Giriş seviyesi için programlama dili önerisi

Ayrıca çok yavaş bir dil performansı kötü.
Hocam yanlış hatırlamıyorsam Python bir dilin çekirdeği/temeli üstüne kuruluydu. C ve C++ diye hatırlıyorum ama yanlış da olabilir.
Ya da sadece kütüphaneler de olabilir o.

Python önerdik diye programlamadan anlamıyor muyuz? Nasıl bir genellemedir bu arkadaş? Başlangıç için çoğu zaman Python öneriliyor, hatta okulda bunun eğitimini alıyordum. Arada HTML falan da var ama benim bildiğim kadarıyla Python, “Programlama 101” denilebilecek bir dil.

Yani gördüğüm kadarıyla ezbere cevap vermişsin. Programlamadan anlamadığını da biliyorum zaten. Python öneriliyor diye ezbere cevap vermeye gerek yok. HTML programlama dili değil markup dili. Python ise Programlama 101 olmaktan çok uzak. Sektörde olmak lazım herhalde doğru hüküm verebilmek için buna. Senin yaşındakilere eğitim veriyorum zaten Çınar.

Konuya senden daha bilgili birisi el atınca Beğenme atmak yakışmadı.

Peki, sen bilirsin. İşin uzmanı sensin zaten.

Bence de daha uygun eleştirilebilirdi. Asıl sorun, Python öneren birkaç arkadaşın dümdüz dil önermiş olmasıydı. Bu da istemsizce önerilerin ezberden sunulmuş gibi görünmesine sebebiyet veriyor. Eleştiriye bu açıdan hak verdim.

Python'un güzelliği, başlangıçta anlaşılabilirliği sayesinde programlamada kullanılan araçlara (döngüler, koşullar, değişkenler, veri yapıları vb.) ve mantığa hızlıca alıştırabilmesi. Tabiriniz bu noktada oldukça yakışıyor dile. @2426'in yılan oyunu önerisi de çok hoşuma gitti. Böyle bir projeyi geliştirebilmek için güzel yol katetmek gerekir başlangıçta, iyi uğraştırır yani ve öğretici de olur, bol bol araştırtır.

İngilizceyi düzgün anlayan biri için seçenek çok. İngilizce sıkıntılıysa, C#, Python, PHP ve belki JavaScript için yeterince kaynak var. Mantığı anlamak için Scratch var. Kurulu olduğu bilgisayarın dilini alıyor ve çoğu işlemi sürükle bırak şeklinde yapıyor. Arada bir bir yere bir değer eklemek gerekiyor. Scratch örnek alınarak aynı şekilde geliştirilmiş başka diller de var. Ama onlarda dil seçeneği yok sanırım.

Bu işi meslek olarak düşünüyorsanız Üniversite ve Yazılım Mühendisliği tek yol. Gerisi hikaye, masal. Kendinizi kandırmış olursunuz.

İfadeler: 001
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…