sakatşövalye
Uzman
DLSS 4'ü uygulamadan açamıyorum diğer oyunlarda böyle bir sorun ile karşılaşmadım bir tek Ragnarok'ta var.
Ekran kartınız RTX 3070. öncelikle oyun sadece geçersiz kılma özelliği olarak frame generation ve multi frame generation destekliyor. Yani DLSS desteklemiyor.
Fg açamıyorsunuz çünkü ekran kartınız desteklemiyor. DLSS 4 (upscaling) açamıyorsunuz çünkü oyun desteklemiyor. Oyunun DLSS desteklemesi DLSS 4.0 açabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bakınız burada NVIDIA DLSS 4 açılabilecek oyunları paylaşmış. God of War: Ragnarok için fg ve multi fg ayarı var sadece. Umarım anlatabilmişimdir.
Eki Görüntüle 122788![]()
NVIDIA DLSS & GeForce RTX: List Of All Games, Engines And Applications Featuring GeForce RTX-Powered Technology And Features
See which games, engines and applications support NVIDIA DLSS Super Resolution, DLSS Frame Generation, DLSS Multi Frame Generation, DLSS Ray Reconstruction, DLAA, NVIDIA app DLSS 4 Overrides, and AI technologies when you have a GeForce RTX graphics card, GPU, or laptop.www.nvidia.com
Sorun NVIDIA App değil. Konu sahibinin profilinden ekran kartına baktım, GPU olarak RTX 3070 kullanıyor. RTX 3070 fg ve multi fg desteklemiyor. DLSS 4 açamıyor çünkü oyun geçersiz kılma özelliğini desteklemiyor. Oyunda DLSS bulunması DLSS sürümünü NVIDIA App üzerinden yükseltebileceği anlamına gelmez. GoW Ragnarok'ta geçersiz kılma özelliği sadece kare oluşturma ve çoklu kare oluşturma için mevcut.
DLSS süper çözünürlük ve DLSS ışın yeniden yapılandırma sütunlarında, ✓ [ NV, T ] bu özellikler için yerel, yerleşik desteğin, NVIDIA uygulama geçersiz kılma yoluyla daha yeni, daha da iyi bir AI modeli kullanmak üzere yükseltilebileceğini belirtir. Not: DLSS süper çözünürlük geçersiz kılma, oyunda yerel oyun içi destek varsa DLAA'yı da yükseltir.
Bende de RTX 3070 var. Bazi oyunlarda DLSS 4 acabiliyorum. DLSS 4 butun RTX kartlarda var. Sadece mfg yok. God of War: Ragnarok'da DLSS 4 acilamamasi genelinde bir sorun, kart ozelinde degil. Manuel DLL degisimiyle sorun cozuluyor.
Yazdığımı bir daha okur musunuz?
Ya da ben sizin özet geçeyim. RTX 3070 multi frame gen ve frame gen desteklemiyor diyorum. Bu yüzden bu iki özellik açılamaz.
DLSS upscaling 4.0'a yükseltilemiyor çünkü (oyunun desteği yok). Genelde olan bir sorun değil. NVIDIA'nın resmi sitesinden kontrol ettim. Kare oluşturma ve çoklu kare oluşturma için destek olduğunu ama DLSS yani upscaling için destek olmadığını belirtmişler.
Ayrıyeten RTX 3070 DLSS 4 desteklemiyor diye bir cümle hiç kurmadım. O yüzden cevap vermeden önce karşıdakinin ne yazdığını iyice anlamak lazım.