Google gittikçe işlevsizleşiyor. Türkçe arama yapıyorum bazen ilk sayfada dilimizde site çıkmadığı oluyor. Çoğu zaman Türkçe kaynak bulmakta o kadar zorlanıyorum ki. Bu çevrilmiş sitelere tıklıyorsun AMP sitesi var ya onun translatede yapan versiyonunu yapmışlar. Hem sonuçlar gavurca ve yanlış çevrilmiş hem de hiçbir işe yaramaz
. Allah'ım of yıllarca en hızlı arama motorunun kazandırdığı saniyeleri bizden geri almak istiyorlar sanki. Bir ara bir laf akım olmuştu ya "Şirketlerde ****** gibi olmuş diyen adam eksikliği" diye. Google'a o lazım.
Var ya bu AMP offf her gördüğümde icat edene güzel bir saydırıyorum. Techolay gibi forum sitelerine giriyorum mesela, hesap gerektiren hiçbir işlemi yapamıyorsun. Önce bir F5 çekiyorsun sonra iki tane link veriyor, AMP ve asıl site, oradan asıl siteyi seçip anca ulaşabiliyorum.
Çevirdiği siteleri sürekli gerçekten Türkçe sanıp tıklıyorum ama o dandik çevirisi hiçbir işime yaramıyor. Ben zaten İngilizce biliyorum ki. İngilizce istesem İngilizce atıyorum
. Ama ne sürpriz bu özellik kapatılmıyor. Şu an Google'da aradığımı bulma sürem en az on katına çıkmıştır.
Ne Google Maps'ten, ne Drive'dan memnun değilim artık. Bak mesela Drive'da en ucuz plana geçmek için 15-20 dakika internetten araştırmam gerekti. Reddit'te buldum belli bir linkten girince daha fazla göster tuşu gözüküyormuş anca 100GB plana gecebildim. Telefondan imkansızdı.
Alternatifleri de bu Allah'ın belası şirketten farklı değil. Bing denedim. Öküz kadar yapay zeka sonuçları veriyor, telefonumun ekranından taşıyor. Sonuçlarını hiç beğenmedim yine. Yandex'in sonuçları da iyi değildi. Ama daha şeffaf sonuçlar verdi sansürsüz, ne aratırsam onu veriyor. Ya sanki bütün büyük şirketler hayatı nasıl zor ederiz diye çalışıyorlar.
1 haftadır da YouTube'da video tarihi yok evet şaka gibi ya
. Eklediğim görselde görebilirsiniz. Arayüzün de içine ettiler. Video kalitelerindeki ciddi düşüş. Premium birrate diye bir şey satmaya başladılar. Onun işe yarar olduğunu asla görmedim. Geçilmeyen üst üste uzun reklamlar.