Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden MYP ile görsel iletişim tasarımına geçmeyi düşünüyorum. Geçince 1.sınıftan mı başlarım? Yatay geçiş kontenjanlarında 1.sınıf yazmıyor 2.sınıftan başlıyor kontenjanlar. 2.sınıftan başlar 1.sınıfın derslerini alttan mı alırım? Bilgisi olan var mı?

Okudugun bolum ile gececegin bolum arasindaki ders ve kredi uyumuna bakarlar. Uyumlu ise ikinci siniftan baslatma ihtimalleri var ancak farkli bir bolume gectigin icin yuksek ihtimalle birinci siniftan baslarsin cunku ders uyumu cok az olacaktir.

Eger dersler uyumlu olursa ve ikinci siniftan baslarsan, uyumlu olmayan dersleri alttan alirsin ama bunlarin sayisi onemli. 1-2 tane ise problem yok ama 4-5 tane alttan alman gereken ders olursa direkt birinci siniftan baslatabilirler.

Yatay geçiş çok zaruri değilse asla önermem. Hani çok uzak bir yerden yakına geleceksen ve orada arkadaşın vs. varsa hadi kabul edilebilir ama öteki türlü 1 tane yardımcı olan bulamıyorsun.

Yatay geçiş çok zaruri değilse asla önermem. Hani çok uzak bir yerden yakına geleceksen ve orada arkadaşın vs. varsa hadi kabul edilebilir ama öteki türlü 1 tane yardımcı olan bulamıyorsun.
Katılıyorum hocam. Sonradan bir ortama dahil olduğunda ya aşırı sosyal ve arkadaş canlısı insanlara denk gelmen lazım ya da senin öyle olman lazım öbür türlü kimse gelip sana yardımcı olmuyor veya elinden tutmuyor yapayalnız oluyorsun.

Herkes kaynaşmış arkadaş olmuş bir tek sen yalnız kalmış oluyorsun.

Ben de yatay geçiş yaptım ama şansıma corona zamanında yaptığım için henüz kimse üniversiteye gitmemişti uzaktan eğitim vardı o yüzden kimse arkadaşlık kurmamıştı daha. Bu yüzden bu konuda problem yaşamadım herkesle birlikte ben de yeni gelmişim gibi oldu sınıfa. Ama bu yalnızlık durumunu yaşayan ve kötü anılar biriktiren arkadaşlarım var maalesef.

Doğru evet ama yanlış tercih sonucu istemediğim bölüme yerleşmiştim.