chainsawguy

Çalışkan
4 yılı aşkın abonesi oldugum TurkNet, GigaFiber altyapısını bütün mahallemde aktif etmiş iken benim oturduğum binada (müstakil bina) kutu takılmasına rağmen aktif edilmedi. Yaklaşık 3 hafta önce bütün mahallede bütün sokağımda aktif olmuş iken benim evimde hala aktif olmadı. Altyapı testinde hala VDSL gözüküyor. TurkNet'e yazdığım zaman ise bana sadece "ay sonunu bekleyin (2hafta once yazılanlar)", "planlı aktifleştirme", "ekiplerden bilgi alınca geri dönüş yapacağız" denilerek sürekli bir şekilde oyalatıp duruyorlar. En komiği ise altyapı aktif olduktan sonra bir ekip gelip siz kutuyu istemiyormuşsunuz kutuyu almaya geldik dediler. Kutuyu vermedim zaten TurkNet kullanıcısı olduğumu altyapıyı istediğimi söyledim. Bana ne tarih veriyorlar ne bir şey veriyorlar. Sadece ama sadece uzatıp uzatıp duruyorlar.

Bu süreç içerisinde;
  • BTK üzerinden şikayet ettim.
  • Instagram üzerinden şikayet ettim.
  • Uygulama üzerinden şikayet ettim.
  • LinkedIn üzerinden şikayet ettim.
Hepsinde verilen sonuçlar aynıydı yukarıda dediğim boş cevaplar. Ne yapmalıyım bu süreçte? GigaFiber geldi diye sevindik fakat hiçbir şekilde düzgün bir dönüş alamıyorum.

Kutu yeni takıldıysa TurkNet'in verdiği resmi aktifleştirme süresi 6-8 haftadır. Tarih veya gün paylaşmazlar.

Bundan önce aktif olabiliyor ama zorunlu değil. Eğer 8 hafta sonra halen aktifleşmediyse anca o zaman yardımcı oluyorlar.

Biraz sabır tavsiye ediyorum.

Kutu yeni takıldıysa TurkNet'in verdiği resmi aktifleştirme süresi 6-8 haftadır. Tarih veya gün paylaşmazlar.

Bundan önce aktif olabiliyor ama zorunlu değil. Eğer 8 hafta sonra halen aktifleşmediyse anca o zaman yardımcı oluyorlar.

Biraz sabır tavsiye ediyorum.

Kutu takılalı tam 2 ay oldu bütün mahallede de aktif oldu. Bir tek benim binamda aktif olmadı.

Ben bile buradan sinirlendim, kim o kutuyu almak için talimat verdi acaba? Kolay gelsin işiniz zor vallahi. Ayrıca belirtmeliyim ki benim kutunun aktifleşmesi bile 3-4 ayı buldu.

Bilsem keşke müstakil binadayım 2 yıldır sürekli talep ediyorum TurkNet'ten GigaFiber için ama yaptıkları şey bu.

Bizim 1 ayda aktif oldu mahalle mi oldu bilmiyorum arızalar vardı sonlandırma kutularında ekiplere sordum ne zaman aktif olur 1 ayı bulur dedi ama 2 gün önce başvuru da bulundum hemen gelip bağladılar yalnız ben kurumsal başvuru da bulundum bireysel değil

Bizim 1 ayda aktif oldu mahalle mi oldu bilmiyorum arızalar vardı sonlandırma kutularında ekiplere sordum ne zaman aktif olur 1 ayı bulur dedi ama 2 gün önce başvuru da bulundum hemen gelip bağladılar yalnız ben kurumsal başvuru da bulundum bireysel değil.

Hocam benim sorun zaten bağlantı arıza falan değil bütün mahallede aktif bende aktif değil sadece aktif olsa direkt geçiş yapacağım zaten.

Şu an ben de benzer sorun yaşıyorum. Bütün sokaktaki evlerin kutularına kablo çekmişler. Benim ve yan komşunun kutuları takıldığı gibi duruyor. Kablo çekilmedi. Pazartesi ya da salı günü kutu takılalı tam 2 ay olacak. Şu an başka ISS kullanıyorum. Taahhüdüm bitmek üzere. Acayip zor durumda kaldım. Sürekli kontrol ediyorum. Daha aktifleşmedi.

Sizin son durum ne hocam? Tavsiyeleriniz var mı?