Verileriniz hangi formatta olursa olsun aynı politika geçerlidir. Ancak daha güvenli ve zahmetsiz yöntemler var sizin kullanım senaryonuz için. Syncthing servisini duydunuz mu daha önce?
Recep Bey videosunu yapmıştı tekrar bir bakayım ona gerekirse drive'dan sileyim her şeyi oraya geçireyim.

Şifrelemede çözüm değil maalesef. Kuantum bilgisayarlar iyice geliştimi takır takır kırılacak şifreler maalesef. Sırf bu yüzden devletler şifreli veri topluyor. Daha detaylı bakmak istiyorsan "kuantum kıyameti" terimini araştır.

Kuantum bilgisayarlar zamanı gelinceye kadar kim bilir kaç yıl gidecek. Ayrıca, öğretim üyesine sordum dedim ya; kullanabilirsin, sıkıntı olmaz diyor. Başka biri de güvenilmez diyor. Kime inanacağım ben?

Recep Bey videosunu yapmıştı tekrar bir bakayım ona gerekirse drive'dan sileyim her şeyi oraya geçireyim.
Verileriniz local ağdan ışık hızında karşı cihaza aktarılır, Localde değilseniz diğer cihazlar arası aktarım yapılarak (P2P ve uçtan uca şifreli) aktarılır. Bence tam sizin için.

Kuantum bilgisayarlar zamanı gelinceye kadar kim bilir kaç yıl gidecek. Ayrıca, öğretim üyesine sordum dedim ya; kullanabilirsin, sıkıntı olmaz diyor. Başka biri de güvenilmez diyor. Kime inanacağım ben?
Hocam o teknoloji eskide kaldı. Artık her ay verilerinize tehdit oluşabilecek yeni teknolojiler çıkıyor. En güzeli kendi bilgisayarınızdır aksi durumda şifreleyin korunun. Alttaki mesajımda da belirttiğim gibi o gün geldiğinde tedbir de alınacak.

Kısmen doğru ancak bu güce erişildiğinde daha güçlü şifreleme algoritmaları da geliştirilecek, bilgi doğru ancak eksik. Böyle olmasa kuantum bilgisayarlar geliştirildiğinde internetin tümünün kapatılması gerekecektir çünkü devletler, özel şirketler verilerini şifreleyip saklar ve hedefimizde bu şifreleri aşabilecek bir güç var. Kedi fare oyunu gibi düşünün bir açık bulunursa elbet kapatılacaktır. Sİber güvenliğin temel felsefesi budur.

Hocam o teknoloji eskide kaldı. Artık her ay verilerinize tehdit oluşabilecek yeni teknolojiler çıkıyor. En güzeli kendi bilgisayarınızdır aksi durumda şifreleyin korunun. Alttaki mesajımda da belirttiğim gibi o gün geldiğinde tedbir de alınacak.
O zaman en iyisi NAS server olur. Size kafayı takmayan biri uğraşmaz bile. İlk başta maliyet çok fazla olabilir ama uzun vadede sıkıntı çıkarmaz. 7/24 ulaşma şansınız olur. Ama dediğim gibi NAS serverine siber saldırı yapacak değildir.

O zaman en iyisi NAS server olur. Size kafayı takmayan biri uğraşmaz bile. İlk başta maliyet çok fazla olabilir ama uzun vadede sıkıntı çıkarmaz. 7/24 ulaşma şansınız olur. Ama dediğim gibi NAS serverine siber saldırı yapacak değildir.
NAS Server'ınızda sadece veri depolayacaksanız yine dediğim gibi Syncthing kullanırsınız bilgisayarınıza zaten zararlı yazılım yükleyemeyecekleri için size kafayı fena halde taksalar bile ağınıza doğrudan erişim sağlamadıkları sürece imkansıza yakındır sorun yaşamanız. Ancak yine diyorum gerçekten sizin için aşırı önemli veriler yoksa ve kısa sürede maliyeti sorun ediyorsanız şifreleme kullanabilirsiniz. NAS server birkaç yıldan sonra bedavadan biraz pahalıya denk gelecek tabi bakımını yaparsanız.

Verileriniz local ağdan ışık hızında karşı cihaza aktarılır, Localde değilseniz diğer cihazlar arası aktarım yapılarak (P2P ve uçtan uca şifreli) aktarılır. Bence tam sizin için.
Hocam galiba bilgisayarın açık olması şart verilere erişmek istiyorsak. Bu pek iyi olmadı ama hiç yoktan iyidir.

Hocam galiba bilgisayarın açık olması şart verilere erişmek istiyorsak. Bu pek iyi olmadı ama hiç yoktan iyidir.

Verilere ulaşmak için yükleme işlemi süresince bir aktiflik söz konusu olacak. Ancak veriler zaten iki cihazda da bulunacağı için klasöre girmek kadar kolay bir işlemle tüm verilere erişebileceksiniz. Dünya üzerinde bilinen daha güvenli bir veri eşleme sistemi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verilere ulaşmak için iki cihazınızın da aktif olması gereken yükleme işlemi süresince bir aktiflik söz konusu olacak. Ancak veriler zaten iki cihazda da bulunacağı için klasöre girmek kadar kolay bir işlemle tüm verilere erişebileceksiniz. Dünya üzerinde bilinen daha güvenli bir veri eşleme sistemi yok
Pardon hocam kafa gitti evet yükledikten sonra açık kalmasına gerek yok şu an kurulumu tamamladım eşitlemeyi yapıyorum. Teşekkürler.

NAS Server'ınızda sadece veri depolayacaksanız yine dediğim gibi Syncthing kullanırsınız bilgisayarınıza zaten zararlı yazılım yükleyemeyecekleri için size kafayı fena halde taksalar bile ağınıza doğrudan erişim sağlamadıkları sürece imkansıza yakındır sorun yaşamanız. Ancak yine diyorum gerçekten sizin için aşırı önemli veriler yoksa ve kısa sürede maliyeti sorun ediyorsanız şifreleme kullanabilirsiniz. NAS server birkaç yıldan sonra bedavadan biraz pahalıya denk gelecek tabi bakımını yaparsanız.
NAS server oldukça iyi o zaman. Maliyet yüksek ama yapmaya gerçekten değer mi bilemem.