Bütçe
5000
Merhaba arkadaşlar,

Şu an da 2 gün önce aldığım MSI MAG 244F'i kullanıyorum fakat aldığımdan beri gözlerim sürekli ağrıyor. Ekranın parlaklığını kısıyorum, mavi ışık filtresi vs. açabildiğim her şeyi açtım fakat monitörün hem parlaklığı aşırı fazla hem de ayarsız (veya ben beceremedim.) Özellikle geceleri bakmak istediğimde monitördeki bütün ayarları 0'a çekmeme rağmen bir türlü kısamıyorum parlaklığı. Ben de artık iade etme seviyesine geldim ve iade edip başlıktaki monitörü almayı düşünüyorum. Sizce değer mi veya sorunumun bir çözümü var mıdır?

Alternatif olarak:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Şu an da 2 gün önce aldığım MSI MAG 244F'i kullanıyorum fakat aldığımdan beri gözlerim sürekli ağrıyor. Ekranın parlaklığını kısıyorum, mavi ışık filtresi vs. açabildiğim her şeyi açtım fakat monitörün hem parlaklığı aşırı fazla hem de ayarsız (veya ben beceremedim.) Özellikle geceleri bakmak istediğimde monitördeki bütün ayarları 0'a çekmeme rağmen bir türlü kısamıyorum parlaklığı. Ben de artık iade etme seviyesine geldim ve iade edip başlıktaki monitörü almayı düşünüyorum. Sizce değer mi veya sorunumun bir çözümü var mıdır?

Alternatif olarak:

Attığınız monitör alınmaz onun dışında başka bir yorumum yok. Günaydın.

Merhaba arkadaşlar,

Alternatif olarak:

Kaça aldın?

Merhaba arkadaşlar,

Alternatif olarak:

Hocam ya gözleriniz aşırı hassas ya da monitörde bir sorun var çünkü bana göre de renk sıcaklığı sıcak ve parlaklığı az geliyor. (ayar yaptım)

5.000 TL'ye aldım hocam.

Hocam ya gözleriniz aşırı hassas ya da monitörde bir sorun var çünkü bana göre de renk sıcaklığı sıcak ve parlaklığı az geliyor. (ayar yaptım)

Hocam bence monitörden dolayı. Daha önce kardeşim sağ olsun 7-8 kere monitör değiştirdim ilk defa bu kadar sorun yaşıyorum. Normal gün ışığında bakılıyor ama gece karanlıkta gerçekten özellikle ekranda açık renkler varsa nedense aşırı parlıyor. Ayrıca hocam yaptığınız ayarı paylaşabilir misiniz? Bende bir deneyeyim.

En temiz çözüm numarasız da olsa mavi ışık filtreli bir gözlük edinmek olacaktır. Ayrıca masada duracak ve gece boyunca monitörün çevresini aydınlatacak bir ışık kaynağı da gözlerini ciddi anlamda rahatlatır.

Monitörün kontrast ayarlarıyla biraz oynayarak kendin için en uygun orta yolu bulabilirsin. Eğer kontrastı çok düşürdüysen (örneğin 0'a çektiysen), gözün ayrıntıları seçmekte zorlandığı için de ağrıyor olabilir. Özetle; ortamı tam karanlıktan loş ışığa çevirecek bir masa lambası veya mavi ışık filtreli bir gözlük işini görecektir. Monitörden genel olarak memnunsan, iade süreçleriyle uğraşmana hiç gerek yok bence.

En temiz çözüm numarasız da olsa mavi ışık filtreli bir gözlük edinmek olacaktır. Ayrıca masada duracak ve gece boyunca monitörün çevresini aydınlatacak bir ışık kaynağı da gözlerini ciddi anlamda rahatlatır.

Monitörün kontrast ayarlarıyla biraz oynayarak kendin için en uygun orta yolu bulabilirsin. Eğer kontrastı çok düşürdüysen (örneğin 0'a çektiysen), gözün ayrıntıları seçmekte zorlandığı için de ağrıyor olabilir. Özetle; ortamı tam karanlıktan loş ışığa çevirecek bir masa lambası veya mavi ışık filtreli bir gözlük işini görecektir. Monitörden genel olarak memnunsan, iade süreçleriyle uğraşmana hiç gerek yok bence
Hocam açıkçası ben kontrasttan olduğunu düşünmüyorum çünkü ağrımaktan ziyade yanıyor diyeyim. Yani görüntüden değil de ekranın çok parlak olması sebep oluyor gibi. Ayrıca hali hazırda zaten mavi ışık filtreli gözlük takıyorum hocam.

Reis, o zaman anladığım kadarıyla monitörün minimum parlaklık seviyesi bile senin için hâlâ çok yüksek kalıyor. Bu durumda ya dediğim gibi bir masa lambasıyla ortam ışığını dengeleyeceksin ya da bu durum seni çok rahatsız ediyorsa mecburen iade yoluna gideceksin.

Reis, o zaman anladığım kadarıyla monitörün minimum parlaklık seviyesi bile senin için hâlâ çok yüksek kalıyor. Bu durumda ya dediğim gibi bir masa lambasıyla ortam ışığını dengeleyeceksin ya da bu durum seni çok rahatsız ediyorsa mecburen iade yoluna gideceksin.
Ekran kartının program ayarlarından bir şeyler deneyibilir misin hocam, olmassas iade et. Ama bu monitörü her yerde öneriyorlar, ben de öneriyorum hiç böyle bir şikayetle karşı karşıya kalmadım.

Hocam monitörü 1-2 gün daha deneyeyim baktım gözüm alışmıyor mecburen iade edeceğim.

Hocam denedim ama dibine kadar çeksem bile sadece siyah yerler kararıyor beyaz yerler hiç etkilenmiyor.
Ekran kartının program ayarlarından bir şeyler deneyibilir misin hocam, olmassas iade et. Ama bu monitörü her yerde öneriyorlar, ben de öneriyorum hiç böyle bir şikayetle karşı karşıya kalmadım.