KrulTer 16

Yetkin
Bu konularda yeniyim maruz görün. GNOME yükledim, User Themes eklentisi kurdum ve ana dizine. Themes klasörü oluşturup temayı içine attım. Fakat hiçbir türlü gnome tweak üzerinden tema değişmiyor, sadece ön tanımlı yazıyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkonlar: /usr/share/icons
Temalar: /usr/share/themes
İzin uyarısı alacaksınız, terminal üzerinden atınız.

NWG-Look yazılımını indirip, oradan değiştirmeyi dener misiniz? Bir de ikon paketi dosyasını tema dosyalarına atmaya çalışıyor olabilir misiniz? Ve hangi tema paketini indirdiniz? Link verebilir misiniz?
Bu linkteki temayı denedim fakat olmadı. dediğinizi nasıl indirebilirim acaba? konsola ne yazmam gerektiğini yazabilir misiniz?

Bu linkteki temayı denedim fakat olmadı. dediğinizi sasıl indirebilirim acaba? konsola ne yazmam gerektiğini yazabilir misiniz?
sudo pacman -S nwg-look
Nasıl indirip atıyorsunuz? Tam olarak hangi dosyayı? Mümkünse resim atabilir misiniz? Eğer hiç olmazsa, AUR deposunda zaten bu tema paketi var, onu da kurabilirsiniz.

sudo pacman -S nwg-look
Nasıl indirip atıyorsunuz? Tam olarak hangi dosyayı? Mümkünse resim atabilir misiniz? Eğer hiç olmazsa, AUR deposunda zaten bu tema paketi var, onu da kurabilirsiniz.
Bir iki video izledim. Tar dosyasını çıkartıp içindeki dosyayı /usr/share/themes ve home dizininde(İndirilenler ve resimler gibi klasörlerin olduğu) klasör oluşturup içine atıyorlardı. Aynısını yaptım.

Bir iki video izledim. Tar dosyasını çıkartıp içindeki dosyayı /usr/share/themes ve home dizininde klasör oluşturup içine atıyorlardı. Aynısını yaptım.
İçinde fazladan dosya olabilir onlardan yanlış olanı veya fazlalık şekilde atmış olabilirsiniz. /usr/share/themes içerisindekileri örnek olarak kontrol edip kendi indirdiğiniz içerisindekine de bakıp doğru mu emin olun.

İçinde fazladan dosya olabilir onlardan yanlış olanı veya fazlalık şekilde atmış olabilirsiniz. /usr/share/themes içerisindekileri örnek olarak kontrol edip kendi indirdiğiniz içerisindekine de bakıp doğru mu emin olun.
Temayı kurdum hocam. 2 ayrı sürüme ayırmışlar diğeri çalışmadı bende. Şimdi kurdum ben de hiç linktekine benzemiyor hocam 😅

Sadece uygulamaları kendi rengine çevirdi normal midir acaba?

Temayı kurdum hocam. 2 ayrı sürüme ayırmışlar diğeri çalışmadı bende. Şimdi kurdum ben de hiç linktekine benzemiyor hocam 😅

Sadece uygulamaları kendi rengine çevirdi normal midir acaba?
Böyle olması gerekmiyor mu?
2025-02-12-145739_hyprshot.webp

Mantikli cozum bu olmakla beraber asil olay gnome-tweaks uygulamasinin libadwaita configine ellesmemesi çünkü GNOME tam bir essek.

Çözümü için .config icindeki gtk-3 ve gtk4 klasorlerindeki konfig dosyalarina elle islemeniz gerekiyor diye hatirliyorum.

Githubdaki çoğu temada talimatı yaziyor libadwaitaya tema setupunun.

Muhtemelen bunu kullandiginiz temaya ek olarak kullanirsaniz işiniz cozulecektir.

Mantikli cozum bu olmakla beraber asil olay gnome-tweaks uygulamasinin libadwaita configine ellesmemesi çünkü GNOME tam bir essek.

Çözümü için .config icindeki gtk-3 ve gtk4 klasorlerindeki konfig dosyalarina elle islemeniz gerekiyor diye hatirliyorum.

Githubdaki çoğu temada talimatı yaziyor libadwaitaya tema setupunun.

Muhtemelen bunu kullandiginiz temaya ek olarak kullanirsaniz işiniz cozulecektir.
Linux'u sadece masaüstü özelleştirmesi için kullanmak istedim fakat bunun için fazla karışık gibi. KDE denedim fakat onda da ne zaman tema değiştirsem masaüstü çöküyordu. Daha sonra tekrar denerim, KDE özelleştirmek için iyi mi?