vidente13

Becerikli

Bağlantısını gönderdiğim ürünü Hepsiburada'nın vade farksız 9-12 taksit avantajı sebebiyle satın almayı düşünüyorum. Ürünü ve mağazanın diğer modellerini inceledim, yorumlarını okudum açıkçası bana güven verdi memnun kalmayan olmamış. Diğer satıcılar gibi gizli saklı veya bileşen listesi belirsiz bir durumu da yok; göndereceği ürünleri açıklamalarında hep belirtmiş mağaza puanı da yüksek. Ne düşünüyorsunuz? Tavsiyeye açığım. Bu pazartesi olmadan böyle bir sistem almak istiyorum. Genel kullanım oyun+mühendislik.

Son düzenleyen: Moderatör:
O paraya başka alternatif var mı bilmiyorum ama belirttiğin vade farksız taksit ile kesinlikle alınabilir bir sistem. Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan.

32GB Ram/1TB SSD bu makina, gönderdiğim link i9 64GB Ram/2TB SSD. Ayrıca Ultra oyun için çok tercih edilmeyecek bir işlemci sanki, araştırdığım üzere. Ram ve SSD daha düşük ama 6 Bin TL daha pahalı. 🤷‍♂️ Ek olarak havale veya tek çekim alma durumum yok. Bu taksit tablosu haylice zorlar beni, kartıma verdiği 9 taksit için fiyat 168Bin.

32GB Ram/1TB SSD bu makina, gönderdiğim link i9 64GB Ram/2TB SSD. Ayrıca Ultra oyun için çok tercih edilmeyecek bir işlemci sanki, araştırdığım üzere. Ram ve SSD daha düşük ama 6 Bin TL daha pahalı. 🤷‍♂️ Ek olarak havale veya tek çekim alma durumum yok. Bu taksit tablosu haylice zorlar beni, kartıma verdiği 9 taksit için fiyat 168Bin.
İşlemci bir tık daha kötü ama soketi güncel. Anakart daha iyi. Attığınız sistemde ekran kartının ne olduğu belli değil. 32 GB RAM zaten fazla fazla yeterli. 1 TB SSD'de aynı şekilde isterseniz alırsınız takarsınız yanına. Attığınız sistemi alınca işlemci değişmek için anakartı da değişmek zorundasınız. Taksit seçenekleri uymuyorsa başka seçenek yoksa mecburen attığınızı alacaksınız tabi ki.

Bunun taksit seçenekleri uyuyorsa bakabilirsiniz.

RAM'i 64 GB, SSD'yi 2 TB yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
İşlemci bir tık daha kötü ama soketi güncel. Anakart daha iyi. Attığınız sistemde ekran kartının ne olduğu belli değil. 32 GB RAM zaten fazla fazla yeterli. 1 TB SSD'de aynı şekilde isterseniz alırsınız takarsınız yanına. Attığınız sistemi alınca işlemci değişmek için anakartı da değişmek zorundasınız. Taksit seçenekleri uymuyorsa başka seçenek yoksa mecburen attığınızı alacaksınız tabii ki.

Bunun taksit seçenekleri uyuyorsa bakabilirsiniz.

RAM'i 64 GB, SSD'yi 2 TB yapabilirsiniz.
64 GB RAM sanal makinelerim ve render işlemlerim için gerekli ancak pek tabii RAM ve SSD istenirse yükseltilebilir doğru. Ancak LGA1851 pinler Ultra serisi için yapıldı diye biliyorum, yeni i5-7-9 işlemcilerde başka anakart gelecek veya LGA1700'e bir seri daha yapılacak diye duydum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim biraz daha araştırayım.

Hepsiburada'dan vade farksız taksit çok cazip geldi. Bu faiz oranlarıyla elimdeki nakiti harcamak mantıklı gelmedi, ürün elime geçince güncelleme yaparım.

Başka bir konuda tavsiye ettiğim sistem elime ulaştı.

14900KF
MSI M360
MSI Z790 Tomahawk Wi-Fi (fiyat farkıyla satıcıyla görüşüp kendim yükselttim, iskonto yaptı.)
Corsair 64 GB (32x2) 6000MHz RGB RAM
Kingston NV3 2TB SSD
Palit GameRock RTX 5080 (güvenlik nedeniyle sıfır kapalı kutu demonte gönderilmiş.)
MSI Velox 100P Kasa + MSI A1000GL PSU

Listedeki bileşenlerle gönderilmiş, dijital lisans olarak Windows etkinleştirilmiş. Kod masaüstünde paylaşılmış. Boş kutular gönderilmiş.

Ön izleme olarak şunları söyleyebilirim. BIOS sürümü güncel, XMP açık + diğer olması gereken vs. ayarları girilmiş. Bileşen testi ve stabilite vs. testlerini yapmışlar sonuçları masaüstünde bir klasörde paylaşmışlar. Ben yine de kendim benchmark programları ile de test ettim kısaca. Şimdi işe gidiyorum. Evden çıkmadan GPU ve CPU stabilitesi, kararlılığı, performansı gibi noktalarda net sonuç için 4-6 saat testlere bırakacağım. AIDA gibi ön testlerde tam yükte maksimum CPU sıcaklığı 56 derece, GPU ise 58 derece. Uzun süreli testlerinde de pozitif sonuçlanacağını düşündüğümden incelemeyi bitiriyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
64 GB RAM sanal makinelerim ve render işlemlerim için gerekli ancak pek tabii RAM ve SSD istenirse yükseltilebilir doğru. Ancak LGA1851 pinler Ultra serisi için yapıldı diye biliyorum, yeni i5-7-9 işlemcilerde başka anakart gelecek veya LGA1700'e bir seri daha yapılacak diye duydum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim biraz daha araştırayım.

Hepsiburada'dan vade farksız taksit çok cazip geldi. Bu faiz oranlarıyla elimdeki nakiti harcamak mantıklı gelmedi, ürün elime geçince güncelleme yaparım.

Başka bir konuda tavsiye ettiğim sistem elime ulaştı.

14900KF.
MSI M360.
MSI Z790 Tomahawk Wi-Fi (fiyat farkıyla satıcıyla görüşüp kendim yükselttim, iskonto yaptı.)
Corsair 64 GB (32x2) 6000MHz RGB RAM.
Kingston NV3 2TB SSD.
Palit GameRock RTX 5080 (güvenlik nedeniyle sıfır kapalı kutu demonte gönderilmiş.)
MSI velox 100p kasa + MSI A1000GL PSU.

Listedeki bileşenlerle gönderilmiş, dijital lisans olarak Windows etkinleştirilmiş. Kod masaüstünde paylaşılmış. Boş kutular gönderilmiş.

Ön izleme olarak şunları söyleyebilirim. BIOS sürümü güncel, XMP açık + diğer olması gereken vs. ayarları girilmiş. Bileşen testi ve stabilite vs. testlerini yapmışlar sonuçları masaüstünde bir klasörde paylaşmışlar. Ben yine de kendim benchmark programları ile de test ettim kısaca. Şimdi işe gidiyorum. Evden çıkmadan GPU ve CPU stabilitesi, kararlılığı, performansı gibi noktalarda net sonuç için 4-6 saat testlere bırakacağım. AIDA gibi ön testlerde tam yükte maksimum CPU sıcaklığı 56 derece, GPU ise 58 derece. Uzun süreli testlerinde de pozitif sonuçlanacağını düşündüğümden incelemeyi bitiriyorum. Teşekkür ederim.

Hocam merhaba ben de aynı ürünü almayı düşünüyorum da şu ana kadar ki kullanım deneyiminiz nasıl acaba? Ürünlerde herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?

Hocam merhaba ben de aynı ürünü almayı düşünüyorum da şu ana kadar ki kullanım deneyiminiz nasıl acaba? Ürünlerde herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?
Merhabalar.

Bir süredir iş nedeniyle forumda aktif değildim. Şu anlık bir problem yok ilk günkü performansında devam ediyor. Parça yükseltmek istedim. Bellek talep ettim firmadan. Daha önce alışveriş yapan müşterilerde parça yükseltme ekleme değişme gibi durumlarda maliyetten yardımcı oluyorlarmış. Aynı belleklerden maliyetine tek çekim gönderdiler. 1 iş gününde geldi. Durum şu anlık böyle.

Bütçenizi zorlamıyorsa alınır güzel sistem, ama bana bir tık pahalı geldi.
Cevabınız için teşekkürler. Evet tek tek en ucuz satıcılardan parçaları almaya çalışırsanız biraz yukarıda kalabilir. Ama taksitli ödeme avantajı ve her parçanın tek distribütöre bağlı olması bana yetti. Sağdan soldan alınan parçalardan hep sorun yaşadık çevrecek daha önce. Birkaç arkadaşıma önerdim. Onlar da firmadan memnun kaldılar.