2 TB, aylık 200 TL iken 360 TL oldu. Yıllık ücreti ise 2.000 TL'den 3.650 TL'ye yükseldi. Giderek pahalanmaya başladı.

Aslında zam gelmesine rağmen en ucuzu yine Google; en cömert davranan da Google.

İnsanın aklına bir anda harici disk geliyor ama bana göre bulut depolama daha güvenli. Bu durum kişiden kişiye değişir. Ayrıca verisini gizli tutmak isteyenlere fiziksel disk daha mantıklı gelebilir; ancak Drive'a yüklerken veriyi arşivleyip güçlü bir şifre koyarsanız bir sorun yaşanmaz. Düşünceleriniz nelerdir?

2 TB, aylık 200 TL iken 360 TL oldu. Yıllık ücreti ise 2.000 TL'den 3.650 TL'ye yükseldi. Giderek pahalanmaya başladı.

Aslında zam gelmesine rağmen en ucuzu yine Google; en cömert davranan da Google.

İnsanın aklına bir anda harici disk geliyor ama bana göre bulut depolama daha güvenli. Bu durum kişiden kişiye değişir. Ayrıca verisini gizli tutmak isteyenlere fiziksel disk daha mantıklı gelebilir; ancak Drive'a yüklerken veriyi arşivleyip güçlü bir şifre koyarsanız bir sorun yaşanmaz. Düşünceleriniz nelerdir?

Ne olursa olsun bence yine de uygun. Google seviyorum şu Gemini öğrenci Pro modeli falan var. Cömertler bayağı fiyatlarda iyi bence.

100 GB olana Gemini Pro getirseler çok iyi olur aslında ama işte getirmiyorlar. 5 TB benim hiçbir işime yaramıyor. Şu an ücretsiz kullanıyorum Ekim'de süresi dolacak. Sonrasında muhtemelen 100 GB versiyona geçeceğim ama Gemini Pro eksikliğini dibine kadar hissedeceğim. Fiyatlar için genele baktığımızda uygun diyebilirim. iCloud daha pahalı.

Dünyanın bitki örtüsü diyebiliriz Google için. Her yerde karşımıza çıkıyor. Güzel yapıyor ama bana göre planları var gibi. Bakalım...
Google, Cloudflare, Oracle, Amazon firmaları olmazsa yaşamın %51'i olmayacak zaten. Açıkçası korkutucu bir durum.

Fiyatlar gene uygun.

Ne olursa olsun bence yinede uygun. Google seviyorum şu Gemini öğrenci pro modeli falan var. Cömertler baya fiyatlarda iyi bence.
Cömertliğin arkaplanında veri hırsızlığı yatıyor maalesef. Google uygun fiyatlı ancak veri mahremiyetinize önem veriyorsanız uzak durmanız gereken bir seçenek. Bana kalırsa verileri şifrelemek de kullanıcı deneyimi konusunda zorluk yaşatıyor.

En iyi tavsiye bataryası fena olmayan ikinci el laptop ve harici ssd olacaktır depolama konusunda. Hem elektrik kesintilerinde de kullanımınız mümkün olur hem de ssd yetmediği takdirde aylık maliyeti artırmadan ssd'yi artırabilirsiniz. Güç tüketimleri de devasa değil yıllık ortalama 500-600 seviyesinde olacaktır. Zaten yıllık üyeliği düşündüğünüzde de amorti uzun sürmeyecektir

Cömertliğin arkaplanında veri hırsızlığı yatıyor maalesef. Google uygun fiyatlı ancak veri mahremiyetinize önem veriyorsanız uzak durmanız gereken bir seçenek. Bana kalırsa verileri şifrelemek de kullanıcı deneyimi konusunda zorluk yaşatıyor.

En iyi tavsiye bataryası fena olmayan ikinci el laptop ve harici SSD olacaktır depolama konusunda. Hem elektrik kesintilerinde de kullanımınız mümkün olur hem de SSD yetmediği takdirde aylık maliyeti artırmadan SSD'yi artırabilirsiniz. Güç tüketimleri de devasa değil yıllık ortalama 500-600 seviyesinde olacaktır. Zaten yıllık üyeliği düşündüğünüzde de amorti uzun sürmeyecektir

İnternette bulunduğun an zaten mahremiyetini herkese açmış oluyorsun. Buna firmalar dahil dediğin gibi. Ancak açmadan da olmuyor. Dünyadan kendini soyutlayamazsın.

Bulutta önemli verilerim olmasına rağmen pek güvenemiyorum sonuçta başkasının disklerine yüklüyoruz.
Hocam şifreleyin. Tamam, gene güvenmeyebilirsiniz. Bir öğretim üyesine danıştım. Siber güvenlik ve bulut bilişim hakkında araştırma alanı var. Kullanabilirsin, için rahat olsun diyor. Kafam karışıyor bir noktadan sonra. Kimse görmesin istiyorsanız fiziki şart.

İnternette bulunduğun an zaten mahremiyetini herkese açmış oluyorsun. Buna firmalar dahil dediğin gibi. Ancak açmadan da olmuyor. Dünyadan kendini soyutlayamazsın.

Zaten "veri mahremiyetine önem veren" kişileri kastettim hocam. Günlük kullanıcı fotoğraflar hariç çoğu verisini barındırabilir Google'da. Zaten arka planda Google ve Meta sağ olsunlar gelip bizimle yemek yiyip yemek yeme davranışımıza kadar inceleyecekler en sonunda.