Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
GIMP'in geliştirici sürümünü indirmen gerek:

2.99.18 sürümünde sorunsuz çıkıyor.

1716536260818.webp

Ha çıksa ne olacak? Bir şey değişmeyecek, yine açılmayacak ve konsolda bu hatayı göreceksin:

Kod:
File "C:\Users\Public\GIMP\openvino-ai-plugins-gimp\gimpopenvino\plugins\stable-diffusion-ov\stable-diffusion-ov.py", line 436, in run
    with open(os.path.join(config_path, "gimp_openvino_config.json"), "r") as file:
FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: 'C:\\Users\\Public\\GIMP\\openvino-ai-plugins-gimp\\gimpopenvino\\plugins\\stable-diffusion-ov\\..\\..\\tools\\gimp_openvino_config.json'

(stable-diffusion-ov.py:13412): LibGimp-WARNING **: 12:07:12.696: gimp_procedure_run: no return values, shouldn't happen
C:\Users\Public\GIMP\openvino-ai-plugins-gimp\gimpopenvino\plugins\stable-diffusion-ov\stable-diffusion-ov.py:1166: Warning: g_error_new: assertion 'domain != 0' failed
  Gimp.main(StableDiffusion.__gtype__, sys.argv)
gimp_plug_in_destroy_proxies: ERROR: GimpImage proxy with ID 1 was refed by plug-in, it MUST NOT do that!
gimp_plug_in_destroy_proxies: ERROR: GimpLayer proxy with ID 2 was refed by plug-in, it MUST NOT do that!

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Ha çıksa ne olacak? Bir şey değişmeyecek, yine açılmayacak ve konsolda bu hatayı göreceksin:

Merhaba, ben konu sahibinin paylaştığı rehberi adım adım takip ettim ve böyle bir hatayla karşılaşmadım. Hatada görünen dizinde bende de gimp_openvino_config.json dosyası mevcut değil.

Tatlı bir çıktı aldım, onu sürprizbozan içerisinde paylaştım.

1716547255775.webp

• GIMP 2.99.18 değil 2.99.14 kurdum, rehberde gereksinim olarak bu sürüm sunulmuş.
  • Rehberde Python 3.9 veya 3.10 kullanılmasını tavsiye etmişler, ben farkında olmadan 3.12.1 kullandım.
  • C:\Users\Public\GIMP değil de başka bir dizini kullandım. Bunun bir fark yarattığını sanmıyorum.

Biraz bakındım ve hatanın sebebinin şu olabileceğini fark ettim:
  • GIMP'te Edit > Preferences > Folder > Plug-ins kısmında GIMP\gimpenv3\lib\site-packages\gimpopenvino\plugins yerine GIMP\openvino-ai-plugins-gimp\gimpopenvino\plugins klasörünü seçmek.
Rehberde ilk klasör seçtiriliyor ve orada gimp_openvino_config.json mevcut.

Son düzenleme: