Detaylar
Kim cevapladı?SunseTTime
Uzman
İkisi de astigmat derecesini ifade ediyor. C'yi ölçüm sonucu, CYL'yi ise reçetede kullanılan kısaltma hali olarak değerlendirebiliriz.
İkisi de astigmat derecesini ifade ediyor. C'yi ölçüm sonucu, CYL'yi ise reçetede kullanılan kısaltma hali olarak değerlendirebiliriz.
Yanıt için sağ olun hocam. Değerler aşağıdaki gibi, astigmat derecem - 0.50 mi yoksa -1.25 mi oluyor anlayamadım.
C
- - 0.50
- - 0.50
- - 0.75
- < - 0.50
SunseTTime
Uzman
Bu format dediğimden farklı yazılmış ama açıklayayım. C altında yazanlar gözündeki miyop yani uzağı görememe durumunun derecesini gösteriyor. CYL kısmı ise astigmatını.Yanıt için sağ olun hocam. Değerler aşağıdaki gibi, astigmat derecem - 0.50 mi yoksa -1.25 mi oluyor anlayamadım.
C
CYL - 1.25
- - 0.50
- - 0.50
- - 0.75
- < - 0.50
Yani sağ/sol gözde yaklaşık -0.50 ile 0.75 miyop var. Astigmat için tek bir değer verilmiş sol sağ aynı derecede olduğu için olabilir. Astigmatın da -1.25 diyebiliriz.
Bende de miyop ve astigmat var. Astigmat varken düzenli gözlük kullanmak önemli. Yoksa dereceniz artabilir. Zaten özellikle bilgisayarda vakit geçirirken veya kitap okurken takmazsanız sözcüklerin bulanıklaşmaya başladığını fark edeceksiniz. Onun dışında ben pek takmıyorum. Zaten günün çoğunda hem evde hem de iş yerine bilgisayar başındayım.
Bu format dediğimden farklı yazılmış ama açıklayayım. C altında yazanlar gözündeki miyop yani uzağı görememe durumunun derecesini gösteriyor. CYL kısmı ise astigmatını.
Yani sağ/sol gözde yaklaşık -0.50 ile 0.75 miyop var. Astigmat için tek bir değer verilmiş sol sağ aynı derecede olduğu için olabilir. Astigmatın da -1.25 diyebiliriz.
Bende de miyop ve astigmat var. Astigmat varken düzenli gözlük kullanmak önemli. Yoksa dereceniz artabilir. Zaten özellikle bilgisayarda vakit geçirirken veya kitap okurken takmazsanız sözcüklerin bulanıklaşmaya başladığını fark edeceksiniz. Onun dışında ben pek takmıyorum. Zaten günün çoğunda hem evde hem de iş yerine bilgisayar başındayım.![]()
Geçen hafta lazer ameliyatı oldum ameliyattan önce sol göz astigmatım 0.50 çıkıyordu şimdi 1.25 çıktı
SunseTTime
Uzman
Benim sonucum da aynı senin gibi çıkmıştı ama belki de doktor yoğunluktan yanlış yorumlamıştır. Ben senin için doğrusunu öğrendim, şöyle ki aynı dediğin gibi astigmatın ameliyat öncesi (attığın görsel) ve sonraki paylaştığın değerlere göre bakınca yine 0.50 denebilir. 1.25 olarak belirttikleri kornea ölçümünü belirtiyormuş astigmatı değil.Geçen hafta lazer ameliyatı oldum ameliyattan önce sol göz astigmatım 0.50 çıkıyordu şimdi 1.25 çıktı
Eki Görüntüle 172726
Eğer forumda başka birinden dönüt alamazsan doktoruna da sorabilirsin. Net bilgi almış olursun için rahat eder
Son düzenleme:
Benim sonucum da aynı senin gibi çıkmıştı ama belki de doktor yoğunluktan yanlış yorumlamıştır. Ben senin için doğrusunu öğrendim, şöyle ki aynı dediğin gibi astigmatın ameliyat öncesi (attığın görsel) ve sonraki paylaştığın değerlere göre bakınca yine 0.50 denebilir. 1.25 olarak belirttikleri kornea ölçümünü belirtiyormuş astigmatı değil.
Eğer forumda başka birinden dönüt alamazsan doktoruna da sorabilirsin. Net bilgi almış olursun için rahat eder![]()
C ile astigmatı ifade ediyorsa, sağ gözümde astigmat yoktu şimdi nur topu gibi 0.50 astigmatım mı oldu yani? Hastaneyi aradım doktorun asistanı geri dönüş yapacakmış hala bekliyorum.
SunseTTime
Uzman
Edindiğim bilgi bu yönde. Doktordan bilgi almak daha sağlıklı yanlış yönlendirme yapmak istemem. Bu arada bendeki miyop 1.5 1.75 astigmat da 1.5 derece. Böyle oldugu halde ciddi bir sorun yaşamıyorum. Sadece kitap okurken ve bilgisayarda takılırken gözlük takmam gerekiyor. O yuzden endişelenecek bir şey yok. İçin rahat olsun.C ile astigmatı ifade ediyorsa, sağ gözümde astigmat yoktu şimdi nur topu gibi 0.50 astigmatım mı oldu yani? Hastaneyi aradım doktorun asistanı geri dönüş yapacakmış hala bekliyorum.
Edindiğim bilgi bu yönde. Doktordan bilgi almak daha sağlıklı yanlış yönlendirme yapmak istemem. Bu arada bendeki miyop 1.5 1.75 astigmat da 1.5 derece. Böyle oldugu halde ciddi bir sorun yaşamıyorum. Sadece kitap okurken ve bilgisayarda takılırken gözlük takmam gerekiyor. O yuzden endişelenecek bir şey yok. İçin rahat olsun.
Verdiğin bilgiler için sağ ol hocam doktordan haber bekliyorum ama 7 senedir lens kullanıyorum sağ 3.25 miyop sol 3.00 miyop 0.75 astigmat, sağ gözde astigmat olmadığı için sol göz lens astigmat numarasını bir türlü ayarlayamıyoruz gitmediğim Prf. Dr. kalmadı farklı marka, numara lensler denedim ama yakın hep bulanık kitap okumak, bir yere odaklanmak hayal oldu. 0.50 astigmatında bu kadar etkiliyor olmasını anlayamıyorum. Lazer ameliyatıyla kurtulurum dedim şimdi eskisinden daha bulanık. Lazerde net görüş 1 ayı buluyor ama astigmat 1.25 olduysa bulanık kalacak gibi çünkü sağ çok net.
Son düzenleme:
SunseTTime
Uzman
Astigmat sıkıntı evet ben mesela sadece miyop iken gözlük bile takmazdım. Sonra zamanla fark ettim ki yazılar filan bulanıklaşmaya başlıyor öyle anladım astigmat başladığını. Lens nedense bana daha zor geliyor. O yüzden hiç düşünmedim. Gözlüğe alışkınım gerekince takıyorum. Geçmiş olsun tekrardan.Verdiğin bilgiler için sağ ol hocam doktordan haber bekliyorum ama 7 senedir lens kullanıyorum sağ 3.25 miyop sol 3.00 miyop 0.75 astigmat, sağ gözde astigmat olmadığı için sol göz lens astigmat numarasını bir türlü ayarlayamıyoruz gitmediğim Prf. Dr. kalmadı farklı marka, numara lensler denedim ama yakın hep bulanık kitap okumak, bir yere odaklanmak hayal oldu. 0.50 astigmatında bu kadar etkiliyor olmasını anlayamıyorum. Lazer ameliyatıyla kurtulurum dedim şimdi eskisinden daha bulanık. Lazerde net görüş 1 ayı buluyor ama astigmat 1.25 olduysa bulanık kalacak gibi çünkü sağ çok net.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-
-