Ya başkası damlatacak ya da elinle göz kapağını tutacaksın gözünü kapatmaya çalışıp bir yandan elinle kapanmasını engelleyeceksin.

Kasıtlı olarak kapatmak için zorlayınca refleks etkili olmuyor.

Eki Görüntüle 145442

Işaretlediğim yere damlatırsan bir şey olmaz.

Sağ ol üstadım.

Başka biri damlatsın sen gözünü açık tut. Tek başına yaparsan istemsizce o göz kapanacak, o yüzden eline kapanmaması için tutman gerekiyor.

Bir de küçük taktik, sıkmadan göz kapağını kapat. Ucunu göz kapağına değdir ve yukarı kaldırırken bir tık alnına doğru tut. Düz damlatırsan büyük ihtimalle gözüne değil göz altına damlayacak. Zaten ürün bastırmadığın sürece damlamıyor diye hatırlıyorum.

Yani böylece gözünden uzaktayken sıkmış olursun. Ama uzaklığa göre alnına doğru biraz tutman gerekiyor. Zaten gelen üründe bir sürü damla vardır, 1-2 damla ziyan olsa bir şey olmaz.

Ek olarak göz egzersizleri yapmayı unutmayın. Bunun güzel bir videosu vardı ama bulamadım.

Eki Görüntüle 145435

Önerilerinizi okudum sağ olun üstadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalbimi kırdınız canınız sağ olsun.

Soru saçma olsa da cevap vereceğim; göz damlasını gözünüze iyice yaklaştırıp başka yere bakıp dikkatinizi dağıtın sonra damla yapın.

Arkadaşım herkes yardımcı olmaya, fikir sunmaya çalışmış işimi kolaylaştırmak için bir şeyler yazmış tek sen olumsuz yazmışsın.

Bir elinle göz kapaklarını tut, diğer elinle damlat. Gözünü kapat aç yap biraz yatar pozisyonda, hafif kuruyunca kalk işine devam et.