Republic

Üyecik
Başlıkta belirttiğim gibi Google Chrome adını nedense RECEP'e çevirdi, yardım edebilir misiniz? SS atıyorum, sizce virüs mü yedim?

Ekran görüntüsü 2025-06-02 191155.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
BitDefender indirirken şöyle bir şey dedi, indirirsem sıkıntı olmaz değil mi?

Yok bu her uygulama olan bir şey, sorun olmaz. Windows kurarken bile bundan kat be kat fazla izni veriyorsunuz.

Sizin yüklü uygulamalarınızı ve dosyalarınızı kendi laboratuvarlarına gönderiyor. Orada test ediliyor. Böylece eğer zararlı bir yazılım varsa onu bulut veritabanına yüklüyor. Ama bildiğim kadarıyla kişisel veriler satılmıyor Avast gibi. Bende kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (742).webp
    Ekran Görüntüsü (742).webp
    292,9 KB · Görüntüleme: 72
Yok bu her uygulama olan bir şey, sorun olmaz. Windows kurarken bile bundan kat be kat fazla izni veriyorsunuz.

Sizin yüklü uygulamalarınızı ve dosyalarınızı kendi laboratuvarlarına gönderiyor. Orada test ediliyor. Böylece eğer zararlı bir yazılım varsa onu bulut veritabanına yüklüyor. Ama bildiğim kadarıyla kişisel veriler satılmıyor Avast gibi. Bende kullanıyorum.
Tamam o zaman indiriyorum.

1748956197177.webp

İndirdiğimde otomatik taradı kendisi 3 dakikada güvenli buldu.

Tamam o zaman indiriyorum.

Eki Görüntüle 152343
İndirdiğimde otomatik taradı kendisi 3 dakikada güvenli buldu.
O hızlı tarama, sistem taraması yapın. Hani başlangıç uygulamaları, yüklü uygulamalar gibi şeyleri yüzünden tarıyor.

KMSpico kullanıyor musunuz bu arada? Eğer bilgisayarınız kms ile etkinleştiyse uzaktan erişim yapılabilir diye biliyorum. Sunucular resmi olmadığı için.

O hızlı tarama, sistem taraması yapın. Hani başlangıç uygulamaları, yüklü uygulamalar gibi şeyleri yüzünden tarıyor.

KMSpico kullanıyor musunuz bu arada? Eğer bilgisayarınız KMS ile etkinleştiyse uzaktan erişim yapılabilir diye biliyorum. Sunucular resmi olmadığı için.

KMS değil Zamanında Microsoft Activation Scripts'den KMS olmayan kısımdan etkinleştirmiştim anakartıma gömdü şifreyi zaten, format atınca da otomatik etkinleştirildi.

Gereksiz uzantı kullanıyorsunuz. Çoğu antivirüs uzantı olmadan da tarayıcıya koruma sağlıyor. Yani uzantı olmadan da, tarayıcı işlemlerine bir işlem ekliyorlar. O işlem tüm tarayıcı kullanımını tarıyor. Uzantı tamamen kullanıcıyı iyi hissettirme ve ek servis gibi şeyler ile dolu bir paket alıyorsun hissi yaratmak için oluyor. Elbette uzantı kaynaklı koruyanlar var. Atıyorum hiç antivirüs yoksa ve garip garip sitelere giriliyorsa destek amaçlı kullanılabilir. Ama bir tane kullanılması daha ideal olacaktır.

Kaspersky mesela kullanırken hayatta uzantısını yüklemezdim. Reklam ve izleyici engelleme, bir de veri toplamalarına yarıyor. Ublock Origin varken bunların engellemeye çalıştığı dandik reklam filtreleri bir işe yaramıyor.

Kısaca tüm antivirüs uzantılarını kaldırmanızı öneririm. Birden fazla olması sizi daha çok korumaz, daha çok birbirleri ile çakışırlar ve denetleme yapamazlar. Veya çoğu sitede saçma sapan sorun yaşamanıza yol açarlar.

2025-06-03_16-22.webp

Üstüne Edge kullanıyorsunuz, Defender olmasa bile Edge güvenlik olarak Defender özelliklerini kullanıyor. Yani o güvenlik özellikleri güncel tuttuğunuz sürece yeterli.

2025-06-03_16-21.webp

Gereksiz uzantı kullanıyorsunuz. Çoğu antivirüs uzantı olmadan da tarayıcıya koruma sağlıyor. Kaspersky mesela kullanırken hayatta uzantısını yüklemezdim. Reklam ve izleyici engelleme, bir de veri toplamalarına yarıyor. uBlock Origin varken bunların engellemeye çalıştığı dandik reklam filtreleri bir işe yaramıyor.

Kısaca tüm antivirüs uzantılarını kaldırmanızı öneririm. Birden fazla olması sizi daha çok korumaz, daha çok birbirleri ile çakışırlar ve denetleme yapamazlar. Veya çoğu sitede saçma sapan sorun yaşamanıza yol açarlar.

Eki Görüntüle 152345

Üstüne Edge kullanıyorsunuz, Defender olmasa bile Edge güvenlik olarak Defender özelliklerini kullanıyor. Yani o güvenlik özellikleri güncel tuttuğunuz sürece yeterli.

Eki Görüntüle 152344

Windows Defender'dan tam tarama yapsam yeter miydi yoksa BitDefender'a ihtiyacım var mıydı? Çünkü adımı soyadımıda vermek zorunda kaldım hesap kurmak için.

Antivirüs yüklemene gerek yok. KIS temizleme aracı, AdwCleaner ve Malwarebytes yükleyip taratman yetecektir.

Malwarebytes tarama bittikten sonra silebilirsin. Veya bazı ayarlarını kapatıp, sadece tarama için ara sıra açabilirsin.

İlla bir antivirüs kullanacaksan uygun fiyatlı olarak Kaspersky veya Norton 360 ürünlerini alabilirsin. Ama antivirüs yüklemeden önce yukarıdaki uygulamalar ile tarama yapın.

Ayrıca tarayıcı uzantılarını da kontrol edin. MV3 geçişi yapmayan çoğu uzantıyı satışa koyan geliştiriciler var. Bu uzantıları hırsızlık, Instagram vb. beğeni botuna çevirme vb. için kullanacak kötü niyetli kişiler satın alabiliyor. Çok bilinmeyen, düzenli güncelleme almayan uzantılardan uzak durun.

Gereksiz uzantı kullanıyorsunuz. Çoğu antivirüs uzantı olmadan da tarayıcıya koruma sağlıyor. Yani uzantı olmadan da, tarayıcı işlemlerine bir işlem ekliyorlar. O işlem tüm tarayıcı kullanımını tarıyor. Uzantı tamamen kullanıcıyı iyi hissettirme ve ek servis gibi şeyler ile dolu bir paket alıyorsun hissi yaratmak için oluyor. Elbette uzantı kaynaklı koruyanlar var. Atıyorum hiç antivirüs yoksa ve garip garip sitelere giriliyorsa destek amaçlı kullanılabilir. Ama bir tane kullanılması daha ideal olacaktır.

Kaspersky mesela kullanırken hayatta uzantısını yüklemezdim. Reklam ve izleyici engelleme, bir de veri toplamalarına yarıyor. uBlock Origin varken bunların engellemeye çalıştığı dandik reklam filtreleri bir işe yaramıyor.

Eki Görüntüle 152345

Eki Görüntüle 152344

Hocam iyi okumadınız galiba açık rıza metni hocamın attığı fotoğraf. Traffic Light eklentisi değil. Hani BitDefender'i kurarken izin istiyor ya o.
Ha siz bana gereksiz uzantı kullanıyorsun dediniz şimdi ampul yandı. Hocam önemli değil ben silerim onu kendi profilimde konuşuruz, şimdi hocamın derdiyle ilgilenelim:D.

Windows Defender'dan tam tarama yapsam yeter miydi yoksa BitDefender'a ihtiyacım var mıydı? Çünkü adımı soyadımıda vermek zorunda kaldım hesap kurmak için.

Hocam Ad soyad verin BitDefender gibi Avrupa merkezli antivirüs için korkulmaya gerek yok. Hatta kendi sitesinden kredi kartınızla paket satın alabilirsiniz. Bunlar Avast veya Norton gibi kendini dahi korumaktan aciz antivirüsler değiller.

Malwarebytes koruması için duruyor(iyi de koruyor ama belki silerim), McAfee koruması için duruyor(silebilirim biraz gereksiz), trafficlight bir ara bitdefender forumu yasaklamıştı geri bildirim için duruyor(silebilirim), gerisi lazım zaten.

Son düzenleme: