2242

Üstün
Uzağı zor görüyordum. Özel hastaneye gittik. Gözlük takmam gerekti. Çok oyun oynayan biri değilim artık. Genelde dizi izliyorum yatağa geçip.

Ne kadar süre değil de gözleri sık sık dinlendirmek önemli. Ben de pandemide geceleri ekrana çok baktığım için bozdum gözlerimi. Geçmiş olsun hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca karanlık mod kullan, gerektiğinde sarı ışık aç. Aralıksız sakın ekranlara bakma. Bazen gözünü dışarıya gezdir.

Bunları yazıyorum da kendim uygulamıyorum. O yüzden çok göz sorunu yaşıyorum 🥲

Uzağı zor görüyordum. Özel hastaneye gittik. Gözlük takmam gerekti. Çok oyun oynayan biri değilim artık. Genelde dizi izliyorum yatağa geçip.

En azından 2 saatte bir göz 5-10 dakika dinlendirilmeli. Ve sarı filtre açılmalı parlaklık düşürülmeli bana göre.

Son düzenleme:
Dinlenmek, dinlendirmek tabii ki önemli ama çok da alakalı olduğunu düşünmüyorum. 5 kişilik bir aileyiz sadece benim gözlerim sağlam, en çok ekrana bakan da benim.

Göz bozduğunu düşünmüyorum, genetiğinizde ne sorun varsa o çıkıyor genelde. Yıllardır günde minimum 4-5 bilgisayar başında vakit geçirmiş birisi olarak son 3 yılda hiçbir göz numaram ya da astigmatım yükselmedi ya da artmadı. Genetiğimde vardı, göz numaram arttı ve artık durdu. Ne kadar çok ekrana baksam bile artmadı. Dolayısıyla ekran göz bozar falan çok kasmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Yine de püf noktalarını sorarsanız normalde karanlık tema kullanın, geceleri de otomatik bir şekilde gece modu açılıp kapansın. Yoksa mavi ışıktan dolayı uykuda sorun çekersiniz ve gözleriniz ağrır.

Göz bozduğunu düşünmüyorum, genetiğinizde ne sorun varsa o çıkıyor genelde. Yıllardır günde minimum 4-5 bilgisayar başında vakit geçirmiş birisi olarak son 3 yılda hiçbir göz numaram ya da astigmatım yükselmedi ya da artmadı. Genetiğimde vardı, göz numaram arttı ve artık durdu. Ne kadar çok ekrana baksam bile artmadı. Dolayısıyla ekran göz bozar falan çok kasmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Yine de püf noktalarını sorarsanız normalde karanlık tema kullanın, geceleri de otomatik bir şekilde gece modu açılıp kapansın. Yoksa mavi ışıktan dolayı uykuda sorun çekersiniz ve gözleriniz ağrır.
Katılıyorum, bence de genetik. Zaten mantıken de saçma, normal ışığa bakmakla ekrana bakmak arasında niye fark olsun ki?