CheeZz_MaN

Uzman
Direk Gmail'in kendisine virüs bulaşır mı? Gmail'imi yeni bir cihaza ekleyeceğim fakat virüs olabileceği düşüncesi aklıma geldi. Virüs Gmail'e girebiliyor mu?

Google şirketine zarar veremez tabi :) Ama cihazda virüs varsa sizin bilgilerinize, şifrelerinize erişebilir. Şüpheli e-postalar gönderilebilir. Mailiniz halka arz olur yani virüsten kastınız buysa.

@CheeZz_MaN, Virüs cihaz eklemeleri ile olmaz. Gelen epostaları açma, (bilmediğin) bağlantılara tıklama, dosya indirme, herhangi bir belge,resim açma. Direkt sil.

Virüs Gmail'e girmez. Eğer virüslü bir dosyayı açarsanız sizin hesabınızdan başkalarına virüslü dosya paylaşabilir.

Fakat eski cihazdan yeni cihaza geçerken virüs bulaşması imkansız. Google güvenlik anlamında çok güçlü bir şirket. Bir şey olmaz sistemlerine.

Eğer zararlı içerik barındıran bir e-posta gönderildiyse ve siz bu e-postayı açıp zararlı yazılımı indirir veya linke tıklarsanız olabilir.

Herkese toplu cevap vereyim. Genellikle Steam'dan Gmail geliyor onun haricinde gelmiyor başka bir yerden Gmail geldiğinde tanımıyorsam direk siliyorum hatta bakmıyorum bile. Benim demek istediğim şu örnek veriyorum Gmail'in direk kendisine bulaşır mı? Yeni bir cihaza Gmail'i girince direk orayada bulaşır mı? Ya da diyelim açtı virüslü bir şeyi telefona virüs bulaştı. Daha sonradan yeni bir cihaza Gmail'i tanıtınca virüs oraya geçer mi?

Virüs Gmail'e girmez. Eğer virüslü bir dosyayı açarsanız sizin hesabınızdan başkalarına virüslü dosya paylaşabilir.

Fakat eski cihazdan yeni cihaza geçerken virüs bulaşması imkansız. Google güvenlik anlamında çok güçlü bir şirket. Bir şey olmaz sistemlerine.

Yani Gmail'e erişimleri mi olur?

Benim demek istediğim şu örnek veriyorum Gmail'in direk kendisine bulaşır mı? Yeni bir cihaza Gmail'i girince direk orayada bulaşır mı? Ya da diyelim açtı virüslü bir şeyi telefona virüs bulaştı. Daha sonradan yeni bir cihaza Gmail'i tanıtınca virüs oraya geçer mi?
Bulaşan virüs o cihazda kalır. Eski zamanda değiliz Wi-Fi üzerinde cihazlara bulaşsın. O cihaza bulaştı diyelim. Başkalarına mail attıktan sonra cihazı sıfırlarsan sorun kalmaz. Virüs dediğin şey cihaza özeldir.

Gmail bulut sistemi falan değil. Virüs nereye saklanacak? Virüs Google hesabına nasıl girsin hem? Sanal bilgisayar değil kullandığın mail. Virüsün duracağı bir yer yok. Yeni cihaza geçtiğinde eski cihazda olan virüsün bulaşması imkansız.

Bulaşan virüs o cihazda kalır. Eski zamanda değiliz Wi-Fi üzerinde cihazlara bulaşsın. O cihaza bulaştı diyelim. Başkalarına mail attıktan sonra cihazı sıfırlarsan sorun kalmaz. Virüs dediğin şey cihaza özeldir.

Gmail bulut sistemi falan değil. Virüs nereye saklanacak? Virüs Google hesabına nasıl girsin hem? Sanal bilgisayar değil kullandığın mail. Virüsün duracağı bir yer yok. Yeni cihaza geçtiğinde eski cihazda olan virüsün bulaşması imkansız.

Ben aşırı endişelendiğim için genel olarak biraz garip bir soru sormuş olabilirim kusura bakmayın:D. Demek istediğinizi anladım hocam.