DRAM ışığı yanıyor.Tweaker-Memory Timings kısmına gir, oradan tRFC1-2-SB üç değeri de 400 gir. Save & Exit yap. Boot ederse A-Die.
BIOS'a girdi 2. seçeneği seçtim Windows'tayım. Sanırım M-Die.
DRAM ışığı yanıyor.Tweaker-Memory Timings kısmına gir, oradan tRFC1-2-SB üç değeri de 400 gir. Save & Exit yap. Boot ederse A-Die.
tRFC Auto idi. Hepsini 510 mu yapayım?M-Die'ymiş GoodRAM, onu öğrenmiş oldun.
Load Optimized seç. Reboot uygun olur. BIOS girip eski haline çevir. 510 yaz tRFC kısmına.
tREFI yok, tREF ayarı mevcut. Birde bahsettiğiniz konuları atabilirmisiniz?Üçü 510 kalsın. tREFI değerini de 50.000 yap.
O şekilde kalsın. Sonra Hynix global zamanlamaları girip ayarlarsın.
B850M Force konularını takip et, en az 2-3 konu açıldı. M-Die, A-Die örnekleri var. Geçirebilirsin onları. Clear CMOS gerektirirse onu da nasıl yapacağını biliyorsun zaten.
Konularda ki RAM'ler de farklı, yeni konu açmam daha sağlıklı olacak sanırım. Bu arada tREFI dediğiniz tREF değil mi?
Sistemimi dün itibarıyla toplamış bulunmaktayım.
Minimum değerler için yapmam gereken ayarlar var mıdır? Tek yaptığım RAM'i EXPO seçmek. Biraz serin çalışmasını istiyorum kasanın. Ne yapabilirim? Ekran kartı için undervolt veya overclock da yapabilirim.
- Ryzen 5 7500F.
- Gaming OC RX 9070 XT.
- B850M Force.
- nikilaudaxxx
- ayarlar force ideal
- Forum: Anakart
@SunseTTime B850 Force konusunu bulamadım. O da iletir.
@behramabi @monitortavsiye01 @LH44 @Bandırmalı1965 Bak adamlarla 50 sayfa uğraşmışım. Top sizde artık. Ayhan hoca emeklilik ikramiyesini yiyecek bundan sonra.![]()
Konularda ki RAM'ler de farklı, yeni konu açmam daha sağlıklı olacak sanırım. Bu arada tREFI dediğiniz tREF değil mi?
H16M derken anlayamadım hocam kusura bakmayın.Evet, ikisi aynı. Konularda birindeki H16M, diğerindeki H16A. H16M olanı takip edeceksin yani @TechMad konusunu.
https://techolay.net/sosyal/konu/gi...rtin-bios-ayarlari-nasil-olmali.155463/page-2
Sistemimi dün itibarıyla toplamış bulunmaktayım.
Minimum değerler için yapmam gereken ayarlar var mıdır? Tek yaptığım RAM'i EXPO seçmek. Biraz serin çalışmasını istiyorum kasanın. Ne yapabilirim? Ekran kartı için undervolt veya overclock da yapabilirim.
- Ryzen 5 7500F.
- Gaming OC RX 9070 XT.
- B850M Force.
- nikilaudaxxx
- ayarlar force ideal
- Forum: Anakart
@SunseTTime B850 Force konusunu bulamadım. O da iletir.
@behramabi @monitortavsiye01 @LH44 @Bandırmalı1965 Bak adamlarla 50 sayfa uğraşmışım. Top sizde artık. Ayhan hoca emeklilik ikramiyesini yiyecek bundan sonra.![]()