Hani gerçekten yok. 0 bilgi.M ya da A olarak düşünmek lazım. Diğerleri hakkında bilgi bulamadım.
Ya bu RAM'i alıp tüm herkesi aydınlatacağız veya kaşınmayıp A alıp geçicez.
Hani gerçekten yok. 0 bilgi.M ya da A olarak düşünmek lazım. Diğerleri hakkında bilgi bulamadım.
Sen de bütçe problemi olmayan arkadaş gibi bence CL26 alıp geç. Gerekirse ekran kartı monitör alma, ne diyeyim. En en garantisi o çünkü, 2x16 CL26 ya da 2x32 CL26 M-Die asla veremez 1.45v'ta, 2x24 6000 CL26 M-Die mevcut ama TR'de değil. @LH44Hani gerçekten yok. 0 bilgi.
Ya bu RAM'i alıp tüm herkesi aydınlatacağız veya kaşınmayıp A alıp geçicez.![]()
İyi, sen en azından birebir değişim garantisinden ücretsiz faydalanabildin, bir hafta geç kalsan durum faciaydıKLEVV verelim sana?
Biri şu RAM işini dur demeyecek mi yahu. 6 bin TL civarında satılan RAM modelleri 9 bin TL civarına çıkmış. Resmen komedi tabiri caizse. Çip sorunu deniliyor, bir yerde yapay zeka kaynaklı talep denilmiş.
@Ayhan Dönmez KLEVV fiyatları 5.700 TL civarıydı, onlarda boş durur mu? 8.129 TL olmuş. XPG CL30 9 bin TL olmuş. Ucuz yırtmışım. İyi dediğin 1 hafta yaşamıyor RAM adam Ayhan.
@LH44 alacağın ne var ise geç kalma, bu ülkede ertesi günü bile kestiremiyoruz. Sürekli ona zam gelecek, buna zam gelecek korkusuyla paso gereksiz alışveriş yapıyoruz. Para varsa al geç düşünme. Alırken araştırma evresinde bile zarar ediyoruz. Vallahi gençlere üzülüyorum.
Globalde de takip ediyorum, RAM fiyatlarında yükselme var. OC topluluklarında, DC kanallarında vesaire yakınıyorlar bu durumdan. Bu yapay zeka mevzuları bizi bitirdi. Piyasada Hynix kalmayacak yakında bu firmalar yüzünden, arz-talep karşılanamıyor, kıtlık baş gösterdiKLEVV verelim sana?
Biri şu RAM işini dur demeyecek mi yahu. 6 bin TL civarında satılan RAM modelleri 9 bin TL civarına çıkmış. Resmen komedi tabiri caizse. Çip sorunu deniliyor, bir yerde yapay zeka kaynaklı talep denilmiş.
@Ayhan Dönmez KLEVV fiyatları 5.700 TL civarıydı, onlarda boş durur mu? 8.129 TL olmuş. XPG CL30 9 bin TL olmuş. Ucuz yırtmışım. İyi dediğin 1 hafta yaşamıyor RAM adam Ayhan.
@LH44 alacağın ne var ise geç kalma, bu ülkede ertesi günü bile kestiremiyoruz. Sürekli ona zam gelecek, buna zam gelecek korkusuyla paso gereksiz alışveriş yapıyoruz. Para varsa al geç düşünme. Alırken araştırma evresinde bile zarar ediyoruz. Vallahi gençlere üzülüyorum.
64GB olanının 5.000TL zam yediğini gördükten sonra güzel ve sakin bir şekilde kulak çınlattım.KLEVV verelim sana?
İyi, sen en azından birebir değişim garantisinden ücretsiz faydalanabildin, bir hafta geç kalsan durum faciaydıbundan sonra açık kutu da gelse kabul etmek lazım. Sonraki gün X2 fiyatına almaktansa.
Globalde de takip ediyorum, RAM fiyatlarında yükselme var. OC topluluklarında, DC kanallarında vesaire yakınıyorlar bu durumdan. Bu yapay zeka mevzuları bizi bitirdi. Piyasada Hynix kalmayacak yakında bu firmalar yüzünden, arz-talep karşılanamıyor, kıtlık baş gösterdi
@Eagles bundan sonra açık-kapalı kutuyu bırak, tray RAM çıkarsa o bile kabulüm.
64 GB olanının 5.000TL zam yediğini gördükten sonra güzel ve sakin bir şekilde kulak çınlattım.
Yıl başından önce GPU, monitör haricini halletmeye çalışacağım.
Yoksa iş sakata geliyor.
Evet, çok zam yedi globalde ve TR'de, TR'de misliyle yedi, bizim esnaflar öyle uygun görmüş.@Ayhan Dönmez hocam benim satın aldığım RAM'leri meraktan kontrol ettim 6000 MHz CL 28 ve 18 20k gözüküyor bunlar şaka mı?
Evet, çok zam yedi globalde ve TR'de, TR'de misliyle yedi, bizim esnaflar öyle uygun görmüş.
Bugün aradılar, bayağı gıdıklamış Şikayetvar yorumlarım adamları. Düzenleme rica ettiler, bakacağız dedim. Global sorun olunca, bize yansıması çok daha şiddetli oluyor. Yakında başka şeylere sıçramaz umarım bu zamlar. Faydalandık lakin stres seviyemi de yükseltti yani. Gerdi beni o süreç doğal olarak.
Ben artık öneri konusu açıyorum burada, eş zamanlı sipariş geçiyorum alacaklarımı. Öyle 1-2 gün araştırayım vs falan bıraktım. Keyifli oluyordu video incelemelerini falan izlemek araştırırken. Ne alırsan, yanına kar kalıyor çünkü. Yıl başına bırakma, yılbaşından son ne olur kimse bilemez. Bütçeni düzene sok, yapıştır geç.![]()
Vallahi yeni gelen BIOS'a güncelledim tüm ayarları sıfırdan yaptım şu anda problem yok. 1 2 0 Nitro deneyesim bile var 1.28 SoC ile patlar mı bilinmez ama. Şu anda her şey 1.28 SoC ve 1.49 vdd.