Reend

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Rook Islands

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Çözüm 1 |
Linux'ta Steam üzerinden bir Ubisoft oyunu açmak istediğinizde sadece oyunu değil haliyle yanında tam bir baş belası Ubisoft Connect'i de çalıştırırsınız. Windows'ta bile düzgün çalışmayan bu meret Proton'la çalışınca bazen kafayı yiyebiliyor. Bu kafayı yemesinin bir sonucu olarak oyunu çalıştırıp hesabınıza girdikten sonra "Connection Lost" hatası alabilirsiniz. Bu rehberde size bu hatayı çözmeniz için birkaç çözüm önerisi sunacağım. İsterseniz başlayalım.

1763135236799.webp

Çözüm 1 |

Bu çözüm bende işe yarayan çözüm oldu. Öncelikle terminalimizi açalım ve şu komudu çalıştıralım:

Bash:
sudo sysctl -w net.ipv4.tcp_mtu_probing=1

Bu komudu çalıştırdıktan sonra oyunumuza restart atalım. Eğer bu yol sorununuzu çözdüyse bu değeri kalıcı hale getirmek için sudo nano /etc/sysctl.d/99-mtu-probing.conf komudunu çalıştırıp açılan dosyaya net.ipv4.tcp_mtu_probing = 1 parametresini ekleyelim. Ardından sistemi yeniden başlatalım.

Peki bu komut ne işe yarıyor? Ben de pek anlamadım açıkçası, biraz teknik bir mevzu. Ama analdığım kadarıyla bazen ISS veya router büyük dosyaları engelliyor, bu ayar onu hallediyor.

Çözüm 2 |
Klasik ama sorununuzu halledebilecek bir başka çözüm ise Proton sürümünü değiştirmek.
Oyunun ProtonDB sayfasına bakacak olursak özellikle GE-Proton, Proton 9, 8, 7 ve Proton Experimental sürümleri oyunla en iyi çalışan sürümler gibi görünüyor. Bu sürümleri teker teker deneyin.

Çözüm 3 |
Ubisoft Connect'in dosyalarını silmek işimizi görebilir. Bu dosyaları silerek UC'yi tekrar kurulmaya zorluyoruz.
/home/<Kullanıcıİsminiz>/.local/share/Steam/steamapps/compatdata/233270/pfx/drive_c/Program Files (x86) dizinine gelelim -eğer siz Flatpak Steam kullanıyorsanız Steam klasörü farklı bir yerde olacak- ardından buradaki "Ubisoft" klasörünü silelim ve oyunu yeniden başlatalım.

Çözüm 4 |
Proton prefixiniz bozulmuş olabilir. Tekrar oluşturulmasını sağlamak için bu sefer direkt mv ~/.steam/steam/steamapps/compatdata/233270 ~/fb3bd_backup_233270 komudunu çalıştırıyoruz. Bu oyunun yeni bir prefix yaratmasını sağlar. He nadir de olsa oyun ayarlarınız ve saveiniz yok olabilir (Steam Cloud Save'e kaydediyor olsa da). Böyle bir şey olursa ~/fb3bd_backup_233270 dizininden geri yükleyebilirsiniz prefexinizi.

İşte çözüm önerilerim bu şekildeydi, 2 gündür kafayı kırıp anca çözdüğüm bu hatanın sebebinin basit bir komutla halletmem beni şaşırttı. Siz de kafayı kırmayın diye böyle bir rehber yazmak istedim. Umarım sorununuz çözülmüştür.

Ubisoft Connect, Bottles ile çok stabil. Lutris ile macera aramaya gerek yok bence.

Edit: Steam'den Ubisoft oyunu çalıştırmak konuymuş. Pardon.

Son düzenleme: