Bahsettiğin cihaz Keenetic'ten çok daha iyi bir cihaz denemez bence. Fiyatı da daha pahalıdır diye düşünüyorum. Fiyatına bakmadım. Gümrükte takılır diye düşünüyorum.
Benzer donanımlara sahipler. Port hızı ve çekirdek dışında çok bir farkları yok gibi. Hatta neredeyse tıpa tıp aynılar. Sadece bir çekirdek için daha fazla para vermeye değmez bence. Keenetic daha mantıklı.
6 GHz bence şu an için bir "gimmick". Çünkü Türk komşuların çoğu halen 2.4 GHz kullanıyor. 5 GHz kullanan çok yok. 5 GHz çok duvar aşamadığı için çakışma da çok olmuyor. Ha diyelim çok yoğun 5 GHz olan yerlerdeyiz, DFS kanalları ile bu sorundan kurtulmak mümkün. Ama ileri dönük olması için 6 GHz istemek mantıklı. Benim birden fazla cihazım 6 GHz destekliyor şu an, kullanmasam bile.
Evet üç çekirdekli. Çekirdek sayısı WireGuard için daha önemli. WireGuard multi-threaded. Yani her çekirdekten fayda görüyor ve çekirdek sayısından etkileniyor. (3 vs 4 tartışılır tabii)
Yalın WAN için önemli olan şey PPPoE+SQM performansı. Bu da cake algoritması ile en iyi oluyor. Cake algoritması halen single-threaded. Multi-threaded cake algoritması üzerinde halen çalışmalar devam ediyor. O zamana kadar önemli olan şey tek çekirdek gücü. Yani Keenetic'in bir adet eksi çekirdeği olması bir sorun değil.
Eğer bir ürün alıyım ve işi bitireyim diyorsanız bahsettiğiniz cihaz uygun. Keenetic de uygun.
Ama matematiksel olarak en iyi kurulumu yapayım diyorsan o zaman paket ürün almazdım. Router artık Router+Switch+AP olarak tanımlanıyor ama ben bunu yanlış buluyorum. Router sadece router görevi görmeli. Switch ayrı olmalı. AP veya AP'ler ayrı olmalı.
En iyi kurulum ayrı bir mini PC'ye OpenWRT, OPNsense, pfSense gibi router yazılımı kurmak ve sadece router olarak kullanmak. Böylece en yüksek PPPoE+SQM performansı alınır. Sonra dilediğiniz switch ve AP'yi alabilirsiniz.
Örnek:
NanoPi R6S tavsiye ederim. Switch olarak Zyxel XMG-105 veya XMG-108 tavsiye ederim. Bu switch'e de istediğiniz AP veya AP'leri bağlayabilirsiniz. Mesh sistemi ile birden fazla 6 GHz AP en iyisi olur. TP-Link ve ASUS'un ürünleri var bir sürü.
NanoPi almak zorunda değilsin. Ben i3-10100 işlemcili bir bilgisayar kurdum.