Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

409

Üstün
Makaleler
3
Geçmişte bununla alakalı epey bir konu vardı. Hâlâ açılmaya devam ediliyor. Çözüm basit gibi gözüküyordu ama bir o kadar da karmaşıktı. Cihazımda sorun olabileceğini düşünüp değişime gitmiştim. Ama nihayetinde bu hata dönüp dolaşıp yine beni buluyordu. Geçmişte APK mirror sitesinden indirirsek girebiliyordum bunu hatta çözüm olarak bile belirtecektim fakat gelen güncellemeler sonucunda bunun önüne tamamen geçildi. Tekrar araştırıp yaptığım denemeler sonucunda dolaşmadığım Samsung yazısı kalmadı. Geçmişte bana önerilen fakat yapmama rağmen devam eden bir çözümün bugünlerde tekrar işe yaradığını fark ettim. Arkadaşlar her telefonun OEM kilidi var ve bu kilidi siz açtığınız anda uygulama bunu göreceği için bunu basit olarak kapatmadan uygulamayı nereden indirirseniz indirin giriş yapamazsınız.

Tüm Google hesaplarınızdan ve var ise Samsung hesabınızdan çıkış yapın. OEM kilidinizi ayarlardan kapatın daha sonra telefon sıfırlanacak. Sıfırlandığında SIM kartı çıkarın, telefonun tarihini 14 gün ileri atıp tekrardan sıfırlayın. Eğer Wi-Fi ile bağlanıyorsanız IP değiştirin. Bu şekilde yapıp yaklaşık 1 saat bekleyişinizin ardından WhatsApp ve diğer uygulamalardaki tüm kısıtlamalarınız kalkmış olacaktır. Bunun Custom ROM ve kilidi açılmış telefonlar için yazılımsal çözümü de var fakat bunu ilerideki rehberim daha kapsamlı olacağı için daha detaylı bir biçimde anlatıp göstermeyi planlıyorum. Marka fark etmeksizin (Huawei ve Honor da yazılımdan dolayı çalışmayabilir.) hepsinde işe yarayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mrb bir aydır aynı sorunla karşı karşıyayim dediğin OEM kilidi kapanmıyor
bootloader kilidini mi diyorsunuz

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-09-20-13-31-57-227_com.android.settings.webp
    Screenshot_2024-09-20-13-31-57-227_com.android.settings.webp
    74,4 KB · Görüntüleme: 218
@halil88 bunu Xiaomi telefonum olmadığı için hiç denemedim. Ancak OEM kilidi görünüşe göre bu telefonlarda ayarlardan kapanmıyor.

Telefona Mi Flash ile orijinal yazılım atıp kilidin kapanması için lock seçeneğini de işaretleyin. Açılınca kilidi kapanması gerekli. İşlem sizin sorumluluğunuzdadır.

Samsung serisi birkaç telefonda denendi ve çalıştı. Xiaomi de farklı forumlarda deneyip bu şekilde çözenler var.

Ayrıca dediğim gibi ileride root veya Custom ROM kullananlara yazılımsal şekilde bu bankalar ve WhatsApp gibi uygulamalara giriş yapmak için bir rehber daha yapacağım.

Teşekürler denicem

Hocam şöyle bişi var başka simi telefonuma taktigimda WhatsApp açılıyor sadece bnm numarayı açmıyor yinde açayım mı kilidi

Son düzenleme: