19750

Uzman
Makaleler
1
Bence God of War 2018’deki ciddiyeti koruyamadı. Oyun aşırı uzundu ve Odin ile Thor tam bir fiyaskoydu; gerek kişilikleri, gerekse boss savaşları açısından.

Senaryo desen klişe bir Disney hikâyesi gibiydi. Odin ve Thor, Baldur’un kalitesine yaklaşamadı, yanına bile gelemedi. Karakterler aşırı kötüydü.

Ayrıca gaddar bir zalimi ekip arkadaşı yapma fikri de bana göre iyi değildi. 2018’deki Kratos çok daha sert ve kararlıydı, bu oyunun ortalarından itibaren ise arkadaş canlısı birine dönüşüyor. Heimdall, Freya gibi karakterler de aşırı kötüydü. Yine bir tek cüceler ve Kratos oyunu kurtarıyordu.

Diyeceğim o ki, hikâyeyi fena halde batırmışlar ve gereksiz yere uzatmışlar. Yıllardır süren “God of War vs RDR2” kıyaslamasına yakışır bir God of War oyunu olmadı Ragnarok.

Bana göre 2018’in gölgesinde kalıyor. Sizin düşünceleriniz nedir?

Bana göre 2018'in kat kat üstüne koymuş bir hali. Tek falsosu iki oyunluk hikayeyi tek oyuna sığdırmış olmaları. Rahat şekilde bir oyun daha çıkarılıp üçleme yapılabilirdi. Yan hikayeleri ve ana hikayesi güzel. Aralarında en beğendiğim sigrun ailesine olanları öğrendiğimiz görevdi. Boss konusunda ise tamamen farklı düşünüyorum sizden. Hem ana hikaye hem opsiyonel bossları gayet yeterli ve keyifli. Özellikle opsiyonel olanlar bayağı geliştirilmiş. Sadece ana hikaye speedrun yaparak böyle bir sonuca var mış olmanız normal. Elden Ring ile aynı senede çıkmamış olsaydı tartışmasız yılın oyunu seçilebilirdi.

Bana göre 2018'in kat kat üstüne koymuş bir hali. Tek falsosu iki oyunluk hikayeyi tek oyuna sığdırmış olmaları. Rahat şekilde bir oyun daha çıkarılıp üçleme yapılabilirdi. Yan hikayeleri ve ana hikayesi güzel. Aralarında en beğendiğim sigrun ailesine olanları öğrendiğimiz görevdi. Boss konusunda ise tamamen farklı düşünüyorum sizden. Hem ana hikaye hem opsiyonel bossları gayet yeterli ve keyifli. Özellikle opsiyonel olanlar bayağı geliştirilmiş. Sadece ana hikaye speedrun yaparak böyle bir sonuca var mış olmanız normal. Elden Ring ile aynı senede çıkmamış olsaydı tartışmasız yılın oyunu seçilebilirdi.
Aynen, oyun asiri uzundu bence de. Oyna oyna bitmiyor yani.

Ben keşif yapmayi ve hikaye irdelemeyi severim. Hızlı bitirmeyi sevmem.

Aynen, oyun aşırı uzundu bence de. Oyna oyna bitmiyor yani.

Aslında gayet güzel bir oyun süresi sağlıyor. Sony oyunları uzun sinematikler ve bağlayıcı hikayesi ile bazı oyuncuları bezdiriyor. TLOU, GoW bunlara en basit örnekler. Kişisel bir tercih ama çıktığı yılda en iyi hikayeli oyun seçildi zaten.

Bence..

-Yazılan karakterler kaliteliydi, özellikle odin gerçekten farklı bir porte çiziyordu.

-Boss savaşları çok sönüktü, muhtamelen casual kitle zorlanıp oyunu silmesin diye yapılmış bir hamle, katılıyorum.

-Hikaye finali çok olduda bittiye geliyor, final bekleneni vermiyor.

-1. oyunda da olduğu gibi bu oyunda da yan görev bossları ana görev bosslarından daha iyi. (Örneğin cinnetkarlar ve ejderha savaşları)

-Genel olarak, oyunu beğendim ve gram sıkılmadım. Hikaye sunumu olarak iki oyun da güzel, hikaye anlatımını bende 2018 gow'dan yana seçerdim. Genel bir oyun portresi olarak, gow ragnarok gow2018'in çok çok daha iyi bir hali diyebilirim. Mızrak ile oynamaktan inanılmaz keyif aldım ben. Oynanış olarak ragnarok, hikaye olarak GOW 18.

Oyunun finali oldubittiye getirilmişti. Bazı bölümler de biraz fazla sıkıyordu, Atreus ile Jotunheim'a gittiğimiz bölüm gibi. Odin savaşı da bayağı kötüydü. Onun dışında GoW'dan kat kat iyi ve zevkliydi savaş mekanikleri ve açık dünya olarak bakarsak. Valkür savaşları Berserker savaşlarına göre daha iyiydi diyebilirim ama aradaki mekanik farkları alınan zevki eşitliyor.

Valhalla DLC'sini de çok beğenmiştim. Arada puzzlelar boş yürüme sekansları olmadan sadece savaşmak keyif veriyordu.

GoW'da Niflheim'den nefret ediyordum, keşke orasını ödül odasına çevirmek yerine yeniden tasarlasalarmış.

Aslında gayet güzel bir oyun süresi sağlıyor. Sony oyunları uzun sinematikler ve bağlayıcı hikayesi ile bazı oyuncuları bezdiriyor. TLOU, GoW bunlara en basit örnekler. Kişisel bir tercih ama çıktığı yılda en iyi hikayeli oyun seçildi zaten.
Hikayesi kötü değil. Sinematografi ve hikaye birlesince ustune su dokumez ama ben 2018 kadar sevemedim hikayesini.

Bence..

-Yazılan karakterler kaliteliydi, özellikle odin gerçekten farklı bir porte çiziyordu.

-Boss savaşları çok sönüktü, muhtamelen casual kitle zorlanıp oyunu silmesin diye yapılmış bir hamle, katılıyorum.

-Hikaye finali çok olduda bittiye geliyor, final bekleneni vermiyor.

-1. oyunda da olduğu gibi bu oyunda da yan görev bossları ana görev bosslarından daha iyi. (Örneğin cinnetkarlar ve ejderha savaşları)

-Genel olarak, oyunu beğendim ve gram sıkılmadım. Hikaye sunumu olarak iki oyun da güzel, hikaye anlatımını bende 2018 gow'dan yana seçerdim. Genel bir oyun portresi olarak, gow ragnarok gow2018'in çok çok daha iyi bir hali diyebilirim. Mızrak ile oynamaktan inanılmaz keyif aldım ben. Oynanış olarak ragnarok, hikaye olarak GOW 18.
Şöyle anlatayim, birinci oyun epik ve mitsel bir his verirken, ikinci oyun disney ve hollywood'a dönmüş bence. Marvel gibi olmus, sevemedim ondan.

Hikayesi kötü değil. Sinematografi ve hikaye birlesince ustune su dokumez ama ben 2018 kadar sevemedim hikayesini.

Şöyle anlatayim, birinci oyun epik ve mitsel bir his verirken, ikinci oyun disney ve hollywood'a dönmüş bence. Marvel gibi olmus, sevemedim ondan.

Heimdall, Atreus ve öbür kız hepsi ergen olunca ve susmak bilmediklerinden öyle hissettirmiştir. Ben kendimi tamamen mızrağa kaptırdım alınca o tarz şeyler hoşuma gitmese bile umrumda olmadı.