Konu Başlıkları Gizle
Bunun için Bottles (Şişeler) kullanacağız. Baştan söyleyeyim: online oyunlar için geçerli olmayabilir, hatta yüksek ihtimal geçerli değildir.
Bottles nedir?
Bottles, konteyner mantığında izole ortam sağlayan bir yürütücü. Diskte ona verdiğiniz klasörde C: disk kopyası oluşturuyor ve bu izole alanda Windows programlarınızı çalıştırabiliyorsunuz. Bu izole konteynerlere "şişe" deniyor.GNU/Linux'ta Ubisoft Connect, EA App oyunları nasıl oynanır?
İster tek şişede birçok programı kurun isterseniz de birden fazla şişe oluşturup her şişede bir program çalıştırın.Ben her program için ayrı şişe açmayı daha uygun buldum kendim için.
Bottles'ın kurulumu
NOT: Eğer dağıtımınızda Bottles kurulu gelmişse ve Flatpak değil de başka biçimde kurulu gelmişse (ör: Pacman, AUR vs.) silin ve Flatpak biçiminde kurun. Aksi halde uyumsuzluk sorunları yaşarsınız. Ben Garuda ile gelen Bottles'ı silip Flatpak ile tekrar kurdum. Ve uyum sorunları çözüldü.https://flatpak.org/setup/ adresinden dağıtımınıza uygun şekilde Flatpak paket yöneticisini kurun.
Flatpak'i kurduktan ve yeniden başlattıktan sonra bilgisayarı, şu komutu girin:
Kod:
flatpak install flathub com.usebottles.bottles
Bottles'ın kullanımı
Bottles kurulduktan sonra açın ve ilk açılış kurulumunu yapmasını bekleyin. Akabinde yeni şişe oluşturun:- İsim girin.
- Ortam seçin: Gaming
- Yürütücü seçin: soda
- Şişe konumu seçin (isteğe bağlı)***
***Not: Eğer benim gibi farklı bir diske sahipseniz ve oyunlarınızı bu diske kurmak istiyorsanız Bottles'a bu diske okuma yazma izni vermeniz gerekiyor. Aksi halde PC yeniden başlayınca şişeleriniz Bottles'da görünmeyecektir.
İkincil diskinizi zaten bağladığınızı varsayarak hareket ediyorum. Misal ikinci diskiniz "mnt" klasörü altında "ikincildisk" klasörüne bağlı.
Şu komutu girin herhangi bir şişe oluşturmadan önce terminale girin:
Kod:
sudo flatpak override com.usebottles.bottles --filesystem=/mnt/ikincildisk
Şişenin oluşturulmasını bekleyin.
Şişe içinde Ubisoft Connect, EA App kurulması
EA Launcher kısmında ve aşağıya kaydırınca göreceğiniz Ubisoft Connect kısmında "Disket" butonuna bastığınızda başlatıcıyı kuracaktır kendiliğinden.
Akabinde çalıştırıp oyununuzu yükleyip oynamaya başlayabilirsiniz!
Ben Bottles ile Ubisoft Connect'teki AC: Origins'i akıcı bir şekilde oynamıştım.
Keyifli oyunlar!
Son düzenleyen: Moderatör: