Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Gmail'e bakarken bir de ne göreyim? Sağ üstten profil simgesine tıkladığında en altta Drive'da kalan yeri gösteren bir ifade var ve gerçekten çok amatörce bir çeviri hatası mevcut. Nereye bildireceğimi de bilemedim. Rahatsız oldum resmen.

Ekran Resmi 2025-04-27 21.45.22.webp

"15 GB kotanın %79 kadarı kullanılıyor" olması gerekirken ters yazmışlar ifadeyi. Bu kadar büyük bir şirket bu hatayı nasıl yapar anlamıyorum. Tam anlamıyla büyük bir özensizlik. Bu tarz aşırı basit hataları Apple'da asla görmezsiniz mesela. Google bana gerçekten çok saldım çayıra mevlam kayıra bir şirket gibi geliyor.

100% aynı ekran değil fakat yüzde dilimin yanında ek yazıyla verildiği tek ekranda bende böyle yazıyor;

Eki Görüntüle 144210
Aynı yer değil. Gmail'deyken bu hata mevcut.

Tekelgle ve Samzort'un klasik hatalarından bir tanesi. iCloud kullanınca da millet kızıyor yok 5 GB veriyormuş diye. 15 GB alıp şuna bakıp rezil olacağıma 5 GB'ımı kullanırım daha iyi.
Hahaha. Nedense bunu atasım geldi. :D

Gmail'de gelen kutusu ekranındayken, sağ üstteki profil fotoğrafına tıklayınca bir menü açılıyor. O menüde diğer Gmail hesaplarına geçiş yapabiliyorsun ve en altında Drive'da kalan yerini gösteriyor.

Otomatik çeviri yapılmış o zaman. O da hatalı yapılmış. Halbuki otomatik bile yapılsa çok basit bir İngilizce kalıp söz konusu. Doğru çevirmeliydi.