skibidy

Çalışkan
Google gittikçe işlevsizleşiyor. Türkçe arama yapıyorum bazen ilk sayfada dilimizde site çıkmadığı oluyor. Çoğu zaman Türkçe kaynak bulmakta o kadar zorlanıyorum ki. Bu çevrilmiş sitelere tıklıyorsun AMP sitesi var ya onun translatede yapan versiyonunu yapmışlar. Hem sonuçlar gavurca ve yanlış çevrilmiş hem de hiçbir işe yaramaz 😀😀. Allah'ım of yıllarca en hızlı arama motorunun kazandırdığı saniyeleri bizden geri almak istiyorlar sanki. Bir ara bir laf akım olmuştu ya "Şirketlerde ****** gibi olmuş diyen adam eksikliği" diye. Google'a o lazım.

Var ya bu AMP offf her gördüğümde icat edene güzel bir saydırıyorum. Techolay gibi forum sitelerine giriyorum mesela, hesap gerektiren hiçbir işlemi yapamıyorsun. Önce bir F5 çekiyorsun sonra iki tane link veriyor, AMP ve asıl site, oradan asıl siteyi seçip anca ulaşabiliyorum.
Çevirdiği siteleri sürekli gerçekten Türkçe sanıp tıklıyorum ama o dandik çevirisi hiçbir işime yaramıyor. Ben zaten İngilizce biliyorum ki. İngilizce istesem İngilizce atıyorum 😀. Ama ne sürpriz bu özellik kapatılmıyor. Şu an Google'da aradığımı bulma sürem en az on katına çıkmıştır.

Ne Google Maps'ten, ne Drive'dan memnun değilim artık. Bak mesela Drive'da en ucuz plana geçmek için 15-20 dakika internetten araştırmam gerekti. Reddit'te buldum belli bir linkten girince daha fazla göster tuşu gözüküyormuş anca 100GB plana gecebildim. Telefondan imkansızdı.

Alternatifleri de bu Allah'ın belası şirketten farklı değil. Bing denedim. Öküz kadar yapay zeka sonuçları veriyor, telefonumun ekranından taşıyor. Sonuçlarını hiç beğenmedim yine. Yandex'in sonuçları da iyi değildi. Ama daha şeffaf sonuçlar verdi sansürsüz, ne aratırsam onu veriyor. Ya sanki bütün büyük şirketler hayatı nasıl zor ederiz diye çalışıyorlar.

1 haftadır da YouTube'da video tarihi yok evet şaka gibi ya 🤡. Eklediğim görselde görebilirsiniz. Arayüzün de içine ettiler. Video kalitelerindeki ciddi düşüş. Premium birrate diye bir şey satmaya başladılar. Onun işe yarar olduğunu asla görmedim. Geçilmeyen üst üste uzun reklamlar.

Dosya Ekleri

• IMG_20250527_221155.webp
    IMG_20250527_221155.webp
    275,5 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20250527_221219.webp
    IMG_20250527_221219.webp
    644,7 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Ne Google Maps'ten, ne Drive'dan memnun değilim artık.
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama alternatif bir yer varsa onu kullanın. Ama telefondan girmişsiniz ve o da Android. Android ise Google'ın. Ekosistem yaratıyor kendine. Ancak bunu başka telefon markalarına da veriyor bu özellikleri ve işletim sistemini.

Mesela Pixel olarak kendi telefonu var. Apple gibi de yapabilirdi. Tabii tutar mıydı bilmiyorum. Alternatif bir şey varsa kullanın. Orası size kalmış.
Bak mesela Drive'da en ucuz plana geçmek için 15-20 dakika internetten araştırmam gerekti.
Drive'dan başka en ucuz neresi var sizce? Buraya yazsaydınız illaki biri yardımcı olurdu. Bilmiyorsanız sormamak ayıp değil. Burada birbirimize yardımcı olmak için varız. Hep de öyle olacak. :)

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama alternatif bir yer varsa onu kullanın. Ama telefondan girmişsiniz ve o da Android. Android ise Google'ın. Ekosistem yaratıyor kendine. Ancak bunu başka telefon markalarına da veriyor bu özellikleri ve işletim sistemini.

Mesela Pixel olarak kendi telefonu var. Apple gibi de yapabilirdi. Tabii tutar mıydı bilmiyorum. Alternatif bir şey varsa kullanın. Orası size kalmış.

Drive'dan başka en ucuz neresi var sizce? Buraya yazsaydınız illaki biri yardımcı olurdu. Bilmiyorsanız sormamak ayıp değil. Burada birbirimize yardımcı olmak için varız. Hep de öyle olacak. :)
Eskiden Google açık ara ucuzdu şimdi fiyatlar rakiplerine çok yakın. İçinde çok sayıda fotoğraf olan bir klasörlerim var. Fotoğrafları gezerken daha yarısına gelmeden yüklemeyi bırakıyor. Sanırsın fotoğraf sayısı daha az neyse ki bilgisayardan bakmıştım da bazı fotoğrafların eksik olduğunu sezdim. Pixel keşke ülkemizde satışta olsa. Bir örnek vereyim, PlayStation 3 çok karmaşık bir sistemdi. Son damlasına kadar kullanabilen sadece sony ve sony çalışanlarının yardım ettiği stüdyolardı. Google ve android de ps3 ve sony gibi. Adam akıllı verimi sadece üreticisi alıyor.

Youtube uygulamasında bazen indirilmiş videoların hiçbiri gözükmüyor. Bunu ekleyeyim.

Google servisleri telefonda berbat durumda. Keşke iPhone gibi tek bir işletim sistemi kullansak ya da temel androidi kullanabilme seçeneği olsa.

Size önerim bu olacaktır: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.organicmaps

Kendi telefonumda da kullanıyorum ve Google Maps’ten daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Şansıma yaşadığım yeri insanlar el ele verip openstreetmap'e eklemiş bu uygulama da info'yu oradan çekiyormuş. Sanırım harita indirme de var mış çok iyi özellik bence. Acil durumlar için bulundurmak lazım.

Google'da olmayan yerler gerçekten var ama bir çok bilindik dükkan yok mesela. Yol bulmak için harika ama.

Son düzenleme:
Eskiden Google açık ara ucuzdu şimdi fiyatlar rakiplerine çok yakın.
Bir yerden para kazanmak zorunda. Zaten Google, internet şirketi olarak geçiyor. Reklam sayesinde ayakta duruyor biraz da. Daha değişik hizmetleri var. Küresel şirket olduğu için katlanmak zorunda kalıyoruz. Google, Türkiye'den elini çekse neler olur neler... Böyle bir şey minimum bir düzeyde.

Çok fena para kazanıyor birazını da itibarı için kullansa keşke ama daha geçen yıl işten çıkarma yapmış. Bu ABD Google Chrome tekel olduğu için dava açtı ya eline sağlık.

Hocam OpenStreetMaps veya OrganicMaps vardı, onu kullanabilirsiniz. Arama motoru olarak da DuckDuckGO öneririm. Keşke mobilde de Google'ın Google'ı (İsimlendirmesi bile saçma söyleyemiyorum :D) gibi uygulama tabanlı web arama programı olsa ancak hepsi tarayıcı. YouTube yerine LibreTube, Google Drive yerine local drive, Chrome yerine Brave veya Firefox (PC'de Floorp) gibi gibi bir sürü değiştirilebilir, Google'dan daha iyi hizmetler var. Şu lanet Tom Altına Koş oyunu Google Play Hizmetleri istemese telefonumu DeGoogle edeceğim ancak maalesef istiyor.