Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Google Drive'da birkaç gündür bir tane dosyam sürekli senkronize ediliyor diyor fakat maalesef başarısız oluyor. Dosyayı Google Drive'dan silmeme rağmen bu sorun devam ediyor. Dosyayı Mac'te hiçbir yerde bulamıyorum, bu dosya nerede? Daha önce Lost found klasörüne attığını biliyorum fakat bu klasörü de bir türlü bulamıyorum. Nasıl bulup silebilirim?

Çözüm
Öncelikle söz konusu klasör gizli olduğundan dolayı terminalde aşağıdaki komutu girerek gizli klasörleri göstermeyi devreye almanız gerekiyor:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE

killall Finder

Sonrasında da Google Drive'ı tamamen kapatmanız gerekiyor. Çark simgesine tıklayıp çık diyebilirsiniz.

Senkronize edilemeyen dosyayı tam olarak burada bulabileceksiniz: Macintosh HD⁩ ▸ ⁨Kullanıcılar ▸ ⁨[kullanıcı adınız] ▸ ⁨Kitaplık ▸ ⁨Application Support⁩ ▸ ⁨Google⁩ ▸ ⁨DriveFS⁩ >

Burada uzun bir dosya adı olacak, 107786868564541774841 gibi. Buna girin ve klasörleri boyuta göre sırala deyin. Sonra da senkronize edilmeye çalışılan dosyanızla aynı boyuta sahip dosyayı içeren klasörleri silin.

Google Drive tekrar açın ve sorun çözülmüş olacak.
Öncelikle söz konusu klasör gizli olduğundan dolayı terminalde aşağıdaki komutu girerek gizli klasörleri göstermeyi devreye almanız gerekiyor:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE

killall Finder

Sonrasında da Google Drive'ı tamamen kapatmanız gerekiyor. Çark simgesine tıklayıp çık diyebilirsiniz.

Senkronize edilemeyen dosyayı tam olarak burada bulabileceksiniz: Macintosh HD⁩ ▸ ⁨Kullanıcılar ▸ ⁨[kullanıcı adınız] ▸ ⁨Kitaplık ▸ ⁨Application Support⁩ ▸ ⁨Google⁩ ▸ ⁨DriveFS⁩ >

Burada uzun bir dosya adı olacak, 107786868564541774841 gibi. Buna girin ve klasörleri boyuta göre sırala deyin. Sonra da senkronize edilmeye çalışılan dosyanızla aynı boyuta sahip dosyayı içeren klasörleri silin.

Google Drive tekrar açın ve sorun çözülmüş olacak.

Çözüm