliyor. Ben USB bellek yerine Gigabyte'ın BIOS uygulaması üzerinden BIOS güncellemesi yapıyorum onu deneyebilirsiniz.

Nereden güncelliyorsunuz Gigabyte Control Center üzerinden mi?

Sorunu çözdüm, Intel 200S ayarı BIOS'tan açıkken güncelleme yapmıyormuştu. Kapattım denedim düzeldi.
RGB kontrolleri geçici olarak çıkartıp, deneyin.
Ek olarak FAT-32 olarak formatladığınıza emin olup, kasanın arka tarafına USB takmayı deneyin.

Yanlış BIOS yüklüyorsunuz hocam, F17e diye sürüm yok. F17g var.
Edit: Zaten F17g yüklüyormuşsunuz, USB belleği anakartın USB portlara takın.
Ankartın kendi portunda takılı USB

RGB kontrolleri geçici olarak çıkartıp, deneyin.
Ek olarak FAT-32 olarak formatladığınıza emin olup, kasanın arka tarafına USB takmayı deneyin.
Deneyeceğim teşekkür ederim

Sonunda harflerin olduğu BIOS sürümler beta sürümler diye biliyorum güncellemenizi önermem sisteminiz stabil çalışıyorsa tam sürüm çıkana kadar güncellemeyin bazı sistemlerde sorunlara neden olabiliyor. Ben USB bellek yerine Gigabyte'ın BIOS uygulaması üzerinden BIOS güncellemesi yapıyorum onu deneyebilirsiniz.

Problemim devam ediyor ARGB başlıklarını sökmeme rağmen güncelleme yapamadım. @Recep Baltaş

Nereden güncelliyorsunuz Gigabyte Control Center üzerinden mi?

Sorunu çözdüm, Intel 200S ayarı BIOS'tan açıkken güncelleme yapmıyormuştu. Kapattım denedim düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm