cemkaraca

Yetkin
Şu an 1. sınıfım, ön lisans bir bölüm okuyorum. Yazın 2. sınıf güz dönemine GNO ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. 1. sınıftan başlamak istiyorum tekrar. Böyle bir şey mümkün mü?

O olay EK1 yani YKS puanı ile geçişte geçerli değil miydi? Benim bildiğim GNO ile geçişte öyle bir şey yok. Ama yine de emin değilim. Bir de dersleri saydırmak derken ortak dersleri saydırsam diğer dersleri saydırmasam da dediğiniz şey geçerli olur mu acaba?

O olay EK1 yani YKS puanı ile geçişte geçerli değil miydi? Benim bildiğim GNO ile geçişte öyle bir şey yok. Ama yine de emin değilim. Bir de dersleri saydırmak derken ortak dersleri saydırsam diğer dersleri saydırmasam da dediğiniz şey geçerli olur mu acaba?
Öyle yaparsan bazı 1. sınıf derslerini alarak başlayabilirsin sanırım. Dersi saydırmadan seni 2. sınıf yapacak halleri yok ya?

Öyle yaparsan bazı 1. sınıf derslerini alarak başlayabilirsin sanırım. Dersi saydırmadan seni 2. sınıf yapacak halleri yok ya?
Zaten 1 veya 2 tane ders var saydırabileceğim. Onlarda kabul görür mü belli değil müfredat farklı. Yani dersleri saydırmazsam 1. sınıftan başlıyorum değil mi? Sadece ortak dersleri saydırmayı düşünüyorum o halde iken de 1. sınıftan başlayabiliyorsam çok iyi olur.

Yani mantıklı düşünmek gerekirse 1. sınıf derslerin olmadan 2. sınıf olman imkansız değil mi?

Yani mantıklı düşünmek gerekirse 1. sınıf derslerin olmadan 2. sınıf olman imkansız değil mi?
Ama hocam yatay geçiş yönetmeliğinde böyle bir ibare var yeni eklenmiş:

1773166119507.webp

Bu yüzden kafam karıştı.

Yönetmelik linki: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5