m4tehan 3

Yetkin
Glokom, astigmant, miyop, mistakmuz, gözüm de bu hastalıklar var gözlük de kullanıyorum sağ gözüm %50 görüyor sol gözüm ise 3-4 metre görüyor, gözlük numaram ise sağ gözde 5.30. sol gözde 1.30. A1 motor ehliyeti almak istiyorum, uzağı falan rahat görüyorum ama net değil ehliyet alacağım zaman da gözlük ile gireceğim sınava yani alabilir miyim sizce? Alamazsam bile lazer ameliyatı olsam alabilir miyim?

Motor ehliyeti için gereksinimler böyle (araştırdığım kadarı ila)

2. gözüm de 10 numarayı geçmeyecek diye biliyorum.

Tek gözü gören biri de ehliyet alabiliyor diye biliyorum.

Astigmant, miyop, glokom, mistakmuz bunlar ehliyete engel değil.

Ama görme derecesi en az %60 olması gerek herhalde düşünüyorum ki lazer ile bunu halledebilirim.

Sizce alabilir miyim çok da istiyorum ehliyet almayı motora hevesim var ve 2 yıldan beri kullanıyorum motor sadece 2. defa kaza yaptım ilk sürdüğüm zaman bir de olduğum yerde motorun lastiği kaydığı için düştüm
Trafikte gece gündüz fark etmeksizin de rahatça sürebiliyorum.

Hemianopsi ya da kadranopsi uzantısı olan santral görme alanı kayıplarından, gece körlüğü, glokom, retinopati gibi organik ve ilerleyici tabiatta olan hastalıklarda görme alanı defektlerinde normal binoküler görme alanı şartı aranır.

Yani iki gözle birlikte görme şartı anlamına gelir. Eğer bu şartı karşılıyorsanız alabiliyor olmanız lazım.

İki göz toplamı 20 numara ile 7 yıldır ehliyet sahibiyim.

Tabii en iyi sonuç için doktorunuza danışmanızda fayda var. Buradan verilen bilgiler "öneri" niteliğinde olur. En net bilgiyi size onay verecek olan doktorunuz söyler.

Son düzenleme:
Glokom, astigmant, miyop, mistakmuz, gözüm de bu hastalıklar var gözlük de kullanıyorum sağ gözüm %50 görüyor sol gözüm ise 3-4 metre görüyor, gözlük numaram ise sağ gözde 5.30. sol gözde 1.30. A1 motor ehliyeti almak istiyorum, uzağı falan rahat görüyorum ama net değil ehliyet alacağım zaman da gözlük ile gireceğim sınava yani alabilir miyim sizce? Alamazsam bile lazer ameliyatı olsam alabilir miyim?

Motor ehliyeti için gereksinimler böyle (araştırdığım kadarı ila)

2. gözüm de 10 numarayı geçmeyecek diye biliyorum.

Tek gözü gören biri de ehliyet alabiliyor diye biliyorum.

Astigmant, miyop, glokom, mistakmuz bunlar ehliyete engel değil.

Ama görme derecesi en az %60 olması gerek herhalde düşünüyorum ki lazer ile bunu halledebilirim.

Sizce alabilir miyim çok da istiyorum ehliyet almayı motora hevesim var ve 2 yıldan beri kullanıyorum motor sadece 2. defa kaza yaptım ilk sürdüğüm zaman bir de olduğum yerde motorun lastiği kaydığı için düştüm
Trafikte gece gündüz fark etmeksizin de rahatça sürebiliyorum.
Her türlü alırsın, onda problem yok da asıl soru alman sağlıklı mı?
Bunun için ise doktoruna bir danış, sonra trafike bir problem çıkmasın.
Her türlü alırsın konusuna da açıklık getireyim; sağlık raporunu aile hekiminden alırsan hiç umurlarında olmuyor, direkt veriyorlar.

Her türlü alırsın, onda problem yok da asıl soru alman sağlıklı mı?
Bunun için ise doktoruna bir danış, sonra trafike bir problem çıkmasın.
Her türlü alırsın konusuna da açıklık getireyim; sağlık raporunu aile hekiminden alırsan hiç umurlarında olmuyor, direkt veriyorlar.

Technopat da aynı konuyu açtım alamazsın dediler ama bilgileri yok gibi fazla yani alabiliyorum çok sevindim açıkçası Technopat çok canımı sıktı benim ama şu an mutluyum.

Hemianopsi ya da kadranopsi uzantısı olan santral görme alanı kayıplarından, gece körlüğü, glokom, retinopati gibi organik ve ilerleyici tabiatta olan hastalıklarda görme alanı defektlerinde normal binoküler görme alanı şartı aranır.

Yani iki gözle birlikte görme şartı anlamına gelir. Eğer bu şartı karşılıyorsanız alabiliyor olmanız lazım.

Tabii en iyi sonuç için doktorunuza danışmanızda fayda var. Buradan verilen bilgiler "öneri" niteliğinde olur. En net bilgiyi size onay verecek olan doktorunuz söyler.

Doktorum alamazsın dedi ama ben sonradan dedim alabiliyorum şartları karşılıyorum dedim sonra dedi ki, O zaman bilemem hep değişiyor ehliyet alma gereksinimleri dedi ama kendisi gözüme darbe gelir diye futbol kursuna bile gitmeme izin vermedi yani gözüm kurtarıyor ama darbe gelir diye uzak tutuyor doktorum her şeyden.

Sol gözüm de katarakt var, ve 3-4 metre görüyorum ama öyle net değil çok bulanık ama açıkçası gene de yönümü bulabiliyorum sol gözüm ile.

Son düzenleme:
Doktorunuz özel hastanede mi görev yapıyor yoksa devlet hastanesi mi? Özel bir hastaneden kesin olarak "SÜRÜCÜ OLUR" raporu aldığınız takdirde sürücü olmanızı engelleyecek şey yasalar değil sizin kendinize olan güveniniz ve telkininiz olacak. Halihazırda rahatlıkla araba kullanabiliyor ve görüşünüzde problem yaşamıyorsanız, değişen yasalardan etkilenmeniz için bir sebep olduğunu zannetmiyorum.
Yanlışım varsa üzgünüm.

Doktorunuz özel hastanede mi görev yapıyor yoksa devlet hastanesi mi? Özel bir hastaneden kesin olarak "SÜRÜCÜ OLUR" raporu aldığınız takdirde sürücü olmanızı engelleyecek şey yasalar değil sizin kendinize olan güveniniz ve telkininiz olacak. Halihazırda rahatlıkla araba kullanabiliyor ve görüşünüzde problem yaşamıyorsanız, değişen yasalardan etkilenmeniz için bir sebep olduğunu zannetmiyorum.
Yanlışım varsa üzgünüm.
Aynen öyle. Özel bir hastaneden veya sağlık ocağından alacağın raporla bile ehliyet alabilirsin. Tamamen sana kalmış. Gözlük kullandığında araba sürmeni engelleyen herhangi bir durum olmadığını düşünüyorsan farklı bir kuruma gidip raporunu al.

Ayrıca bu zamanla da değişebilen bir durum. Ben ehliyeti alalı 6-7 sene oluyor. O zamanlarda gözlerimde hiçbir problem yoktu ama şimdi yavaş yavaş sağ gözümde miyop çıkmaya başladı mesela. Biraz daha ilerlerse en azından araba sürerken kullanmak için gözlük alacağım.

Yani demem o ki sen de ehliyeti alırsın, baktın ki zamanla kullanamayacağını düşündüğün raddelere gelirsin (umarım öyle bir şey olmaz) ve önlemini ona göre kendin alırsın. Birilerinin seni durdurmasına izin verme.

Sol gözüm de katarakt var, ve 3-4 metre görüyorum ama öyle net değil çok bulanık ama açıkçası gene de yönümü bulabiliyorum sol gözüm ile.
Normal şartlarda bu halde kesinlikle alamazsın. Ama bir sağlık ocağına gittiğin zaman kimse buna bakmıyor. Bana "Genç adamsın, sende ne problem olacak zaten." diyip test yapmadan verdikleri için alabilirsin diyorum. Normal aşrtlarda kesinlikle almamalısın.