Böyle bir konu açıldı ve ben iyice irdelemek için konu açmak istedim.

Proton İsviçre merkezli gizlilik odaklı kendini kanıtlamış bir şirket. Küresel düzeyde hizmet veriyor. Ana odakları gizlilik. Big tech firmalarının tek derdi senin verilerinle kar elde etmek. Bu yüzden kötü diyoruz.
Bana Google'ın güvenlik önlemi daha iyi diye düşünüyorum. Ama demek istediğim Google Drive veya Google Fotoğraflar konusunda güvenirliğinden bahsediyorum. Big Tech firmalarının ortalığı domine ettiği bir gerçek. Tekelleşme var ve bunlardan ceza yeseler bile etki etmiyor.

Big Tech şirketleri bu kadar büyük ama dediğim gibi bulut depolama hizmetlerinden bile veri mi alıyorlar? Bana saçma geliyor. Para için yaparlar mı bilemem.

Ekleme: Yukarıdakileri yazdıktan sonra gizlilik anlaşmasına baktım; pek iç açıcı gelmedi.
Kullandığınız dil gibi temel konulardan, en fazla işinize yarayacak reklamlar, internette sizin için en önemli kişiler veya hangi YouTube videolarını beğenebileceğiniz gibi karmaşık konulara kadar her tür bilgiyi, tüm kullanıcılarımıza daha iyi hizmetler sunmak amacıyla toplarız. Google'ın topladığı bilgiler ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığı, hizmetlerimizi kullanma ve gizlilik kontrollerinizi yönetme biçiminize bağlıdır.

Google Hesabı'nda oturum açmadığınız durumlarda, kullandığınız tarayıcıya, uygulamaya veya cihaza bağlı benzersiz tanımlayıcılar ile topladığımız bilgileri depolarız. Bu şekilde, farklı tarama oturumlarında kullandığınız dilin yanı sıra etkinliğinize bağlı olarak size daha alakalı arama sonuçları ya da reklamlar gösterilip gösterilmeyeceği gibi tercihlerinizi koruyabiliriz.

Hizmetlerimizi kullanırken oluşturduğunuz, yüklediğiniz veya başkalarından aldığınız içeriği de toplarız. Buna, yazdığınız ve aldığınız e-postalar, kaydettiğiniz fotoğraf ve videolar, oluşturduğunuz dokümanlar ile e-tablolar ve YouTube videolarına yaptığınız yorumlar dahildir.

Valla dediğiniz kadar doğruymuş. Böyle olduğunu bilmiyordum. Yok artık... :eek:

Son düzenleyen: Moderatör:
Dijital mahremiyetine önem veren biri Proton tercih edebilir. Ya da kimseye güvenmeyen evinde kendi nas depolamasını yapar.
Hocam, bu uyarın sayende neyin ne olduğunu öğrendim. Yine de her türlü kullanıyoruz. Peki NAS gerçekten güvenli mi? Hack saldırısı falan olabilir mi ağıma?