Yok TürkTelekom 1 ay sürer demedim, gigafiber için dedim. Onun dışında zaten bizde de kutu var fakat altyapi bizde de yok gorunuyor. Bu sabah zaten saha dolabi takılmıştı fakat halen daha altyapı gorunmuyor. Sinyal geldikten sonra gorünecek muhtemelen. Ama sizin yaşadığınız olay sinyal almadan altyapi var olarak gostermisler.Yok gigafiber zaten yok. Eski hizmeti yeni abone gibi açtılar devre numarası bile değişti. Telekomla bağlantı halindeler umarım fazla uzun sürmez.
Kutu takılacak da ona kabloları bağlayacaklar da aktif edecekler de. Abimin evine gittim baktım kutu takmışlar ama kutuya kablo takılmamış. Yani kutuyla da iş bitmiyor.
Binamızda kutu takılır kablolar takılır belki 1 daire alır ondan sonra anca başvururum. Halen beni gigafiber dönüşümle ilgili arıyorlar. İstemiyorum zaten yok diyorum. Laf anlatamıyoruz.
Aradıkları her müşteriden belli miktar ücret ödüyor olmalı Turknet. Call Center da şu kadar kişiyi aradık ilettik diyordur.
Turk telekom neden 1 ay sürsün ki? Şu an 1000 veriyor turk telekom kendi altyapısında.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Kablo binaya kadar gelince bu bölgede direk altyapı var diye göstermiş olmalılar. Bence bunun sebebi müşterileri başka operatörlere gitmeden kendilerine bağlamak için olabilir. Müşteri erkenden başvursun biz de kimler başvuruyor görelim başvuranlara öncelik verelim gibi düşünmüş olabilirler.Yok TürkTelekom 1 ay sürer demedim, gigafiber için dedim. Onun dışında zaten bizde de kutu var fakat altyapi bizde de yok gorunuyor. Bu sabah zaten saha dolabi takılmıştı fakat halen daha altyapı gorunmuyor. Sinyal geldikten sonra gorünecek muhtemelen. Ama sizin yaşadığınız olay sinyal almadan altyapi var olarak gostermisler.
Yani kutu var mı yok mu uzaktan anlayamıyorlar demek ki. Gerçi biz 100 kez söyledik halen anlamadılar ama neyse
Ancak gelse bile ben hemen geçmeyi düşünmüyorum. Çünkü gigafiber kablolarını dışarıdan çekiyorlar. Biri yazmıştı bina yıkımı olunca kablolar kopuyor internet gidiyor diye. O yüzden acele etmeyeceğim şimdilik.
Zaten ek 200 lira ila 1000 alıyorum şu an. İlk ay ücretsiz. Bu ücreti onlar Turk telekoma ödüyor olmalı.
Şükür internetim geldi bu arada. 16 günden sonra. Özür amacıyla 1 ay ücretsiz vereceklerini söylediler.
Güncelleme:
Bugün saat 11 civarında saha dolabının önünde bir çalışanla karşılaştım ve kısa bir sohbet etme fırsatım oldu. Gözlemlerime göre patch panel üzerinde fiber sonlandırma işlemi yapıyordu. Sonlandırılan fiberlerin, sokaklardan gelen ve dış ortam için kullanılan büyük siyah kutu içinden çıkan kablolar olduğunu söyledi.
Bu fiber hatlar, mahalledeki ana saha dolabına ulaşıyor; burada patch panel üzerinden omurga switch’e aktarılıyor ve devamında TürkNet’in POP noktasına yönlendiriliyor. Bu arada, dolap içerisinde fazla sayıda batarya bulunuyordu.
Hizmetin ne zaman aktif olacağıyla ilgili bir tarih sorduğumda net bir bilgi veremedi. Umarım bu ay bitmeden aktif olur. Yeni yıla TürkNet Gigafiber ile girmek istiyorum.
Bugün saat 11 civarında saha dolabının önünde bir çalışanla karşılaştım ve kısa bir sohbet etme fırsatım oldu. Gözlemlerime göre patch panel üzerinde fiber sonlandırma işlemi yapıyordu. Sonlandırılan fiberlerin, sokaklardan gelen ve dış ortam için kullanılan büyük siyah kutu içinden çıkan kablolar olduğunu söyledi.
Bu fiber hatlar, mahalledeki ana saha dolabına ulaşıyor; burada patch panel üzerinden omurga switch’e aktarılıyor ve devamında TürkNet’in POP noktasına yönlendiriliyor. Bu arada, dolap içerisinde fazla sayıda batarya bulunuyordu.
Hizmetin ne zaman aktif olacağıyla ilgili bir tarih sorduğumda net bir bilgi veremedi. Umarım bu ay bitmeden aktif olur. Yeni yıla TürkNet Gigafiber ile girmek istiyorum.
Bana halen gigafiber SMS'ler atıyor Turknet. Herhalde müşterisinin başka servis sağlayıcılara gitmesini istemiyor. Defalarca istemiyorum dediğim halde. Hayır sanki başvursam ne olacak kıçı kırık kutuyu bile takamadılar.Güncelleme:
Sizin orada işler daha yavaş belli ki. Bence TurkNet'i darlayıp GigaFiber sürecini hızlandırın. Ardından GigaFiber gelince geçiş yapın.Bana halen GigaFiber SMS'ler atıyor TurkNet. Herhalde müşterisinin başka servis sağlayıcılara gitmesini istemiyor. Defalarca istemiyorum dediğim halde. Hayır sanki başvursam ne olacak kıçı kırık kutuyu bile takamadılar.
Onlar beni darlıyor gelin diyeSizin orada işler daha yavaş belli ki. Bence TurkNet'i darlayıp GigaFiber sürecini hızlandırın. Ardından GigaFiber gelince geçiş yapın.
Gigafiberle duz fiber arasinda kablo farki var mi? Bizim de binadaki her dairenin onune fiber kablolar getirildi. Tabii kutu vs. yok, altyapi calismalari falan var, bizim sokagin altyapi calismalari ne zaman baslar biter bilmiyorum. Acaba bu kablolar gigafiberi destekler mi? Beyaz renkli ince kablolar.
Düz fiber toprak altından geliyor. Gigafiber ise toprak üzeri. Gelen kabloyu takip ederseniz zaten anlıyorsunuz.Gigafiberle duz fiber arasinda kablo farki var mi? Bizim de binadaki her dairenin onune fiber kablolar getirildi. Tabii kutu vs. yok, altyapi calismalari falan var, bizim sokagin altyapi calismalari ne zaman baslar biter bilmiyorum. Acaba bu kablolar gigafiberi destekler mi? Beyaz renkli ince kablolar.
Turknet kullanıyorum ama telekom altyapısı ile. Kısa zaman önce 200 lira farkla 1000 Mbps alma imkanı verdiler. Hatta ilk ay bedava diye biliyorum. Yani gigafiber almadan bu farkı verip alma imkanı var.
Açıkçası 100 Mbps 'de de gayet memnundum. Denemek için aldım. Ama fiyat aynı olursa ve kutu sistem gelirse neden geçmeyeyim ki. O zamana kadar bu şekilde devam ederim.
Toprak üzeri kablolarda sıkıntı olma ihtimali bence daha fazla. Ama yere göre değişebilir tabi. Bazen bir bina yıkılırsa kablo paket olur. Turknet bu hizmeti ne kadar iyi veriyor o da önemli.
Dışarıdan gelen kablo siyah oluyor. Ben de öyle en azından. İçeride ise beyaz.
Arkadaşlar bugün baktığımda sinyal aktif edilmiş halde. Sorgulama yapınca gigafiber görünüyor. Bu akşam geçiş işlemlerini başlatacağız. Herkese mutlu seneler. Taşeron firmadaki çalışan abinin dediği doğru çıktı.
Güncelleme: TurkNet ekibine 31 Aralık'ta 2 Ocak'ta gelmeleri için randevu aldık, bugün geldiler ancak sanırsam fiberi Türk Telekom'un kendi kablosundan vermeleri gerekliymiş. Bu yüzden kutuyu binanın kapısına değil, bina içerisindeki TürkTelekom fiber kutusunun yanına alınması gerektiğini söylediler. Böylelikle bina içi tekrar kablo çekilmeden direkt GigaFiber hizmeti alabilecektik. Bana garip geldi açıkçası ben yine TurkNet'in kablo çekmesini beklerdim. Her neyse zaaten ucuza hizmet alıyoruz üzümü yiyip bağını sormayalım. Bu arada daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?
Güncelleme: TurkNet ekibine 31 Aralık'ta 2 Ocak'ta gelmeleri için randevu aldık, bugün geldiler ancak sanırsam fiberi Türk Telekom'un kendi kablosundan vermeleri gerekliymiş. Bu yüzden kutuyu binanın kapısına değil, bina içerisindeki TürkTelekom fiber kutusunun yanına alınması gerektiğini söylediler. Böylelikle bina içi tekrar kablo çekilmeden direkt GigaFiber hizmeti alabilecektik. Bana garip geldi açıkçası ben yine TurkNet'in kablo çekmesini beklerdim. Her neyse zaaten ucuza hizmet alıyoruz üzümü yiyip bağını sormayalım. Bu arada daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce yazdığım gibi. Gigafiber için turknetin bina içinde kutu takması ve oraya kadar kablo çekip sonra da dairelere dağıtması gerekiyor.Arkadaşlar bugün baktığımda sinyal aktif edilmiş halde. Sorgulama yapınca gigafiber görünüyor. Bu akşam geçiş işlemlerini başlatacağız. Herkese mutlu seneler. Taşeron firmadaki çalışan abinin dediği doğru çıktı.
Kutu yoksa kablo gelse bile altyapıda görünür ama bu hizmeti hemen veremezler. 1 ay önce başvurdum altyapı var diye daha kutu bile takılamadı. Kutu takılsa bile 1 2 ay sürebiliyormuş. Abimin evinde kutu var mesela ama kablolar yerleştirilmemiş.
Telekom üzerinden fiber alınacaksa turknetin kutu takmasına gerek yok zaten kablolar geldiyse oradan bağlanır. Ancak gigafiber kutusu takılıp bu hizmet alınacak ise daireye kadar ekstra kablo çekmeleri lazım.
Bizde daire içine kablo çekmeye başladılar sonra aşağıya bir indiler kutu yok
Şu an 1000 Mbps alabildiğimde göre kablolarda sıkıntı yok demektir. Turknet tamamen kendi üzerine almak için bunu yapması gerekiyordur belki de ama sana farklı söylemişler. Ne yaptıkları belli değil.
Bu süreçte zaten birbirleri ile olan iletişim eksikliğinden midem bulanacak noktaya gelmişti. Halen mesaj atıyorlar gigafiberle ilgili. Nasıl saçma bir sistemleri varsa binada halen gigafiber olmadığını kutunun bile olmadığını göremiyor olmaları saçmalık ötesi.
Yeni konular
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347
-
Yeni mesajlar
-
-
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- mortem.dll bulunamadı