RLxWANTED

Başarılı
1791212726085.webp

Merhaba, yaklaşık bir yıl önce evimin önündeki direğe bağlandı. O günden bugüne altyapıda VDSL gözüküyor. Görseldeki kutu fiber kutusu mu? Fiber kutusu ise ne yapmam lazım?

Eki Görüntüle 283675

Merhaba, yaklaşık bir yıl önce evimin önündeki direğe bağlandı. O günden bugüne altyapıda VDSL gözüküyor. Görseldeki kutu fiber kutusu mu? Fiber kutusu ise ne yapmam lazım?

Evet, normalde yerin altında olması lazım ama enteresan bir şekilde yukarıda bırakmışlar. :D

Fiber'in kapının önüne gelmesi evine de gelecek anlamını taşımaz. Sen yine de önce internetten başvur, olmazsa bölgenin bağlı olduğu TTNET Genel Müdürlüğü'ne gidip dilekçe ver. Bir dene şansını.

Evet, normalde yerin altında olması lazım ama enteresan bir şekilde yukarıda bırakmışlar. :D

Fiber'in kapının önüne gelmesi evine de gelecek anlamını taşımaz. Sen yine de önce internetten başvur, olmazsa bölgenin bağlı olduğu TTNET genel müdürlüğü'ne gidip dilekçe ver. Bir dene şansını.

Tamam hocam teşekkür ederim.

Ek kutusu bu. Bunun içinden kablolar dağılır. Türk Telekom olmak zorunda değil, diğer firmalardan da sorgulayın. Kabloya yaklaşırsanız, üstünde firma ismi yazar. Havai olduğu için Turknet olabileceğini düşündüm.

Fiber'in kapının önüne gelmesi evine de gelecek anlamını taşımaz. Sen yine de önce internetten başvur, olmazsa bölgenin bağlı olduğu TTNET Genel Müdürlüğü'ne gidip dilekçe ver. Bir dene şansını.
Yerin altında olmak zorunda değil.

Ek kutusu bu. Bunun içinden kablolar dağılır. Türk Telekom olmak zorunda değil, diğer firmalardan da sorgulayın. Kabloya yaklaşırsanız, üstünde firma ismi yazar. Havai olduğu için Turknet olabileceğini düşündüm.

Biliyorum da Türknet'te yaşananları görüyoruz, TR'de bunu açık bırakmak büyük risk :) o yüzden dedim aslında niye bağırıyorsun ki :cry:

Aynen fiber ek kutusu bu. Elektrik direğine asılırsa yukarıya asılır normalde ama ya işi bitmediği için ya da üşendikleri/malzemeleri olmadığı için aşağıdan sarkıtılmış. Ama bir yıl öncesinde asıldıysa büyük ihtimal ikinci seçenek :D.

Türk Telekom şaşırtmıyor; o incecik kabloları sokaktan geçiriyor, sonra millet internetsiz kalacak.
Dış ortam kablosu hocam zaten o gri kablolar. Çok sert. İçinde de tel var. Özellikle hasar verilmek istenmediği sürece sıkıntı olmaz.

Biliyorum da Türknet'te yaşananları görüyoruz, TR'de bunu açık bırakmak büyük risk :) o yüzden dedim aslında niye bağırıyorsun ki :cry:
Bağırmıyorum hocam. Genelde ek kutusu yerine ana kablolar zarar görüyor zaten kentsel dönüşüm sırasında. Yani ek kutusunun dışarıda veya yukarıda olması fark etmiyor kepçe vurulduktan sonra. Suya vs. dayanıklı zaten bu kutu. Ama haklısınız da tabii.

Dış ortam kablosu hocam zaten o gri kablolar. Çok sert. İçinde de tel var. Özellikle hasar verilmek istenmediği sürece sıkıntı olmaz.

Bağırmıyorum hocam. Genelde ek kutusu yerine ana kablolar zarar görüyor zaten kentsel dönüşüm sırasında. Yani ek kutusunun dışarıda veya yukarıda olması fark etmiyor kepçe vurulduktan sonra. Suya vs. dayanıklı zaten bu kutu. Ama haklısınız da tabii.

Yok, biliyorum, takılıyorum ya. :) Her şehirde farklı kurallar var, dediğiniz gibi. Bizim burada da TürkNet, havai değil, yer altından çekecekmiş mesela GigaFiber'i. Her il ya da ilçede bile farklı izinler alınıyor. Benim oturduğum bölgede böyle bir aktarım kutusu yok; hepsi yerin altında, o yüzden dedim aslında.

Kabloların üstünde Türk Telekom yazıyor. Şimdi beni aradılar planda bir şey yokmuş. Bölgenizdeki Türk Telekom müdürlüğüne gidip dilekçe verin dendi. İstanbul Pendik'te ikematkah ediyorum. Cevabınız için teşekkürler.