Makaleler
17
Oyuna dün gece başladım, az önce oynarken bir yerde takılı kaldım yardım istemek için konu açacaktım. Tam ekran görüntüsü almak için her zaman yaptığım gibi Print Screen tuşuna bastım ve oyun çöktü. Sadece bu oyunda böyle oluyor, diğer bütün programlarda ve oyunlarda ekran görüntüsü alabiliyorum Print Screen tuşu ile. Nasıl düzeltebilirim bilen var mı?

Hiçbir hata kodu falan vermiyor, tak diye oyun kapanıyor Print Screen tuşuna bastığım an. Oyun tam ekran değilken bile çöküyor.

Windows 10 LTSC 2021 kullanıyorum, ekran kartım RX 6700 XT, oyunu korsan oynuyorum. Mod kullanmıyorum. Başka gerekli bilgi varsa verebilirim.

Bu arada Windows + Print Screen kısayolu ile ekranın tamamının ekran görüntüsünü alabiliyorum sorunsuz şekilde, ancak sadece Print Screen ile ekran alıntısı aracını açınca çöküyor.

AMD'nin kayıt özelliğini kapatın, Radeon Overlay olması lazım.
1758225083867.webp

Overlay dediğiniz ayar bu mu? Kapattım ama sorun devam ediyor.

AMD Radeon overlay ya da donanım hızlandırmalı GPU ayarları print screen ile çakışıyor olabilir, kapatıp dener misiniz hocam. Ekran kartı driver sorunu olabilir diğer oyunlarda da aynı sorun yaşanıyorsa.

oyunun korsan olması da buna sebep olabilir.

Ekran kartı driver sorunu olabilir diğer oyunlarda da aynı sorun yaşanıyorsa.
Dediğim gibi, bir çok oyun oynadım ancak sadece God of War'da bu sorunu yaşıyorum. Oyunun korsan olmasından kaynaklı diye tahmin ediyorum ancak çözebilsek de fena olmazdı aslında :D Sağlık olsun, Win+PrtScr kullanırım artık.

Hocam oyunu başka pencereler de dener misiniz? Yine çökerse 3.parti yazılımları kullanmak zorunda kalabilirsiniz.(Lightshot, ShareX veya Greenshot)
Bu oyun için değer mi bilmiyorum, oyun da korsan olduğu içinde olabilir.