DogukanTavlaci

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 yıldır Google One kullanıyorum ve iş gereği bir bulut depolama hizmetine ihtiyacım olduğu için tercih etmiştim. Google One'ın birçok avantajı var. Örneğin, bilgisayarıma Google Drive'ı kurup bir disk gibi bağlayabiliyor, her yerden ve her cihazdan önemli dosyalarıma hızlı bir şekilde erişebiliyorum. Ayrıca, 2 TB gibi geniş bir depolama alanı sunması da oldukça avantajlı.

Ancak son dönemde Google One fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. İlk aboneliğimde 289,99 TL ödemiştim, ikinci yıl ise 499,99 TL oldu. Yine de fiyat makul olduğu için devam ettim. Fakat şimdi, 2 ay içinde yenilemem gerekiyor ve fiyat 2.049, 99 TL'ye çıkmış! Son bir yıl içinde %400'den fazla bir zam yapılmış durumda.

Google One gerçekten kaliteli bir hizmet sunuyor, ancak bu fiyat artışı nedeniyle alternatifleri araştırmaya başladım. Microsoft OneDrive, Google'dan bile daha pahalı görünüyor. Sizce hangi bulut depolama servisini tercih edebilirim? Önerebileceğiniz uygun fiyatlı ve güvenilir bir alternatif var mı?

Teşekkürler! 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde Cloud uygulamaları ciddi ücretler talep ediyor. Genelde kullanıcıları, kurumsal şirketler olduğundan; kişisel kullanım için pek fiyat performans olmuyor. Fahiş fiyat artışına rağmen hala Google One uygun görünüyor. Alternatif isterseniz; pCloud, Mega, TeraBox, iDrive ve Box gibi uygulamalara bakabilirsiniz. Ancak çoğu $ üzerinden ücretlendirme yapıyor ve yıllığa vurulduğundan daha pahalıya denk geliyor.

Ben rclone ile birden fazla hizmeti birleştirip üstüne Crypt özelliği ile şifreleyip güvenli şekilde 300 GB'a yakın bedavaya kullanıyorum.
Mesela 3 tane Google hesabı 15x3 GB + 2 tane MEGA hesabı 2x20 GB +... gibi gibi birden çok hizmeti rclone ile kolayca kullanabiliyorum. Kullanması aşırı basit bir araç.

Günümüzde Cloud uygulamaları ciddi ücretler talep ediyor. Genelde kullanıcıları, kurumsal şirketler olduğundan; kişisel kullanım için pek fiyat performans olmuyor. Fahiş fiyat artışına rağmen hala Google One uygun görünüyor. Alternatif isterseniz; pCloud, Mega, TeraBox, iDrive ve Box gibi uygulamalara bakabilirsiniz. Ancak çoğu $ üzerinden ücretlendirme yapıyor ve yıllığa vurulduğundan daha pahalıya denk geliyor.
Açıkçası aralarından en çok dikkatimi çeken pCloud oldu. Ömür boyu paketle 2 TB alanı alabilirim diye düşündüm. Fakat yaptığım testlerde sunucuların uzak olmasından dolayı dosya transferlerinde neredeyse Google ile yarı yarıya bir hız farkı var. Onun haricinde gayet başarılı. Sanırım Google ile devam edeceğim gibi görünüyor.