Sxinar

Üstün
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba.
Yaşım 17. Kilom 75. Boyum ise 1.78.

Özellikle göğüs ve Göbek bölgemde yaglanmalar var yani kilolu duruyorum sarkıyor göbeğim. Spor salonuna da gitmiyorum. Kollarım bir ara bu şekildeydi ağırlık egzersizleri ile çözdüm.

Melik 30 tane cekebiliyorum ama şınav ise 5 taneyi geçmiyor. Ne yapabilirim bir program var mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes kardiyo yap kilo ver yazmış arkadaşlar arkadaşın boyuna göre kilosu çok fazla değil zaten. Mekik ve şınav sayıları çok az. Tabi yediğine de dikkat etmeli ufaktan kardiyo da yapmalı ama ana amaç kardiyo ve kilo vermek değil. Arkadaş sarkıyor diyor kilo verse daha da sarkacak belki altında duran bir kas kütlesi yok o göbeğin o güğüsün çünkü. Direk kilo vermek yerine gidebiliyorsanız spor salonuna ya da evde vücut ağırlığınızla aralıklı şınav, plank, mekik gibi hareketleri günlük sayılarını arttıra arttıra yapmalısın.

Herkes kardiyo yap kilo ver yazmış arkadaşlar arkadaşın boyuna göre kilosu çok fazla değil zaten. Mekik ve şınav sayıları çok az. Tabii yediğine de dikkat etmeli ufaktan kardiyo da yapmalı ama ana amaç kardiyo ve kilo vermek değil. Arkadaş sarkıyor diyor kilo verse daha da sarkacak belki altında duran bir kas kütlesi yok o göbeğin o güğüsün çünkü. Direk kilo vermek yerine gidebiliyorsanız spor salonuna ya da evde vücut ağırlığınızla aralıklı şınav, plank, mekik gibi hareketleri günlük sayılarını arttıra arttıra yapmalısın.

Hocam zaten 78 kilodan düştüm 75 kiloya hedefim 75 şu an.
Teşekkürler.

Spor salonuna yazıl, düzenli git, verilen hareket ve beslenme programına uy. Yağlar gider, kas kazanırsın, duruşun vs. değişir. Uykunu 7 saat civar tut bu arada. 10 ayda 106 kilodan 78 kiloya düştüm. Boyum 187 cm yaşım 40 üzeri. Karın yağı özellikle o sarkan kısım en sonu ve en zoru. İlk aylarda ağırlık ve kardiyo, sonraları kardiyoyu azaltıp kasa ağırlık, en sonlarda ağırlık, karın sıkılaştırma ve biraz kardiyo içeren sürece girersin. 7 saat civarı uyku kas için karın içinse mutfak mutfak mutfak. Sadece yağlı değil, gereksiz tüketilen şeker ve karbonhidrat da o göbekte yer edinir. Günlük tüketmen gereken protein, karbonhidrat, yağ ve şekeri birkaç kilo verince güncelle. Bu beslenme düzeninde vitamin ve mineralleri eksik etme. Yoksa birkaç ay içinde kan değerlerinde dibi görürsün. Haftanın 6 günü spor salonuna giderek yapabildim bunları. Emek olmadan verilenler geri gider.
Gemini veya ChatGPT'den fikir ve destek alabilirsin beslenme listeni şekillendirirken.

Yağ ve şekeri keseceksin.

Çaya şeker atıyorsan şekersiz içeceksin. Yağlı yemeklerden hamurişi ve özellikle gece yemek yemek yok. Atıştırmalar cips kola falan bunlar olmayacak.

Yemek %70 spor %30'u bu işin. İstediğin kadar spor yap dağ taş koş gelip 2 tabak yemek yiyip üstüne baklava gömersen olmaz bu iş.

Herkes kardiyo yap kilo ver yazmış arkadaşlar arkadaşın boyuna göre kilosu çok fazla değil zaten. Mekik ve şınav sayıları çok az. Tabi yediğine de dikkat etmeli ufaktan kardiyo da yapmalı ama ana amaç kardiyo ve kilo vermek değil. Arkadaş sarkıyor diyor kilo verse daha da sarkacak belki altında duran bir kas kütlesi yok o göbeğin o güğüsün çünkü. Direk kilo vermek yerine gidebiliyorsanız spor salonuna ya da evde vücut ağırlığınızla aralıklı şınav, plank, mekik gibi hareketleri günlük sayılarını arttıra arttıra yapmalısın.
Kardiyo yapmanın kilo fazlalığıyla ya da azlığıyla alakası yok zaten hocam. Boyuna göre kilon az olduğu halde yağın fazla olduğu için yağ yakmak için de kardiyo yapabilirsin.

Spor yapmadığın için yağlı gözüküyon zaten. İstersen 60 kiloya düş o göbek istediğin kadar erimez. İki farklı örnek: 100 kilodan 80 kiloya düşen ama sporsuz düşen adamın beli yeterince erimez ve göbeği ve basenleri hala belirgindir.
100 kilodan 80'e spor ile inenin simitliği belirsizleşir.

Adamın yapması gereken protein alımını arttırıp, tüm vücudunu çalıştırmalı. Oturarak veya belirli yürüyerek basen, göbek yağı gitmez. Skinny kola göbeği oluşur aynı 60 yaşlılar gibi.