Android kullanmıyor musun? Veya iOS? Veya Windows? Google dışında, elindeki Android telefonu üreten firma da verilerini çalıyor. iOS da veri çalıyor, ayrıca önceden iCloud hacklenmesi gibi durumlar da oldu. Windows'tan bahsetmeme gerek olduğunu düşünmüyorum. Günümüzde verilerini kullanmayan firma yok. Techolay Sosyal de verilerini kullanıyor.

Bu durum bu kadar önemliyse internetle erişimi tamamen kesip, dağ başında yaşamak en doğrusu olur. Ha, illa öneri istiyorsan, Proton Mail ve Tutanota iyidir.
Tek işletim sistemleri dinlese iyi Intel işlemcilerde Minix adı verilen bir işletim sistemi var mış. Bu da en üst yetkide çalışıyor ve kullanıcıları dinleyebiliyor.

Tutanato ve Proton mail vardır.

Ama sana şöyle diyim, ne kadar çok gizliliğe önem verirsen, o kadar çok belli olursun yani.
Onların haricinde var mı? Ücretsiz olanlarını kuracağım ancak bi' tane daha vardı diye hatırlıyorum. Bunların ücretsiz versiyonu. Hatta open-source'du galiba.

Gmail kullanınca nasıl verilerimiz, bilgilerimiz çalınabilir? Bilmediğimden soruyorum. Hotmail kullananlar da var.
Google verilerini izliyor ve herhangi bir hacker giriş yapmayı kolayca becerebiliyor. Bu sebeple güvenlik şart.