tRFC Auto idi. Hepsini 510 mu yapayım?

Üçü 510 kalsın. tREFI değerini de 50.000 yap.

O şekilde kalsın. Sonra Hynix global zamanlamaları girip ayarlarsın.

B850M Force konularını takip et, en az 2-3 konu açıldı. M-Die, A-Die örnekleri var. Geçirebilirsin onları. Clear CMOS gerektirirse onu da nasıl yapacağını biliyorsun zaten.

Üçü 510 kalsın. tREFI değerini de 50.000 yap.

O şekilde kalsın. Sonra Hynix global zamanlamaları girip ayarlarsın.

B850M Force konularını takip et, en az 2-3 konu açıldı. M-Die, A-Die örnekleri var. Geçirebilirsin onları. Clear CMOS gerektirirse onu da nasıl yapacağını biliyorsun zaten.
tREFI yok, tREF ayarı mevcut. Birde bahsettiğiniz konuları atabilirmisiniz?

@SunseTTime B850 Force konusunu bulamadım. O da iletir.

@behramabi @monitortavsiye01 @LH44 @Bandırmalı1965 Bak adamlarla 50 sayfa uğraşmışım. Top sizde artık. Ayhan hoca emeklilik ikramiyesini yiyecek bundan sonra. :rofl:

@behramabi @monitortavsiye01 @LH44 @Bandırmalı1965 Bak adamlarla 50 sayfa uğraşmışım. Top sizde artık. Ayhan hoca emeklilik ikramiyesini yiyecek bundan sonra. :rofl:
Konularda ki RAM'ler de farklı, yeni konu açmam daha sağlıklı olacak sanırım. Bu arada tREFI dediğiniz tREF değil mi?

https://techolay.net/sosyal/konu/gi...rtin-bios-ayarlari-nasil-olmali.155463/page-2

Ben de bulurken zorlandım, meğersem B650M S2H ile yapmisiz o ayarları. 😅 @Ayhan Dönmez