Gmail, YouTube, Haritalar gibi hizmetler birbirine bağlı olduğu için, insanlar tamamen kopmakta zorlanırdı. Kısacası, Google ücretli olsa bile ekosistem yüzünden tamamen terk edilmezdi.
Hepsini, arama motoru değişse bile kullanmak mümkün. Arama motoru ile alakası yok bunların pek.

Google ücretli olsa bile ekosistem yüzünden tamamen terk edilmezdi.
Sanmıyorum, insanlar varsayılanı her zaman sevmiştir. Windows'ta bir varsayılan olarak geldiği için çok sevilir. Telefonlarda Google yüklü gelir, kaldırmakta mümkün değil ve kullanılır. Yani ekosistem ile pek bir alakası yok, varsayılan olarak gelmesi ile alakalı bir durum.

Hepsini, arama motoru değişse bile kullanmak mümkün. Arama motoru ile alakası yok bunların pek.

Sanmıyorum, insanlar varsayılanı her zaman sevmiştir. Windows'ta bir varsayılan olarak geldiği için çok sevilir. Telefonlarda Google yüklü gelir, kaldırmakta mümkün değil ve kullanılır. Yani ekosistem ile pek bir alakası yok, varsayılan olarak gelmesi ile alakalı bir durum.
Ekosistem tamamen bağımsız olmasa da, Google’un arama motorunu cazip kılan şeylerden biri bu entegrasyonlar; ancak teknik olarak sadece arama motorunu değiştirip diğer hizmetleri kullanmaya devam etmek mümkün.

Çoğunluğu bilmem ama ben kullanmaya devam ederdim. Google servislerinden çok memnunum. Bence Google İnternet'i bugünlere taşıyan öncü şirketlerden en önemlisi.

Diyelim ki Google arama motoru ücretsiz kullanılmıyor, ücretli oldu artık. Bu durumda insanlar hala kullanmaya devam eder mi yoksa alternatiflere mi geçerdi? Tahmini olarak geçseler de hangi arama motoruna geçerlerdi?
Paralı olsa Kagi'ye geçer ona para verirdim.

Ücretsiz olmasına rağmen neden kullanılıyor sorusunun cevabını bile anlamış değilim. Arama sonuçları tamamen saçma, özel olarak ayarlanmış anlaşmalı sonuçlar çıkıyor. Buna rağmen insanlar kullanıyor. Startpage, DuckDuckGo, Qwant var; neden insanlar gider Google kullanır, anlamıyorum.
Abi DuckDuckgo ve Startpage ne yav sırf gizlilik için kendimi dar alana koymuş olurum DuckDuckgo arama sonuçlarını Bing den alıyor zaten direk Bing kullanmak daha mantıklı geliyor. Startpage de Google den alıyor.
Qwant zaten Türkiye de yok.

Abi DuckDuckgo ve Startpage ne yav sırf gizlilik için kendimi dar alana koymuş olurum DuckDuckgo arama sonuçlarını Bing den alıyor zaten direk Bing kullanmak daha mantıklı geliyor. Startpage de Google den alıyor.
Qwant zaten Türkiye de yok.
DuckDuckGo Bing kullanıyor mu? Evet, kullanıyor ama buradaki mevzu o değil. Startpage, evet, Google kullanıyor ama arama sonucunun kalitesini isterseniz bir karşılaştırın, hangisi daha iyi, kendiniz karar verin. Google, arama sonuçlarını ücreti mukabilinde öne çıkarma yaptığını biliyoruz. Buyur, kullanmak istersen kullan; alternatif sunuyoruz, kötüyü kullansan bile umrumda değil.

Abi DuckDuckgo ve Startpage ne yav sırf gizlilik için kendimi dar alana koymuş olurum D
Senin dar alan dediğin alan, hem gizlilik hem de arama sonucu kalitesi olarak Google'dan kat ve kat daha iyi.

Son düzenleme: