Detaylar
Kim cevapladı?SHERLOCKED
Başarılı
Dersleri saydırmazsan olur.
cemkaraca
Yetkin
O olay EK1 yani YKS puanı ile geçişte geçerli değil miydi? Benim bildiğim GNO ile geçişte öyle bir şey yok. Ama yine de emin değilim. Bir de dersleri saydırmak derken ortak dersleri saydırsam diğer dersleri saydırmasam da dediğiniz şey geçerli olur mu acaba?
SHERLOCKED
Başarılı
Öyle yaparsan bazı 1. sınıf derslerini alarak başlayabilirsin sanırım. Dersi saydırmadan seni 2. sınıf yapacak halleri yok ya?O olay EK1 yani YKS puanı ile geçişte geçerli değil miydi? Benim bildiğim GNO ile geçişte öyle bir şey yok. Ama yine de emin değilim. Bir de dersleri saydırmak derken ortak dersleri saydırsam diğer dersleri saydırmasam da dediğiniz şey geçerli olur mu acaba?
cemkaraca
Yetkin
Zaten 1 veya 2 tane ders var saydırabileceğim. Onlarda kabul görür mü belli değil müfredat farklı. Yani dersleri saydırmazsam 1. sınıftan başlıyorum değil mi? Sadece ortak dersleri saydırmayı düşünüyorum o halde iken de 1. sınıftan başlayabiliyorsam çok iyi olur.Öyle yaparsan bazı 1. sınıf derslerini alarak başlayabilirsin sanırım. Dersi saydırmadan seni 2. sınıf yapacak halleri yok ya?
SHERLOCKED
Başarılı
Yani mantıklı düşünmek gerekirse 1. sınıf derslerin olmadan 2. sınıf olman imkansız değil mi?
cemkaraca
Yetkin
Ama hocam yatay geçiş yönetmeliğinde böyle bir ibare var yeni eklenmiş:Yani mantıklı düşünmek gerekirse 1. sınıf derslerin olmadan 2. sınıf olman imkansız değil mi?
Bu yüzden kafam karıştı.
Yönetmelik linki: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
SHERLOCKED
Başarılı
Sizin okulunuzun derslerini bire bir kabul etmeleri gerekir. Veya herhangi bir okulun. Arayıp sorun derim.