64 GB RAM sanal makinelerim ve render işlemlerim için gerekli ancak pek tabii RAM ve SSD istenirse yükseltilebilir doğru. Ancak LGA1851 pinler Ultra serisi için yapıldı diye biliyorum, yeni i5-7-9 işlemcilerde başka anakart gelecek veya LGA1700'e bir seri daha yapılacak diye duydum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim biraz daha araştırayım.
Hepsiburada'dan vade farksız taksit çok cazip geldi. Bu faiz oranlarıyla elimdeki nakiti harcamak mantıklı gelmedi, ürün elime geçince güncelleme yaparım.
Başka bir konuda tavsiye ettiğim sistem elime ulaştı.
14900KF.
MSI M360.
MSI Z790 Tomahawk Wi-Fi (fiyat farkıyla satıcıyla görüşüp kendim yükselttim, iskonto yaptı.)
Corsair 64 GB (32x2) 6000MHz RGB RAM.
Kingston NV3 2TB SSD.
Palit GameRock RTX 5080 (güvenlik nedeniyle sıfır kapalı kutu demonte gönderilmiş.)
MSI velox 100p kasa + MSI A1000GL PSU.
Listedeki bileşenlerle gönderilmiş, dijital lisans olarak Windows etkinleştirilmiş. Kod masaüstünde paylaşılmış. Boş kutular gönderilmiş.
Ön izleme olarak şunları söyleyebilirim. BIOS sürümü güncel, XMP açık + diğer olması gereken vs. ayarları girilmiş. Bileşen testi ve stabilite vs. testlerini yapmışlar sonuçları masaüstünde bir klasörde paylaşmışlar. Ben yine de kendim benchmark programları ile de test ettim kısaca. Şimdi işe gidiyorum. Evden çıkmadan GPU ve CPU stabilitesi, kararlılığı, performansı gibi noktalarda net sonuç için 4-6 saat testlere bırakacağım. AIDA gibi ön testlerde tam yükte maksimum CPU sıcaklığı 56 derece, GPU ise 58 derece. Uzun süreli testlerinde de pozitif sonuçlanacağını düşündüğümden incelemeyi bitiriyorum. Teşekkür ederim.