İyide AliExpress'de orijinal ürün olmaz ki bu yüzden uygun fiyatlılar zaten bir tek Çin'lilerin kendi markaları orijinal orada o kadar diğer üretimler Çin malı replika umarım biraz daha dikkat edersiniz.
Öyle bir şey yok. Orijinal ürün de satabilirler, satıcıya bağlı tamamen. Bu konuda bilginiz yok ise yanlış bilgi vermeyin. Orijinal PTM7950 satan satıcılar da var.

Öyle bir şey yok. Orijinal ürün de satabilirler, satıcıya bağlı tamamen. Yanlış bilgi vermeyin.

Kumar gibi bir şey hocam orijinal ürün çok nadir Lenovo falan orijinaldir tabii orası ayrı onlar orijinal çıkar zaten AliExpress'den düzenli alışveriş yapanlar bilir orasının replika pazarı olduğunu fiyatlar çünkü orijinale göre çok uygun AliExpress'den çoğu kez alışveriş yaptım 1 tane bile orijinal gelmedi hepsi a kalite replika idi. Ticaret ile uğraşanlar billir zaten AliExpress'in replika ürün sattığını yanlış bilgi yok burada :).

AliExpress'ten çoğu kez alışveriş yaptım 1 tane bile orijinal gelmedi hepsi a kalite replika idi. Ticaret ile uğraşanlar billir zaten AliExpress'in replika ürün sattığını yanlış bilgi yok burada :).
Aldığınız satıcıya bağlı tamamen. Markalarin yetkili satıcıları da oluyor AliExpress'te. Dediğim gibi orijinal PTM7950 satan satıcılar da mevcut.

Aldığınız satıcıya bağlı tamamen. Markalarin yetkili satıcıları da oluyor AliExpress'te. Dediğim gibi orijinal PTM7950 satan satıcılar da mevcut.
Satıcıya bağlı evet ama aliexpress'in replika bir alışveriş uygulaması olduğunu bilmesi için uyardım 10 satıcı PTM7950 satıyorsa bunlardan 1-2 tane satıcı orjinal satıyordur çin mali replika ürünlerler çok sattığı için aliexpress orjinal markaları öne koymuyor hangisinin satışı daha fazla ve daha çok yorumu varsa o başta duruyor. Yani böyle şeyler almak kumar işi bunu demek istiyorum başka güvenli siteler varken bunun için.

Satıcıya bağlı evet ama AliExpress'in replika bir alışveriş uygulaması olduğunu bilmesi için uyardım 10 satıcı PTM7950 satıyorsa bunlardan 1-2 tane satıcı orijinal satıyordur Çin mali replika ürünlerler çok sattığı için AliExpress orijinal markaları öne koymuyor hangisinin satışı daha fazla ve daha çok yorumu varsa o başta duruyor. Yani böyle şeyler almak kumar işi bunu demek istiyorum başka güvenli siteler varken bunun için.
Bu yüzden fotoğraflı yorumlar çok önemli.

Maalesef evet ama artık AliExpress denen yerde fotoğrafa da güven olmuyor PS2 için CD döndürme motoru aldım yorumda fotoğrafta Flex de Sony yazısı falan var sipariş ettim Flex de yeşil şekilde Free falan bir şey yazıyor. İyi ki a kalite replika çıktı da sorun yapmadı artık bot mu basıyorlar adam mı tutuyorlar yorum için bilemiyorum.

Satıcıya bağlı evet ama AliExpress'in replika bir alışveriş uygulaması olduğunu bilmesi için uyardım.
AliExpress'in içinde bu konudaki onaylı satıcıyı da biliyorum ancak macera aradım ben biraz sadece. Alternatif bir satıcı da önerebilelim diye insanlara ama olmadı.

AliExpress, aynı ürünün farklı ilanlardaki yorumlarını birbirine karıştırıyor bu arada. İki ayrı PTM7950 ilanını açın mesela, aynı yorumlara denk geleceksiniz.

Ekran görüntüsü 2025-09-02 010006.webp