Ufuk

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Trokia

1713334029971.webp

Biyometri özelliği olan mobil cihazlarda Google Play'deki satın alma işlemlerinizi doğrulamak için biyometri yöntemini (parmak izi veya yüz modeli) ayarlayabilirsiniz. Bu yöntemi ayarlarsanız Google Play'den yaptığınız her satın alma işleminde biyometriyi kullanarak kimliğinizi doğrulamanız istenir.

Önümüzdeki haftalarda, biyometrik doğrulamayı seçtiğinizde ayarları farklı bir şekilde onaylamanız istenecek. Mobil cihazlarda bu ayarı onaylamak için Google Hesabınızın şifresi yerine parmak izinizi veya yüz modelinizi kullanacaksınız.

Hesabınızın güvenliğini sağlamak için her satın alma işleminde satın alma doğrulamayı etkinleştirin. Şifrelerinizi başkalarıyla paylaşmayın. Satın alma işlemlerini doğrulamak için biyometriyi kullanıyorsanız çocukların veya diğer kullanıcıların biyometrik verilerini cihazınızda saklarken dikkatli olun. Bu veriler, satın alma işlemlerini doğrulamak için kullanılabilir.

Satın alma işlemlerini doğrulama hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ben uzun süredir sadece parmak izimle satın alım gercekleştirebiliyorum. Bu yeni olarak nitelendirdiğiniz şey tam olarak nedir?
Açıkçası ben daha önce hiç fark etmedim.

Hatta bunun üzerine çocuğum birkaç harcama yapmıştı benden habersiz. Sonrasında iptal ettirmek zorunda kalmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör: